تحولات منطقه

۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۴
کد خبر: ۵۴۹۹۰۰

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر در مرکز بهداشت همدان گفت: بیماری‌های منتقله از آب و غذای آلوده در تابستان از شایع‌ترین بیماری‌های این فصل است.

شایع‌ترین بیماری‌های فصل تابستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سیدجلال‌الدین بطحایی اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل تابستان فصل جابجایی و مسافرت است بنابراین باید مراقب سلامت غذاهای بین‌راهی باشیم و حتی‌الامکان از غذاهای خانگی استفاده کرده و یا از رستوران‌های معتبر موادغذایی مورد نیاز را تهیه کنیم.

وی تصریح کرد: هرگز نباید از آب‌هایی که اطمینانی از قابل شرب بودن آن ندارید، استفاده کرده و در صورت اجبار، آب را بجوشانید و پس از خنک شدن از آن استفاده کنید.

بطحایی با بیان اینکه در ایام سفر و دور از منزل از آب‌های بطری استفاده شود، افزود: در استفاده از یخ و سلامت آن نیز احتیاط لازم را رعایت کنید.

وی افزود: «وبا» شایع‌ترین بیماری منتقله از آب و غذا در تابستان است بنابراین رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه در این ایام از اهمیت زیادی برخوردار است و برای پیشگیری از این بیماری باید از تماس موادغذایی خام با پخته شده پرهیز شود.

وی با بیان اینکه در صورت رفتن به رستوران‌ها از خوردن سالاد خودداری کنند، یادآور شد: ممکن است در شست‌وشوی مواد سالاد نکات بهداشتی رعایت نشده باشد بنابراین بهتر است به جای آن از ماست و لیمو استفاده شود.

وی با بیان اینکه موادغذایی را به ویژه در مناطق سر باز در دسترس حشرات قرار ندهید، اظهار کرد: خود ما هم باید در امر رعایت بهداشت و سلامتی خود و محیط‌مان مشارکت کنیم و هرگز نهرها و آب‌های عمومی را با شستن ظروف در داخل آن آلوده نکنیم.

لبنیات پاستوریزه را به لبنیات سنتی ترجیح دهید

بطحایی با تأکید بر اینکه مصرف لبنیات پاستوریزه را به لبنیات سنتی ترجیح دهید، اضافه کرد: شیرهای محلی را حتما باید پیش از مصرف بجوشانید چرا که در غیر این‌صورت امکان بروز بیماری‌های خطرناکی نظیر تب مالت دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: همچنین به جای مصرف بستنی‌های سنتی از بستنی‌های پاستوریزه که از اطمینان بیشتری برخوردار است، استفاده کنید.

رعایت چهار مرحله در شست‌وشوی سبزیجات الزامی است

بطحایی با تأکید بر اینکه رعایت چهار مرحله در شست‌وشو و پاکسازی سبزیجات الزامی است، اظهار کرد: مرحله اول پاکسازی سبزیجات است که در آن ابتدا باید سبزی را به خوبی پاک کرده و با آب تمیز شست‌وشو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود.

وی افزود: مرحله دوم انگل‌زدایی است که در این بعد از پاکسازی سبزیجات، در یک ظرف به ازای هر لیتر آب سالم سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی ریخته و خوب بهم بزنید سپس سبزیجات را داخل آن ریخته و بعد از سه دقیقه سبزی را به آرامی خارج کرده و با آب سالم کاملا شست‌وشو دهید.

بطحایی گفت: مرحله سوم مرحله ضدعفونی است که در این مرحله برای ضدعفونی و از بین بردن میکروب‌ها از مواد ضدعفونی مجاز ویژه سبزی و میوه که در داروخانه‌ها و مغازه‌ها وجود دارد، طبق دستورالعمل مصرف استفاده کنید.

وی آخرین مرحله از پاکسازی را مرحله شست‌وشو و سالم‌سازی خواند و گفت: در این مرحله سبزی ضدعفونی شده را کاملا با آب سالم بشویید تا باقیمانده مواد ضدعفونی‌کننده از آن‌ها جدا شود.

بطحایی در پایان تأکید کرد: بر خلاف باور رایج برخی از مردم که گمان می‌کنند نمک نقش پاک‌کنندگی در میوه و سبزیجات را دارد باید بگویم نمک هیچ‌گونه تأثیری در انگل‌زدایی و ضدعفونی سبزیجات و میوه‌ها ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.