تحولات لبنان و فلسطین

در جریان هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات عوامل حادثه تروریستی مجلس مشخص شد تروریست‌ها از طریق تلگرام به تبادل اطلاعات برای انتقال مهمات و نیرو به داخل ایران مبادرت کردند.

در آخرین جلسه دادگاه داعشی‌ها در تهران چه گذشت؛ از ارسال فیلم با تلگرام تا آمادگی برای عملیات بزرگ در تهران

به گزارش قدس آنلاین، هفتمین جلسه محاکمه متهمین حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی و حرم حضرت امام (ره) پیش از ظهر امروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

در این جلسه که تعدادی از خانواده‌های شهدای تروریستی مجلس حضور داشتند، ابتدا دو نفر از شاکیان و شاهدان عینی این حادثه به طرح شکایت و مشاهدات خود پرداخته و سپس اتهامات متهمان ردیف‌های هفتم و هشتم پرونده از سوی قاضی به آنها تفهیم و دفاعیات آنها شنیده شد. نماینده دادستان هم کیفرخواست این متهمان را قرائت کرد.

یکی از شُکات این پرونده پس از حضور در جایگاه گفت: بنده به عنوان کسی که جوانش توسط داعش کشته شده خواستار اشد مجازات برای عاملان این جنایت هستم.

وی افزود: جوانان ما گناهی جز مبارزه با استکبار نداشتند و این گروهک تروریستی نیز هیچ سازگاری با اسلام ندارند. اینها به اسلام و پیامبر خیانت کردند و امروز از طرف اربابانشان حمایت می‌شوند.

این شاکی تصریح کرد: در کدام مسلک اسیر را آتش می‌زنند و یا افراد بی‌گناه را می‌کشند؟ ما تحت زعامت ولی‌فقیه در کشوری هستیم که آرامش و امنیت دارد و تقاضای اشد مجازات برای عاملان این جنایت را داریم.

سپس شاکی دوم با کسب اجازه از قاضی در جایگاه حاضر شده و به طرح شکایت پرداخت.

**رسانه‌های غربی  نسبت به خون شهدای ما سکوت مرگبار اختیار کردند

وی گفت: در شرایطی که رسانه‌های غربی در خفقان مطلق نسبت به خون شهدای ما سکوت مرگبار اختیار کردند ما می‌خواهیم ندای مظلومیت خود را به جهان برسانیم.

این شاکی ادامه داد: جوانان ما با توسل به حضرت عباس(ع) از حرم اهل‌بیت محافظت کرده و مقدر الهی بر این بود تا در حفظ حرمت بارگاه حضرت امام و مجلس شورای اسلامی به شهادت برسند. از دادگاه محترم تقاضا داریم مطابق آنچه در شرع مقدس آمده عاملان این جنایت را به اشد مجازات محکوم کند.

سپس یکی از شاهدان عینی این ماجرا در جایگاه حاضر شده و طی سخنانی گفت: در روز حادثه در ابتدا سه نفر از تروریست‌ها با تجهیزات کامل از سمت ساختمان مراجعت مردمی وارد مجلس شدند و یک فرد بی‌گناه را که در حال خروج از ساختمان بود با شلیک گلوله به سینه‌اش کشتند.

وی ادامه داد: پس از آن شهید "تیموری" را که از پاسداران حفاظت مجلس بود به طرزی وحشیانه ابتدا مجروح کرده و سپس با شلیک رگبار به سرش او را به شهادت رساندند. این افراد بعد از ورود به طبقه سوم شهید "فلاح" و "جعفر زاده" از کارمندان مجلس را نیز ابتدا با شلیک تیر به پای آنها مجروح کرده و در حالی که آنها دست‌های خود را به نشانه تسلیم بالا برده بودند با شلیک گلوله به سرهایشان به شهادت رساندند. پس از آن وارد یکی از اتاق‌های مجلس شده و فرد دیگری را نیز به شهادت رساندند. این افراد موجب شدند تا خانمی که همراه فرزندش به مجلس آمده بود فرزند خود را از ترس و از طریق پنجره به بیرون مجلس انتقال دهد. 

وی ادامه داد: پس از آنکه تروریست‌ها در طبقه چهارم مجلس توسط سپاه محاصره شدند، اسلحه خود را از پنجره‌های مجلس بیرون برده و مردم عادی را مورد هدف قرار می‌دادند.

در این بخش از جلسه بخشی از فیلم حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی پخش شد.

