به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، فرماندار شهرستان جوین گفت:تولید کارخانه آهن اسفنجی فولاد شهرستان جوین اول بهمن ۹۶ نخستین محصول خود (آهناسفنجی) را تولید و به بازار عرضه کرد.
حسین جمشیدی خاطر نشان کرد: کارخانه آهناسفنجی فولاد جوین همچون دیگر طرحهای استانی فولاد تا سال ۹۲ در وضعیت سکون قرار داشت، که ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان ایمیدرو) در دولت یازدهم فعال شد و در مسیر ساخت و توسعه قرار گرفت.
وی تصریح کرد: محصول آهناسفنجی با ۹۲/۵ درصد متالیزاسیون (درجه فلزشدگی) به تولید رسید، برای این واحد حدود ۴۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و ۳۷۰ نفر بهطور مستقیم و حدود ۳ هزار نفر غیرمستقیم در مجموع ۳۳۷۰نفر در این واحد بزرگ مشغول به کار شدهاند.
جمشیدی اظهار داشت: ماده اولیه(گندله) این کارخانه از گندلهسازی اپال پارسیان واقع در سنگان خواف تامین میشود، که دیماه گذشته از سوی معاون اول رئیسجمهوری بهرهبرداری رسید و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این طرح بزرگ نیز به طور رسمی در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
نماینده عالی دولت یاد آور شد: طرح فولاد شهرستان جوین بهعنوان یکی از طرحهای هفتگانه فولاد استانی، در غربی ترین نقطه استان خراسان رضوی و کریدور ارتباطی استان های خراسان شمالی، گلستان، مازندران و سمنان واقع شده است، که ارتباط ریلی این پروژه به اهمیت آن افزوده است.
جمشیدی اضافه کرد: تامین مالی طرحهای صنعت و معدن مانند ۷ طرح فولادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی ازسوی بانک صنعت و معدن انجام شده و قرار است در سالهای ۱۳۹۸- ۱۳۹۷ در همه آنها علاوه بر احیا، فولادسازیها نیز وارد مدار تولید شوند. وی گفت: بانک صنعت و معدن تامین مالی ۵۰ درصد از ظرفیت تولید فولاد کشور را برعهده گرفته و اکنون ۱۳ طرح فولادی نیز با تسهیلات این بانک در حال اجراست و انتظار میرود، در ۳ سال آینده تولید فولاد از ۲۵ میلیون تن در سال گذشته و سهم ایران در تولید جهانی از یک درصد به ۱/۵ درصد افزایش یابد.
جمشیدی افزود: این امر به ارتقای رتبه جهانی ایران در این صنعت از ۱۴ به ۱۱ منجر میشود، و تامین مالی ۷ طرح فولاد استانی سپیددشت (چهارمحال و بختیاری)، نیریز (فارس)، قائنات (خراسانجنوبی)، شادگان (خوزستان)، جوین (خراسان رضوی)، بافت (کرمان) و میانه (آذربایجان شرقی) که در قالب فاینانس چین انجام شده، از اقدامهای مهم در این بخش است.
فرماندار شهرستان جوین با اشاره به گـشایش خطوط اعتباری چین برای طرحهای فولادی کشور با همکاری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی اظهار امیدواری کرد، طرح های جانبی فولاد شهرستان جوین با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شود.
نماینده عالی دولت گفت: تزریق ۱۸ هزار میلیارد ریال به طرح های هفت گانه فولاد در دولت یازدهم یکی از بزرگترین افتخارات دولت در تامین نظر مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است.
نماینده شورای شهرستان جوین در شورای استان خراسان رضوی گفت: در زمان اجرای طرح فولاد هنوز شهرستان جوین ارتقاء نیافته بود، و یکی از بخش های شهرستان سبزوار بود.
علی اصغر وکیلی تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر که یک دهه از ارتقاء شهرستان جوین سپری شده، هنوز در مورد تغییر نام فولاد اقدامی انجام نشده است.
وی تاکید کرد: عدم تغییر نام فولاد مشکلاتی را برای رانندگان و ارباب رجوع به کارخانه فولاد جوین ایجاد کرده است.
وکیلی برای رفع اینگونه مشکلات به وزارت صنعت و معدن و تجارت پیشنهاد کرد: در مورد تعییر نام فولاد اقدام عاجل انجام داده، و حداقل رانندگان را که حمل و نقل مواد اولیه فولاد را عهده دارهستند، از سر در گمی نجات یابند.
نظر شما