به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، علی محمدی مقدم پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: سال ۹۵ تعداد ۱۵ طرح و ۴۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان افتتاح شد.
وی با بیان اینکه بخش عمده بهره برداران منابع طبیعی ۳۸ هزار خانوار هستند افزود: از این مجموع ۲۰ هزار جنگل نشین و مابقی در مراتع استان هستند.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به با اهمیت بودن مشارکت مردم در امر حفاظت از منابع طبیعی خاطر نشان کرد: باید منافع و مزایای مطلوبی به منظور ایجاد انگیزه مردم استان در حفظ منابع طبیعی در نظر گرفته شود.
محمدی مقدم با بیان اینکه از ۱۱ دشت استان، هشت دشت ممنوعه و چهار دشت ممنوعه بحرانی شده است تاکید کرد: جلوگیری از فرسایش خاک، نفوذ آب به سطح زیر زمینی، حفظ و توسعه گیاهی مرتعی و جنگلی و جلوگیری از روان آب از اهداف منابع طبیعی به شمار میروند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به خشکسالی، کاهش بارندگی و آبهای زیرزمینی اراضی استان باید به کشت گیاهان دارویی اختصاص یابد و چهارمحال و بختیاری در این خصوص به عنوان استان پایلوت در زاگرس معرفی شده و گیاه دارویی در هر منطقه ای از استان متناسب با اقلیم آن مورد بهره برداری قرار گرفت.
مدیر کل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود هشت هزار گونه گیاهی در سطح کشور تصریح کرد: از مجموع گونه های گیاهی در کشور حدود یک هزار و ۴۰۰ گونه در این استان میباشد که ۳۵۰ گونه آن مصرف دارویی صنعتی خوراکی دارد و ۳۵ گونه ثبت جهانی شده است.
محمدی مقدم گفت: درآمد کسب شده در حوزه تجارت گیاهان دارویی در سطح کشور حدود ۱۰۰ میلیون دلار میباشد که برای توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله کلوس و موسیر دستگاهای مختلف اعم از صنعت،معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و صنایع تبدیلی همکاری لازم را داشته تا فرآوری محصولات کشت شده شکل بگیرد.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۰۰ هکتار گل محمدی کشت و همچنین دو هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاه دارویی قرار گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال جاری ۲۸ مورد آتشسوزی در استان اتفاق افتاده است خاطر نشان کرد: از این مجموع آتش سوزی های رخ داده ۱۶ مورد در مراتع و ۱۲ مورد نیز در جنگلها بوده است.
محمدی مقدم افزود: امسال تاکنون در این استان حدود ۱۴ هکتار از مراتع و ۱۰ هکتار از جنگلها دچار آتش سوزی شده اند.
وی با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری به عنوان دومین استان موفق به تشکیل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی در سطح کشور شده است تاکید کرد: در سال جاری اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان به این صندوق تخصیص یافته که آورده بهرهبرداران نیز باید به همین میزان باشد.
نظر شما