**تلگرام محل امنی برای تبادل اطلاعات تروریست‌ها بود

پس از پایان فیلم قاضی صلواتی گفت: فیلم تهیه شده توسط داعش و از طریق تلگرام ارسال شده است. تلگرام محل امنی برای تبادل اطلاعات و جابجایی مهمات و تروریست‌ها به کشور بوده است.

پس از اظهارات شاهدان عینی حادثه تروریستی مجلس، یکی دیگر از شکات پرونده در جایگاه حاضر شده و اظهار داشت: خود بنده به عنوان شاهد عینی در روز حادثه حضور داشتم. همدستان این افراد ابتدا ساعت ۱۰:۲۰ از ساختمان مراجعات مجلس وارد شده و با قتل و کشتار مردم عملیات خود را آغاز کردند. اما وقتی اقتدار نیروهای امنیتی ما را دیدند مجبور به منفجر کردن جلیقه‌های انتحاری خود شدند ما طبق قانون اشد مجازات را خواستاریم.

پس از اظهارات این شاکی نماینده‌ای از طرف خانواده شهدای این حادثه با حضور در جایگاه گفت: این‌گونه اقدامات دشمن نشان از استیصال و شکست آنهاست، کاملا مشخص است که عناصر تروریستی این پرونده قادر به طراحی چنین عملیاتی نبوده و قطعا بازیچه کسانی هستند که از آنها حمایت می‌کنند.

وی ادامه داد: از دادگاه محترم تقاضا داریم تا به مستنداتی که نمایان‌گر حمایت آمریکا از تروریست‌های داعش است توجه کند.

** دادگاه علیه دولت‌های حامی داعش اعلام جرم کند

وی با اشاره به اظهارات هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا و همچنین دونالد ترامپ رئیس‌جمهور فعلی آمریکا مبنی بر مشارکت این کشور در تاسیس داعش گفت: شواهد میدانی زیادی هم از حمایت مالی و تسهیلاتی آمریکا در عراق و سوریه از داعش وجود دارد و ما از دادگاه تقاضا داریم دستور تحقیق درباره دخالت آمریکا در پرونده حمایت از داعش را صادر کند و علیه این کشور اعلام جرم کند.

پس از اظهارات شاکیان و شاهدان عینی حادثه تروریستی مجلس، قاضی صلواتی، متهم ردیف هفتم این پرونده «خ.ر» را جهت اخذ آخرین دفاعیات به جایگاه فراخواند.

قاضی صلواتی اتهامات این متهم را شامل معاونت در فساد فی‌الارض، تهیه و حمل مهمات سبک، سنگین و نیمه‌سنگین، استفاده از اسناد جعلی، و نقل و انتقال اعضای این تیم تروریستی عنوان کرد.

** نحوه آشنایی متهم «خ.ر» با داعش

سپس متهم «خ.ر» گفت: من در زمان جنگ به عراق پناه شدم. ۱۰ سال در این کشور بودم و سال ۶۹ به ایران برگشتم. تا سال ۱۳۹۰ در کرمانشاه راننده تاکسی بودم و بعد از آن به سرپل ذهاب رفته و با برادرم شریک شدم.

این متهم در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه از چه زمانی با این گروهک ارتباط داشتید، اظهار داشت: یکی از دوستانم به نام «ر.ب» مقداری پول برای من آورد که به خانواده یکی از تروریست‌ها بدهم. او قبلا پیش‌ نماز مسجد بود و بعدها به داعش پیوسته بود. «ر.ب» پس از آنکه من پول را به داماد آن تروریست دادم به من مراجعه کرد و از من خواست که خانه‌ای برای چند تن از دوستانش که دانشجو هستند فراهم کنم.من گفتم در سر پل ذهاب کسی به مجرد خانه نمی‌دهد. پس از آنکه اصرارهای او کارگر نشد روزی به من مراجعه کرد و گفت: "م.س" می‌خواهد تو را ببیند.یک شب به من مراجعه کرد و مرا پیش "م.س" برد. من به "م.س" گفتم اگر می‌خواهی جنایت کنید مرا شریک کار خود نکنید. او گفت من می‌خواهم خودم را تحویل جمهوری اسلامی بدهم اما منتظرم تا پسرم آزاد شود و پس از آن خود را تحویل بدهم. به همین منظور خانه‌ای می‌خواهم که برای چند ما در آن ساکن شوم.

