به گزارش قدس آنلاین به نقل از واحد روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان، فرهاد دلق پوش دبیرکارگروه تنظیم بازار استان گیلان در جلسه کارگروه تنظیم بازار گفت: در شرایط کنونی نیازمند همراهی و همدلی همه دستگاههای استان برای جلوگیری از صدمات بیشتر به قشر آسیب پذیر جامعه هستیم.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیأت دولت، تنها مرجع قیمت گذاری سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و هر گونه افزایش قیمت مغایر با قانون و به منزله خدشه دار کردن حقوق شهروندی و عدم رعایت حقالناس است.
دلق پوش مسؤولین اتحادیه ها و انجمنهای زنجیرههای مرغ را مورد خطاب قرار داد و بر رعایت مایحتاج عمومی مردم تأکید کرد و گفت: ما در تأمین و عرضه محصولات مصرفی مردم تکلیف ویژه داریم و اهتمام به تامین و عرضه مناسب اقلام اساسی نظیر غذا و دارو از اهم وظایف تنظیم بازار استان است.
وی تصریح کرد:لازم است به نحوی فعالیت نماییم که برای سایر استانها الگو باشیم و منفعت طلبیها و شخصینگری ها نباید بر روند تعادل و تنظیم بازار اثر بگذارد و به اعتقاد و شعور اجتماعی خود پایبند باشیم و بدانیم که در یک کشتی نشستهایم و اگر مشکلی به وجود آید همگی دچار تبعات آن خواهیم شد.
وی افزود: تصمیمات یک طرفه در حوزه بازار به هیچ وجه قابل پذیرش نیست به ویژه در بحث تولید و توزیع مرغ، بینظمی و خلل باعث خسران به تولید کننده ، عرضه کننده و مردم می شود اساساً با توجه به اینکه تولید مرغ در استان گیلان، تقریباً ۵۰ درصد بیش از نیاز مصرفی استان است به هیچ وجه گرانی بی ضابطه آن توجیه ندارد.
دبیر کارگروه تنظیم بازار هشدار داد: ما میتوانیم بر اساس قانون، خروجیهای استان را ببندیم و با استفاده از گشتهای مشترک و با مساعدت نیروهای دست اندرکار از خروج مرغ تولیدی استان جلوگیری نموده و مرغ منجمد را همزمان در بازار توزیع نماییم آن وقت، قطعاً تولید کنندگان و عرضه کنندگان هردو متضرر خواهند شد، لذا ما را مجبور به برخورد این چنینی و تعزیری نکنید ومنافع مصرف کنندگان استان را نیز در نظر بگیرید.
وی در ادامه اظهار داشت: به هیچ وجه راضی به ضرر تولیدکنندگان و مصرفکنندگان استان گیلان نیستم ولی آنچه برای ما مهم است تأمین و عرضه عادلانه مرغ در گیلان است و به شرط تامین نیاز مردم گیلان، مازاد و اضافه بر تولید نیاز مردم می تواند در سایر استانها توزیع و عرضه شود و دامپزشکی نیز بر این قضیه باید نظارت جدی داشته باشد.
گیاهی رئیس اتحادیه تعاونی مرغداران نیز در خلال جلسه به ارائه گزارشی در این زمینه پرداخت و اذعان کرد: آنچه در مورد ظرفیت تولید اعلام می شود و دو برابر آن را گاهاً در گیلان تولید میکنیم و توانایی و ظرفیت بیشتر از آن را داریم ولی لازم است در ارائه نهادهای دامی در چرخه تولید که تأثیر مثبتی دارد حمایت و مساعدت شود تا قیمت تمام شده مرغ نیز کاهش یابد.
در استان گیلان ۸۲۰ واحد مرغداری وجود دارد که روزانه ۴۵۰ تن لاشه مرغ تولید می کنند که به صورت میانگین ۳۶۰ تن به صورت خالص به بازار کشور عرضه می شود که حسب بررسی ، نیاز واقعی مصرفی بازار استان گیلان حداکثر در شرایط وجود گردشگران، ۲۰۰ تن می باشد.
انتهای پیام/
نظر شما