به گزارش قدس آنلاین به نقل از جهادکشاورزی گیلان، احسان الله مشتاق اظهار کرد: رودسر با ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت زیر کشت و تولید بیش از ۱۰ هزار تن فندق در سال قطب تولید فندق کشور است.
وی با اشاره به اینکه در هر هکتار به طور متوسط یک هزار و ۲۰۰ کیلو فندق تولید میشود، افزود: ۸ هزار و ۵۰۰ نفر بهرهبردار در رودسر فعالیت دارند.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر راهاندازی صنایع تبدیلی فندق را در اقتصاد شهرستان تأثیرگذار خواند و تصریح کرد: کارخانه فندقشکنی زیاز اشکور بخش رحیمآباد بعد از ۱۵ سال تعطیلی در آینده نزدیک آماده بهرهبرداری میشود.
وی با اشاره به اینکه کارخانه فندقشکنی زیاز توسط سرمایهگذار بخش خصوصی و با پیشبینی تسهیلاتی حدود ۲.۵ میلیارد تومان در حال بازسازی و راهاندازی است، افزود: این کارخانه با ظرفیت فرآوری یک هزار تن فندق و بستهبندی ۵۰ تن انواع گیاهان دارویی فعالیت خواهد کرد و برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم در مرحله نخست شغل ایجاد میشود.
مشتاق تصریح کرد: با راهاندازی کارخانه فندقشکنی زیاز این دومین کارخانه فندقشکنی رودسر خواهد بود و نخستین کارخانه فندقشکنی در این شهرستان در روستای نیلو اشکورات در سال ۹۰ به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به بحث اجرای سیستم های نوین آبیاری تحتفشار در رودسر گفت: با حمایتهای دولت از اعتبارات سال ۹۵ بالغبر ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای اجرای ۴۲۰ هکتار از اراضی شهرستان تخصیص یافت که از این میزان حدود ۴۰۰ هکتار فقط برای باغات فندق اجرایی و در حال اتمام است.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر افزود: عمده پروژهها به صورت گروهی در روستاهای « ساروم »، « بارگه»، « دشت لرده»، « شوک» و « رومدشت» انجامشده است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ حدود و هزار و ۲۰۰ هکتار عملیات مطالعه و نقشهبرداری انجامگرفته است، گفت: امیدواریم با تامین اعتبار که ۸۵ درصد اعتبارات بلاعوض و مابقی سهم باغدار است آن را اجرایی کنیم.
نظر شما