به گزارش قدسآنلاین به نقل از تسنیم در این زمینه کیانوش جهانپور ــ سخنگوی سازمان غذا و دارو در توضیحات بیشتر درباره حذف پوشش بیمهای هفتاد و نه قلم دارو عنوان کرد: اولاً این تصمیم ارتباطی به سازمان غذا و دارو ندارد و باید نهادهای بیمهای از جمله شورای عالی بیمه توضیح بدهند با وجود این، این مصوبه بهگفته کارشناسان برای صرفهجویی در هزینهکرد بیمهها صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: البته چنین تصمیمی در کشورهای دیگر هم رخ داده است یعنی پوشش بیمه از روی داروهای ارزانقیمت بهمانند سرماخوردگی، استامینوفن، ویتامینها، برخی شربتها و ... برداشته شده است زیرا این داروها دیگر در دنیا در داروخانهها بدون نسخه عرضه میشود و در ایران نیز اینگونه بود.
جهانپور ادامه داد: به هر حال هزینه این هفتاد و نه قلم دارو به هیچ عنوان با حتی یک قلم داروی بیماران خاص و نادر قابل مقایسه نیست و میتوان با این صرفهجویی ۱۴۰ میلیارد تومانی وضعیت پوشش بیمه داروهای بیماران خاص و نادر را گسترش داد زیرا هزینه داروهای بیماران صعبالعلاج کمرشکن است و از توان اکثر خانوادهها خارج است، از طرفی هم در کشورهای دنیا اولویت با پوشش بیمه داروهای بسیار گران است تا بیمار و خانواده دچار فقر نشود.
وی عنوان کرد: این ۱۴۰ میلیارد تومان صرفهجویی بالغ بر ۲۵ درصد اعتبارات حمایت از بیماران خاص است، و بیمهها میتوانند با این مبلغ حمایتهای بیمهای را بهسمت بیماریهای سخت با داروهای گران سوق دهند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در نهایت خاطرنشان کرد: همچنین مابهالتفاوت هزینه بیمه و قیمت آزاد این هفتاد و نه قلم دارو آنقدر کم بود که برخی مواقع حق فنی داروخانه بیشتر از هزینه پول دارو میشد و همین مابهالتفاوت اندک هم در یک چرخه چندماهه بیمهها و در سیستمهای اداری معطل میماند که باعث اختلال در اقتصاد دارو در کشور شده بود.
نظر شما