تحولات لبنان و فلسطین

اهواز- رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی خوزستان گفت: معتقدیم سایه سنگین نفت بر اقتصاد استان خوزستان موجب شد بسیاری از بخش‌ها توسعه پیدا نکند.

سایه سنگین نفت بر اقتصاد  خوزستان/ عقب ماندگی توسعه استان در برخی بخش ها

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، امید حاجتی در ستادفرماندهی اقتصاد مقاومتی که ظهرامروز در سالن شهیدرجایی استانداری خوزستان با حضور وزیر برگزار شد با اشاره به اینکه 
۱۱۵ پروژه به برنامه‌های ملی اختصاص داده شده، اظهارکرد: از این تعداد ۱۱۱ پروژه مصداق استانی دارند. برای این پروژه‌ها برش استانی تعریف شده است.

وی افزود: این پروژه‌ها بین ۳۱ دستگاه اجرایی استان تقسیم شده‌اند که با ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی مواجه هستند.

رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی  استان خوزستان بابیان اینکه این میزان پیشرفت فیزیکی که مورد نظر ما نیست،  به چند دلیل است، عنوان کرد: برخی از وزارت‌خانه ها هنوز متولی مشخص و پاسخگویی برای استان‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی تعریف نکرده‌اند.

حاجتی ادامه داد: برخی از وزارت خانه ها نیز تاخیر در تعریف برش استانی و اهداف و تکالیف استانی داشتند و برای اینکه بیش از این از تعریف برش استانی عقب نمانیم، بر اساس سهمی که بخش‌های مختلف  از اقتصاد ملی داشتند، اهداف پروژه‌های استانی تعریف شد.

وی با بیان اینکه در کنار این دو علت، برخی پروژه‌ها با اشکال اعتباری مواجه بودند. گفت: ۲۴ طرح شاخص در استان خوزستان نظیر سیاست‌هایی که برای اقتصاد مقاومتی تعریف شده، برنامه‌ریزی شده و به تکالیفی که در سطح ملی تعیین شده، افزوده شد.

رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی  استان خوزستان بابیان اینکه از جمله این طرح ها، فعال کردن بنادر شادگان و سجافی است که جزء مناطق محروم استان هستند، اظهار کرد: از نظر نرخ بیکاری تاثیر بسیار خوبی در رونق بخشی په اقتصاد این مناطق داشته است.

حاجتی ادامه داد: تقویت حوزه گردشگری با اولویت توسعه زیر ساخت‌های گردشگری آبی در استان با توجه به ظرفیت سدها و آب‌های جاری در استان، تدوین بسته حمایت از ارتقاء معیشت مرز نشینان با توجه به مسائل امنیتی و اقتصادی، شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و برگزاری همایش‌هایی که منجر به عقد تفاهمنامه‌های ارزشمند شد.

وی بیان کرد: تاسیس ۴۸ شرکت دانش بنیان و افزایش تولیدات و محصولات دانش بنیان به میزان ۲۶۵ محصول جدید، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های توان مشاوران و پیمانکاران بومی در تامین قطعات و تجهزات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تصویب طرح توسعه پایدار استان و اختصاص ردیف اعتباری جداگانه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، تدوین طرح توسعه اقتصادی شهرستان‌ها بر اساس برنامه آمایش سرزمین، تدوین سند توسعه شیلات باتوجه به ظرفیت بسیار خوب موجود در حوزه آبزی‌پروری، تدوین سند توسعه روستایی و تثبیت روستانشینی، تدوین سند بسته خروج از رکود، طرح ایجاد شهرک‌های کشاورزی در جهت تکمیل زنجیره ارزش افزوده بخش کشاورزی، بخش‌نامه خرید کامل خدمات تولید داخل استان، راه‌اندازی دفتر عراق و انعقاد تفاهمنامه‌ها در جهت تسهیل روابط تجاری با این کشور، تدوین سند صادرات غیرنفتی استان، بهسازی و نوسازی محور سوسنگرد به چزابه، اخذ مجوز ایجاد منطقه کشاورزی شوش، پیگیری ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زیلایی مسجدسلیمان، تهیه پیش نویس بودجه بدون نفت استان در راستای مقاوم سازی استان و کاهش آسب‌پذیری کشور و استان در جهت نوسان‌های درآمدزایی بویژه درآمدهای وابسته به خارج از کشور، پیش بینی ایجاد منطقه اقتصادی تخصصی صنایع میان‌دستی و پایین دستی پتروشیمی در شهرستان امیدیه، احداث ۹طرح پتروشیمی و ۵ نیروگاه، برگزاری دو گردهمایی آشنایی مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی با مقوله اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی اقدامات شاخصی هستند که علاوه بر تکالیف اقتصاد مقاومتی که بر عهده استان گذاشته شده انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه  در سال ۹۲ نرخ تورم ۹.۳۱ درصد بوده و این رقم در سال ۹۵ به ۸.۱ درصد رسیده است. بیان کرد: نرخ بیکاری ۱۳.۱ بوده با تلاش‌های صورت گرفته به۱۲.۷ رسیده که امیدواریم با برنامه‌هایی که امسال در دست اقدام داریم، اقدامات موثرتری در جهت کاهش نرخ بیکاری استان داشته باشیم.

رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی  استان خوزستان عنوان کرد: ارزش صادرات غیرنفتی از ۴.۲ میلیارد دلار به ۶.۵ میلیارد دلار افزایش یافت.  

حاجتی درادامه در ارتباط با بحث اقتصاد دانش بنیان، عنوان کرد: این بحث از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است، از ۷۹ شرکت به ۱۲۷ شرکت رسیدیم و تعداد محصولات از۴۶ محصول به ۳۱۱ محصول افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: وزارت نفت با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند جبران کامل خسارت زیست محیطی ناشی از فعالیت‌های نفتی در استان خوزستان است. انتظار می‌رود شاهد تغییر مبنای محاسباتی در عوارض آلایندگی صورت پذیرد.  

رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی  استان خوزستان با اشاره به اینکه درحال حاضر بر مبنای هزینه تولید این عوارض پرداخت می‌شود گفت:در صورتی که در قانون پیش‌بینی شده است بر مبنای درآمد حاصل از فروش این عوارض پرداخت شود، این تفاوت ارزش بسیار قابل توجه و منابع پایداری برای استان ایجاد می کند که انتظار می رود طبق قانون این تغییر ایجاد شود تا به شتاب بخشیدن به جبران عقب ماندگی ها ببخشد.

وی افزود: معتقدیم سایه سنگین نفت بر اقتصاد استان خوزستان موجب شد بسیاری از بخش‌ها توسعه پیدا نکند.

رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی  استان خوزستان اظهارکرد: در حوزه گردشگری تنها استانی هستیم که از ثبت جهانی سه اثر باستانی بهره‌مند هستیم. خوزستان از ظرفیت گردشگری جنگ بهره‌مند است و در کنار این ظرفیت‌ها از ظرفیت‌های گردشگری آبی و سلامت برخورداریم اما هیچ توسعه‌ای در این بخش‌ها صورت نگرفته است.

حاجتی ادامه داد: این اتفاق بصورت خاص درشهرستان‌های نفتی رخ داده بصورتی که شهرهای نفتی همچون مسجدسلیمان و آغاجری و هفتکل پس از استخراج نفت به یک مخروبه تبدیل شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.