من به "م.س" گفتم خودت را تحویل بده یا صبر کن پسرت آزاد شود اما او از من خواست که او را به کرمانشاه ببرم و خانه‌ای برایش فراهم کنم.

پس از اظهارات متهم ردیف هفتم قاضی صلواتی از متهم پرسید چرا تروریست‌ها از تو خواستند برای آنها خانه فراهم کنی این نشان می‌دهد که آنها از تو مطمئن بوده‌اند؟

متهم در پاسخ به سوال قاضی گفت: "م.س" خودش در کرمانشاه خانه گرفت و من دخالتی در این کار نداشتم. البته بعدها فهمیدم که آنها به جای یک خانه چند خانه گرفتند.

سپس قاضی صلواتی در پاسخ به این اظهارات متهم گفت: شما براساس اظهارات خودت زمانی که در بندرعباس ساکن بودی با تفکرات سلفی و وهابی آشنا شدی و به جماعت تبلیغ پیوستی. پس از آن به جماعت کتائب کردستان پیوسته، با آنها بیعت کردی و تهیه سلاح و مهمات و جذب نیرو را برای آنها برعهده گرفتی.

سپس متهم گفت: من در بندرعباس سیگار می‌فروختم و هیچگاه با کتائب بیعت نکردم.

پس از اظهارات این متهم قاضی صلواتی پرسید چه لزومی داشت که مسئولیت جذب نیرو و تردد تیم تروریستی را به تو بسپارند؟ "م.س" امیر القاعده بود و عضو تیم تروریستی داعش که تو با او بیعت کرده‌ای.

متهم در پاسخ به سوالات قاضی گفت: من زمانی که با "م.س" ملاقات کردم از او پرسیدم قبلا کجا بودی و او گفت در موصل بودم.

سپس قاضی صلواتی پرسید چرا تو با کسی که به موصل رفته ملاقات کردی و پس از استقرار تیم ترور در منزل امن آنها، بسته‌ای از طرف "م.س" برای تو آوردند.

متهم پاسخ داد: این بسته شامل مقداری پول بود و حاوی یک پیام که می‌بایست آن را به دختر "م.س" می‌دادم اما چون سواد خواندن و نوشتن ندارم، نمی‌توانستم آن پیام را بخوانم.

قاضی صلواتی از متهم پرسید: تو منزل امن را چگونه در اختیار این تیم گذاشتی؟ قطعا شما یک عنصر مورد اعتماد برای داعش بودی؟  با توجه به شناختی که از محلات شهر کرمانشاه داشتی منزل مورد نظر آنها را برایشان تامین کردی؟

متهم پاسخ داد: من ۸ سال در کرمانشاه تاکسی داشتم و کاملا به محلات آن آشنا بودم.

سپس قاضی صلواتی گفت: اینکه برای آنها خانه امن فراهم کردی نشان دهنده وابستگی تو به آنهاست. اینکه آنها را از راههای فرعی که کنترل خاصی روی آنها نبوده به کرمانشاه بردی عین اظهارات خودت در وزارت اطلاعات و دادگاه است.

سپس مستشار دادگاه از متهم پرسید چطور یک گوشی هوشمند و یک سیم کارت به شما دادند؟ که متهم پاسخ داد: این  گوشی برای ارتباط بین یکی از تروریست‌ها و این تیم بود از یک هفته قبل از حادثه به من داده شده بود.

پس از اظهار این متهم نوبت به نماینده دادستان رسید تا اتهامات و کیفر خواست علیه این متهم را قرائت کند.

نماینده دادستان با حضور در جایگاه گفت: متهم در زمانی که در بندرعباس بوده با تفکر وهابی آشنا شده و عضو جماعت تبلیغ شده است. پس از آن  توسط فردی به نام «ر» با "م.س" آشنا شده پس از استقرار این تیم در خانه امن توسط پیامی که از "م.س" به او می‌رسد عضو تیم تروریستی شده و یک گوشی و سیم‌کارت دریافت می‌کند. سپس منزل «الف. ل » از بستگان همسرش را در اختیار این تیم تروریستی قرار می‌دهد و ماموریت تامین خانه و نقل و انتقال آنها را برعهده می‌گیرد. محل تهیه شده توسط این فرد تبدیل به محل اختفاء و تشکیل جلسات و اعزام تیم تروریستی به تهران بوده است.

