استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در نظر داریم، این مجموعهها را با همه ملاحظات و شاخصهای تاریخی برای استفاده مردم از ظرفیتهای تاریخی و گردشگری این خطه فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه ما نتوانستهایم بزرگان و شخصیتهای برجسته علمی، تاریخی و فرهنگی خراسان رضوی و نیز آثار تاریخی را بهدرستی بهنسل قدیم و جدید معرفی کنیم، افزود: امروز مردم، خیام را بهاشعارش میشناسند، در حالی که او کمترین مدت از عمر خود صرف سرودن شعر کرده و ببش از آن منجم و ریاضیدانی برجسته بوده است.
رشیدیان عنوان کرد: امروز با ایجاد افلاکنما در این منطقه و برخی اقدامات دیگر تلاش ما بر آن است تا هویت علمی حکیم عمر خیام را که در تاریخ مدفون شده، خارج کنیم.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در این راستا، ساماندهی مجموعه تاریخی شادیاخ( یکی از محلههای قدیمی نیشابور) با تمام ظرفیتهای گسترده و قابل توجهی هم از جمله ضرورتها است.
وی با بیان اینکه موزه خجند یک سوم منطقه شادیاخ ظرفیت تاریخی ندارد، اما بهآن رسیدگی و توجه شده است؛ عنوان کرد: باید این منطقه با همه ظرفیتهای تاریخی ارزشمندش بهگونهای ساماندهی شود که هر فرزند این سرزمین و هر ایرانی در بازدید از این منطقه بهتاریخ و فرهنگ و تمدن خود مباهات کند، منطقهای که نماد شهرنشینی است.
رشیدیان تصریح کرد: در این راستا، با مجوزی که از رئیسجمهوری در جریان سفر اخیر به خراسان رضوی دریافت شد، تلاش ما بر آن است این ظرفیت تاریخی، فرهنگی و هویتی را بهگونهای طراحی و اجرایی کنیم که فضا و مکانی در شان این ملت و مردم در منطقه ایجاد شده و جلوهای از تاریخ و قدمت تمدنی منطقه باشد و تبدیل بهیک اثر تاریخی شاخص از شهرنشینی این استان باشد.
وی ادامه داد: ما بهبزرگانی چون حکیم عمر خیام و عطار نیشابور بدهکاریم و باید این شخصیتهای برجسته را در کنار سایر ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی چون شادیاخ بهنسل جوان و مردم بهتر معرفی کنیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: در سفر ریاست جمهوری علاوه بر 40 میلیارد تومانی که برای ساماندهی مجموعه شادیاخ و مانند آن تعیین شده، بهمنظور بازپیرایی مجموعههای خیام و عطار در نظر گرفته شده و امید است در این حوزه اقدام موثر و ماندگاری انجام شود.
نظر شما