تحولات منطقه

با شروع مرداد ماه که فصل جابجایی مسافران و زمان تکانه های شدید درافزایش قیمت اجاره است، شاهد گریز مستاجران از پایتخت به سمت حاشیه و شهرهای اقماری هستیم، مشکلی که کارشناسان دلیلش را زمزمه کاهش سود بانکی و رکود معاملات مسکن می دانند.

«پایتخت گریزی» مستاجران از تهران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین- با شروع مرداد ماه که فصل جابجایی مسافران و زمان تکانه های شدید درافزایش قیمت اجاره است، شاهد گریز مستاجران از پایتخت به سمت حاشیه و شهرهای اقماری هستیم، مشکلی که کارشناسان دلیلش را زمزمه کاهش سود بانکی و رکود معاملات مسکن می دانند.

همه ساله در ۴۵روزمنتهی به پایان شهریور بخش عمده ای از مستاجران کشور برای ثبت نام فرزندانشان مجبور به جابه جایی هستند به همین دلیل این بازه زمانی فرصتی است تا مالکان؛ سریال گرانی را در بخش مسکن کلید بزنند.

*بررسی های آماری

براساس گزارش دفتر برنامه ریزی واقتصاد مسکن معاونت مسکن وساختمان وزارت را وشهرسازی در تیر ماه امسال تعداد معاملات مسکن نسبت به خرداد ماه امسال ۵.۸ درصد و نسبت به تیر ماه سال گذشته، ۲ و نیم درصد کاهش داشته است.

نکته مهم در این تغییرات، افزایش میانگین قیمت واحد مسکونی در پایتخت به ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان در هر متر مربع است، بیشترین قیمت مسکن در تهران را همچنان منطقه یک پایتخت با متر مربعی ۹ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان در اختیار دارد؛ اما کمترین قیمت مسکن در تهران مربوط به منطقه ۱۸ با ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان در هر متر مربع است.

همچنین مبلغ اجاره بها در تهران افزایش داشته و نرخ اجاره و رهن در پایتخت در هر متر مربع به ۲۷ هزار و ۶۴۷ تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به تیرماه سال قبل ۱۹.۱ درصد رشد داشته است.

مجیدرضا محمدی کارشناس برنامه ریزی مسکن شهری دراین باره تاکید می کند: بخشی از جامعه پایتخت نشین با مشاهده افزایش بی سابقه نرخ خرید و فروش مسکن و همچنین گرانی عجیب و غریب اجاره بهای مسکن، به این نتیجه رسیده که یا به موطن خود مهاجرت کند یا به شهرهای اقماری پایتخت.

مصطفی قلی خسروی کارشناس بازار مسکن و رئیس سابق صنف مشاوران املاک کشور در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: دولت اعلام می کنند که قرار است سود سپرده ها کاهش یابد؛ وقتی برای تک نرخی کردن سود هیاهو به راه می اندازد موجران و مالکان می گویند که دیگر گرفتن پول رهن از مستاجر صرف ندارد و به سمت دریافت اجاره به جای رهن می روند.

*پایتخت گریزی مستاجران وخریداران مسکن

وی با اشاره به کوچ مستاجران  و گریز از مرکز شهر به خاطر سیر صعودی قیمت ها می افزاید: با افزایش نرخ اجاره بها مستاجران از خیابان پاسداران به سمت ونک می روند و ساکنان ونک راهی میدان انقلاب شده اند و  اهالی انقلاب به شوش نقل مکان کرده اند و و به طور کلی شاهد گریز مستاجران از پایتخت به سمت حاشیه و شهرهای اقماری هستیم.

وی با تاکید بر اینکه قانون مالک و مستاجر اشکال دارد و باید بازنگری بشود می گوید:  به جای کارشناسی شدن و ارزش گذاری فنی مسکن، مالکان به دلخواه قیمت ها را تعیین می کنند به طوری افزایش قیمت طلا و پنیر هم بهانه  ای برای افزایش اجاره توسط صاحبخانه ها شده است.

وی با اشاره به پایان قصه خوش نشینی مستاجرها می گوید: برای ساماندهی بازار خرید و اجاره مسکن، باید تولید و ساخت و ساز را بالا ببریم تا عرضه وتقاضا با هم بخواند، الان توازن به خورده و بلبشوی قیمتی اتفاق افتاده است.

وی معتقد است درصورت ارزش گذاری ملک براساس کارشناسی درمناطق ۱ و۲ و۳ تهران قیمتها تا۲۵درصد کاهش می یابد.

وی با اشاره به ۵۰۰ هزار مشاور املاک در کشور و تاثیر این افراد در متعادل سازی قیمت ها می افزاید: می توان مشاوران املاک تحصیل کرده را به قوه قضاییه  معرفی کرد تا بعد از آموزش های لازم به کمک بازار مسکن بیایند به این صورت که مشاوران املاک از این کارشناسان معتبر شناخته شده از سوی قوه قضاییه که برای مالک و مستاجر نیز قابل قبول است، برای قیمت گذاری استفاده کنند و  بر ارزش گذاری ملک به نحوه صحیح و اصولی تاثیر گذار باشند.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
    0 0
    باتوجه به شرایط، هرچه تهران خلوت تربهتر،إن شاء الله