** تشریح  اتهامات «خ.ر» از سوی نماینده دادستان

وی افزود:‌ متهم ابتدا عناصر تیم تروریستی را از سرپل ذهاب به کرمانشاه برده و پس از آن اقدام به حمل مواد منفجره، سلاح و مهمات و خمپاره به کرمانشاه می‌کند تا این تیم تروریستی از آنها در ساخت جلیقه‌های انتحاری و عملیات تروریستی استفاده کنند. سپس مقداری پول از تروریست‌ها تحویل گرفته و برای خانواده آنها به یکی از شهرهای مرزی می‌برد. یک گوشی و سیم‌کارت نیز از امیر تیم تحویل گرفته تا به یکی از تروریست‌های داعش تحویل دهد که او بر سر قرار حاضر نشده و عملیات عقیم می‌ماند.

نماینده دادستان با اشاره به بخش دیگری از اقدام صورت گرفته توسط این متهم گفت: متهم مورد اشاره اقدام به تهیه قوطی رب و کنسرو برای ساخت نارنجک‌های دست‌ساز می‌کند و همچنین بیش از ۴۰ گلوله خمپاره، توپ و مین از محل اختفای او کشف شده است. این وسایل با دستور "ق.ح" به متهم داده شده بود تا برای استفاده تروریست‌ها به کرمانشاه ببرد. همچنین متهم دو یا ۳ کیلو ساچمه برای ساخت جلیقه‌های انتحاری خریداری کرده و در اختیار تیم تروریستی قرار داده و همچنین شناسنامه جعلی برای "م.س" تهیه کرده است. این متهم از ماموریت تیم ترور آگاه بوده زیرا در اظهارات خود گفته است چهارم یا پنجم رمضان بود که به من گفتند می‌خواهند در تهران عملیات انجام دهند. یک شب «ر» به منزل ما مراجعه کرد و تعداد هشت گلوله خمپاره که در سه کیسه برنج بود به من داد تا به کرمانشاه ببرم.

سپس قاضی صلواتی از متهم درباره همکاری او در ترور علمای اهل سنت و شیعه پرسید که متهم گفت: امیر تیم تروریستی که فردی به نام «م» بود روزی از من خواست تا او را به سرپل ذهاب ببرم. در مسیر از من آدرس خانه "ملاستار" را پرسید و گفت که مامور ترور او هستم زیرا این فرد داعش را از دین خارج می‌داند و مخالف ماست. مهدی این حرف را یکماه قبل از ترور ملاستار به من گفت.

پس از اظهار متهم قاضی صلواتی از او پرسید شما مغازه‌ات در سرپل ذهاب را تعطیل کرده و لحظه لحظه در جنایات داعش شریک بودی. هم آنها را به کرمانشاه بردی هم برایشان خانه فراهم کردی و هم سلاح و مهمات به آنها رساندی. از "م.س" می‌پرسم که آیا تو او را به کرمانشاه برده‌ای؟ آیا اطلاع داشته‌ای که در زمان اطلاع وی "م.س" کمربند انفجاری به خود بسته بوده.

** تشریح اتهامات متهم ردیف هشتم متهمین حادثه تروریستی مجلس

متهم پاسخ داد من از این موضوع اطلاعی ندارم اما در همین لحظه "م.س" که در دادگاه حاضر بود گفت: این فرد مرا به کرمانشاه برد اما اینکه از اینکه کمربند انتحاری بسته بودم خبر نداشت.

سپس قاضی صلواتی گفت: جلیقه‌های انتخاری که به وسیله مهمات تهیه شده از سوی تو به این تیم تروریستی رسید و موجب شهادت افرادی در مجلس شده که اکنون خانواده آنها در جلسه حضور دارند.

سپس نوبت به رسیدگی به اتهامات متهم ردیف هشتم پرونده فردی به نام «ع.ب» رسید.

قاضی صلواتی در معرفی اتهامات این فرد گفت: شما به اتهامات افساد فی‌الارض، تهیه، حمل، و نگهداری سلاح و مهمات سبک، نیمه‌سنگین و سنگین، مخفی کردن تیم ترور و شناسایی معابر مرزی برای ورود تیم ترور به ایران و انتقال سلاح و مهمات آنها به کشور هستید. چه دفاعی از خود دارید.

«ع.ب»‌ در دفاع از خود گفت: من در سرپل ذهاب دامداری می‌کردم. روزی برادرم که ۱۸ سال از من بزرگتر است با چند نفر به چادر من مراجعه کرده و گفت: اینها دوستان من هستند و من هم هیچ سوالی از آنها نکردم و ۷ یا ۸ روز هم در چادر من ماندند.

