به گزارش قدس آنلاین به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان ، محمدعلی مکرمی در دیدار با آیتالله محمدرضا ناصری با اشاره به اینکه در سال ۹۶ بیش از ۲۵ هزار شناسنامه خردسال زیر ۱۵ سال در استان یزد تعویض و صادر شد اظهار داشت: همچنین در سال گذشته بیش از ۶۵ هزار و هشتصد شناسنامه بزرگسال بالای ۱۵ سال در استان یزد تعویض و صادر شد.
وی افزود: این تعداد به این علت بود که افرادی اقدام به تغییر نام و فامیل خود کردند که در سال گذشته آمار همگی به ثبت رسید و در سال ۹۶ قریب به ۸ هزار شناسنامه المثنی در استان یزد صادرو همچنین ۸۶۰ مورد تغییر نام در سال گذشته توسط ثبت احوال استان یزد به ثبت رسیده است.
مکرمی با اشاره به اینکه یکی از شاخصههای اداره ثبت احوال برای تغییر نام افراد، فراوانی است گفت: در این شاخصه، به عرف مراجعه کردیم به این معنا که هر نامی که مردم بیشتر انتخاب کردند آن اسامی بهتر است و یا بر اساس موقعیت طرف آن اسامی را تغییر دادیم.
مدیرکل ثبت احوال استان تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۲ هزار تغییر نام خانوادگی را در استان یزد داشتیم برای اتباع بیگانه که به صورت قانونی وارد کشور شده باشند گواهی ولادت صادر میکنیم که در سال گذشته ۴۵ مورد در ثبت احوال استان یزد به ثبت رسید.
ثبت ۱۱۷مورد فوت اتباع خارجی در یزد
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۷ مورد فوت اتباع خارجی یزد به ثبت رسید خاطرنشان ساخت: مراجع دولتی در سال ۹۶ بیش از ۱۱ هزار استعلام از اداره ثبت احوال استان یزد گرفتند.
مکرمی به بیان ۱۰ نامی که در سال گذشته مردم یزد برای فرزندانشان انتخاب کردند پرداخت و ادامه داد: "امیر علی "،"امیر حسین "، "ابوالفضل "، "علی "، "حسین "، "امیر عباس "، "محمد "، "علیرضا "،"محمد طاها " و "محمد حسین " این اسامی به ترتیب بیشترین انتخاب خانواده برای فرزندان پسرشان در استان یزد بوده است.
مدیر کل ثبت احوال استان یزد افزود: "فاطمه "،"زهرا "، "زینب "،"حلما "، "نازنین زهرا "، "ریحانه "، "یسنا "، "فاطمه زهرا "، "ثنا " و "محیا " به ترتیب بیشترین انتخاب خانوادههای یزدی برای فرزندان دختران در سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به اینکه ولادت در سال ۹۵ در استان یزد ۲۵ هزار ۴۷۹ مورد بوده گفت: در سال ۹۶، ۲۴ هزار ۶۲۶ مورد ولادت به ثبت رسید که نشان از کاهش ۸۵۳ ولادت در یک سال است و با ۳ درصد کاهش تولد و ۴ درصد افزایش در وفات در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ روبه رو بودیم که در سالهای آینده سبب مشکلاتی در کشور میشود.
بحث ازدواج و طلاق در استان یزد بسیار نگران کننده است
مکرمی با تأکید بر اینکه بحث ازدواج و طلاق در استان یزد بسیار نگران کننده است اظهار داشت: در سال ۹۵، ۸ هزار ۵۵۵ مورد ازدواج در استان یزد صورت گرفت که در سال ۹۶ به ۷ هزار و ۷۶ مورد رسید که نشان از کاهش ۱۷ درصدی ازدواج در سال گذشته است که این آمار به شدت نگران کننده است.
این مسئول با اشاره به اینکه در سال ۹۵، هزار و ۶۳۸ مورد طلاق در استان یزد به ثبت رسید گفت: در سال ۹۶ به هزار و ۶۶۰ مورد رسید که نشان از افزایش یک درصد طلاق در استان یزد در سال گذشته است.
وی به آمار صادر شده کارتهای هوشمند در استان یزد در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: ۲۱۳ هزار در سال ۹۶ کارت هوشمند در استان یزد به صادر شد که جمعاً به ۴۸۱ هزار رسید.
بانک اطلاعاتی ظرفیتها و توانمندیهای افراد در کشور ایجاد شود
آیتالله محمدرضا ناصری یزدی در این دیداردر دیدار نیاز کشور را نسبت به شناسایی افراد از نظر استعدادی، رشد، خلاقیتها و یا قابلیتها را بسیار ضروری دانست و اظهار داشت: اگر بانک شناسایی استعدادها در کشور وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات در انتخاب نیروها حل میشود. .
وی افزود : ثبت احوال میتواند در زمان مراجعه مردم به این اداره به اشخاص نگاهی دقیق داشته باشد و سنجش فکری و قدرتهای بدنی روحی و فکری افراد را به صورت کارت شناسایی زیر نظر بگیرید که در استعلامات نیز بسیار کارآمد است.
امام جمعه یزد تصریح کرد: زمانیکه این بانک اطلاعات افراد در کشور راهاندازی شود بدون شک در زمینه استعلام که برخی از ادارات دولتی نیاز مبرم به آن دارند مسائل حل میشود موضوعی که الان به عنوان یک ضرورت، روزهای بسیاری زمان میبرد و امکان اشتباه هم در آن وجود دارد.
رئیس شورای مرکزی حوزه علمیه استان گفت: در آینده نیز برای انتخاب افراد در دانشگاهها، وزارتخانهها و غیره میتوان افراد شایسته را انتخاب کرد و با خیالی آسوده آنها را در مسند مدیریت قرار داد و اطمینان داشت که این افراد توانمندی مدیریت و فعالیت در پست مربوطه را دارند.
ناصری یزدی با اشاره به اینکه در خارج از کشور نسبت به این مسائل فکر شده و با نظم کارهای خود را پیش میبرند افزود: فعالیت آنها به این صورت است که اطلاعات افراد را از حین تولد تا بزرگسالی دنبال کرده و با شناسایی ظرفیتهای بالقوه هر فرد، زمینه استفاده از این ظرفیتها را فراهم مینمایند.
وی با بیان اینکه اگر طرح بانک شناسایی ظرفیتها در کشور راه اندازی شود بسیاری از مشکلات و معضلات به خوبی مرتفع میشود تصریح کرد: نخستین موضوعی که برای راهاندازی این بانک باید به آن توجه داشت، آماده شدن زیرساختهای لازم برای اجرای بدون مشکل آن است.
نظر شما