به گزارش قدس آنلاین به نقل از میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی با توجه به اهمیت ثبت مواریث استان گلستان به خصوص مواریث معنوی این استان در فهرست آثار ملی کشور، دهم مرداد در جلسه شورای ثبت میراث معنوی با حضور فرهاد نظری مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی گفت: ۹ اثر میراث ناملموس استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی با اشاره به ثبت این آثار افزود: آئین نوروزخوانی استان گلستان یکی از آثاری است که در دهم مرداد ماه در جلسه شورای عالی ثبت آثار به ثبت رسیده است.
کریمی خاطرنشان کرد: آئین نوروزخوانی از نیمههای اسفندماه، در شهرستانهایی چون کردکوی، بندرگز، علیآباد و گرگان برگزار میشود. نوروزخوانهای محل با چوبدستی بر دست و کولهپشتی بر پشت، با خواندن اشعار نوروز، آمدن بهار و دگرگونی ایام را نوید میدهند. آنها با خواندن اشعار نغز و پرمعنی، پیکهای خوشی هستند و به خانه همه افراد میروند و به فراخور توان مالی هرکسی انعامی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: موقع خواندن اشعار که با صدای بلند اجرا میشود و شماری از بچههای محل هم گرد آنها جمع میشوند همه اهل خانه به تماشا میآیند، مردم آنها را طلایهداران بهار و خوشبختی میدانند و ورودشان را به فال نیک میگیرند.
کریمی خاطرنشان کرد: بررسی مقدماتی این ۹ موضوع جهت تشکیل پرونده پیشنهادی ثبت درفهرست آثار ملی کشور صورت گرفت و پس از تایید نظریه اولیه کارشناسی نسبت به آمادهسازی و تشکیل پرونده اقدام شد و سپس پرونده تکمیل و به دفتر ثبت آثار ارسال شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان افزود: پس از تشکیل پرونده و تایید نهایی آثار پیشنهادی در شورای ثبت آثار، نسبت به ثبت ملی این ۹ اثر اقدام شد. با ثبت این ۹ اثر درفهرست آثار ملی کشور، تعداد آثار ثبتی استان به ۷۱۱ اثر افزایش یافت.
وی اظهار امیدواری کرد که با ثبت آثار فرهنگی، تاریخی، طبیعی، صنایعدستی و میراث معنوی این استان و معرفی هر چه بهتر این آثار، گامهای ارزندهای جهت حفظ واحیای این مواریث ارزشمند برداشته شود.
نظر شما