سپس قاضی صلواتی از او پرسید: پس از ورود تیم ترور به ایران سلاح‌هایی که در کوه جاسازی شده بود شما به این تیم رساندید. چگونه برای شناسایی محل اختفاء و انتقال سلاح اقدام کردید؟

متهم گفت: من به همراه سه نفر دیگر رفتیم و مهمات را آوردیم. همچنین فردی به نام«ر» مرا پیش فردی به نام اسماعیل در سر پل ذهاب فرستاد تا یک قبضه اسلحه کلاش از او خریداری کنم.همچنین یکی از تروریست‌ها را از سد شهدای گمنام با موتور به محلی امن منتقل کردم.

سپس قاضی صلواتی از او پرسید خودت در بازجویی‌ها اقرار کردی که برای انتقال گلوله و مهمات به تیم ترور کمک کردی و ۱۰ سال است که شغل دوم شما جمع‌آوری گلوله‌ها و مهمات به جای مانده از جنگ ایران و عراق است که آنها را در اختیار تیم ترور گذاشتی.

متهم گفت: شبی من در خانه بودم که پسرم گفت فردی آمده و با شما کار دارد. دم در که رفتم آن فرد گفت یک امانتی برای «ر» دارم و امانتی را در قالب ۳ کیسه به من داد. من نپرسیدم که داخل آنها چیست فردا «ر» با کس دیگری آمد و آنها را برد.

سپس قاضی صلواتی گفت از محل اختفاء شما ۸ عدد گلوله توپ ۱۵۵، ۱۱ عدد گلوله توپ ۱۰۵، یک گلوله توپ ۱۰۶ میلیمتری، یک گلوله خمپاره ۱۲۰، یک گلوله توپ ۲۰۳، و یک گلوله تانک، یک نارنجک تفنگی و دو مین والمری کشف شده است. همچنین تو در بازجویی‌هایت گفته‌ای که از جمهوری اسلامی نفرت داری.

متهم پاسخ داد من در کشور عراق مدتی در استان الرمادی بودم و آخرین ملاقاتم با این تیم در فصل بهار بود.

سپس نماینده دادستان برای ایراد کیفر خواست متهم به پشت جایگاه رفت و گفت: متهم از خانواده افرادی بوده که در دوران جنگ و سال ۵۹ به عراق رفته و در آنجا متولد شده است. در آنجا با جریانات تندروی تکفیری آشنا شده و در سال ۷۶ به تفکر سلفی گرویده است. در سال ۷۸ نسبت به جمع‌آوری گلوله‌ها و مهمات به جای مانده از دوران جنگ اقدام کرده و از طریق برادرش با گروه تروریستی داعش آشنا شده است. در خانه خود نسبت به تامین سلاح و مهمات مورد نیاز این گروهک اقدام کرده است.

وی گفت: متهم همچنین نسبت به شناسایی گذرگاه‌های مرزی و استعداد پاسگاه‌های مرزبانی ما در پوشش دامداری و چوپانی اقدام کرده که عناصر تیم تروریستی از او درخواست شناسایی معابر برای نقل و انتقال اعضای تیم و مهمات به ایران را داشتند. همچنین فرد مذکور امیر تیم تروریستی را به ارتفاعات کله‌قندی برده و در تهیه گلوله‌های خمپاره برای  آنها اقدام کرده است.

همچنین متهم تعدادی گلوله توپ و خمپاره از فردی تحویل گرفته و برای اینکه گروهک تروریستی از مهمات آنها برای ساخت جلیقه‌های انتحاری استفاده کند در اختیار آنها قرار داده است.

همچنین نامبرده اقدام به خرید یک قبضه سلاح کلاشینکف از فردی به مبلغ ۴ میلیون تومان کرده و در اقدام تیم تروریستی قرار داده است.

وی  ادامه داد:  از طرف تیم تروریستی دو هزار دلار آمریکا به او می‌دهند تا به شخصی به نام «ع.د» که یکی از هادیان عملیات و مستقر در عراق بوده بدهد.

متهم در آخرین دفاعیات خود گفت: من شریک داغ تک تک خانواده شهدا هستم و حاضرم اشتباهاتم را به گردن بگیرم. خواستار آنم که با رافت اسلامی با من برخورد شود.

در پایان قاضی صلواتی با اعلام ختم جلسه دادرسی گفت که دادگاه در مدت قانونی و پس از بررسی تمام اسناد و تحقیقات رای خود را اعلام می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.