به گزارش قدس آنلاین، سید حسین نقوی حسینی از ارائه «لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تأمین مالی تروریسم» توسط رئیس جمهور به رئیس مجلس خبر داد و اظهار داشت: این لایحه در تاریخ ۱۵ آبان ماه امسال به مجلس ارسال شده و معاونت قوانین مجلس طبق روال، مشغول بررسی این لایحه و اعلام نظر کارشناسی درباره آن است.
نقوی حسینی افزود: پس از این مرحله، اداره قوانین لایحه را به هیئت رئیسه مجلس میفرستد و هیئت رئیسه نیز ضمن اعلام وصول، آن را به کمیسیون تخصصی که احتمالاً کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خواهد بود، ارجاع میدهد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: این قبیل کنوانسیون ها مانند شمشیر دولبه عمل میکنند؛ به طوری که اگر توجه کافی نداشته باشیم و «حق تحفظ» لازم را لحاظ نکنیم، این عضویتها میتواند علیه خودمان مورد بهرهبرداری قرار بگیرد و بعدا مشکلساز شود، همانطور که در الحاق به FATF و پذیرش سند ۲۰۳۰ هم این نگرانیها وجود داشته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تعریف طرف مقابل از تروریسم با تعریف ما متفاوت است، حتماً در الحاق به این کنوانسیون باید بررسی دقیق و همه جانبه ای صورت بگیرد؛ آنها گروههای مبارز و آزادیخواه را در زمره تروریست ها تلقی میکنند و از طرف دیگر، از داعش حمایت میکنند.
نقوی حسینی با تأکید بر ضرورت دریافت حق تحفظ (حق شرط) در الحاق به چنین کنوانسیونهایی خاطرنشان کرد: لایحه ای که دولت ارائه داده ۲۸ ماده دارد و با توجه به اینکه به صورت عادی و بدون فوریت ارائه شده، بررسی آن در معاونت قوانین و کمیسیونهای تخصصی زمان میبرد.
نظر شما