به گزارش
قدس آنلاین ، مهدی جمعه پور در جلسه مشترک شورای سلامت و امنیت غذایی و کارگروه جامعه ایمن که در محل فرمانداری برگزار شد، به بازدید صورت گرفته از کاشت محصولات کشاورزی و آبیاری آنها با پساب فاضلاب اشاره کرد و گفت: در این خصوص با جهاد کشاورزی بازدیدی صورت گرفت و مقرر شد اقدامات لازم برای ممنوعیت آبیاری صورت گیرد.
وی بیان کرد: در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده که باید پیگیری لازم در ادامه صورت گیرد.
قرارداد استفاده از پساب فاضلاب تا سال 1401
در همین خصوص مدیر امور آبفای شهری کاشمر گفت: در متن گزارش مربوط در خصوص آبیاری محصولات کشاورزی با پساب فاضلاب آمده که مشخص گردید آبهای سطحی جمعآوری شده شهر از کانال ضلع جنوبی میدان امام حسین منتهی به کانال قوژد به این مکان هدایت میشود.
علیرضا عباسی با اشاره به اینکه به این کانال آبهای سطحی سطح شهر هدایت میشوند، عنوان کرد: براساس آنچه در گزارش آمده نشان میدهد طبق قرارداد مشارکت مدنی شهرداری این آبها براساس قرارداد برای مصرف فاضلاب است.
وی با اعلام اینکه این قرارداد به مدت 6 سال است و تا سال 1401 ادامه دارد، اظهار کرد: براساس این قرارداد قرار است از خروجی فاضلاب استفاده شود.
مدیر امور آبفای شهری کاشمر با بیان اینکه دستگاههای مربوطه باید به جد پیگیر پرونده قضایی این معضل باشند، بیان کرد: متاسفانه در این گزارش به محل مورد نظر اشارهای نشده است.
وی با اشاره به اینکه در محل مورد نظر خاک برداری صورت گرفته و با حفر گودالی فاضلاب از آن بهرهبرداری میشود، افزود: اکنون محل همانند باتلاقی شده که به دلیل نبود حفاظ اگر هرکسی در این گودال بیفتد بدون شک جان خود را از دست خواهد داد.
عباسی از محیط زیست به عنوان اولین متولی آب و فاضلاب کاشمر در این خصوص نام برد و گفت: باید محیط زیست پاسخگو باشد که تاکنون چند گزارش محیطی زیستی به استان ارسال کرده است.
مرگ و میر به دلیل سوانح و حوادث
در ادامه جلسه مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر یکی از ابزار ارتقاء سلامت در جامعه را مشارکت مردم و نهادهای بین بخشی دانست و افزود: اگر بهداشت بخواهد به تنهایی در حوزه سلامت کار کند تنها 25درصد میتواند در سلامت مردم موثر باشد.
محمدجواد یزدانی با اشاره به اینکه برای استفاده از ظرفیتهای مردمی و بین بخشی برای ارتقاء سلامت در دولت تدبیر و امید معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت تشکیل شد، گفت: اجتماعی شدن سلامت یکی از سیاستهای مهم وزارت بهداشت است.
وی در ادامه دغدغه اصلی حوزه بهداشت را مرگ و میر به دلیل سوانح و حوادث دانست و افزود: سالیانه تعداد بسیاری در کشور به دلیل سوانح و حوادث و عدم رعایت مسائل ایمنی جان خود را از دست میدهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر با بیان اینکه اغلب این افراد قشرهای جوان و مولد جامعه هستند، بیان کرد: اخیرأ جامعه ایمن از حالت دولتی تبدیل به یک سازمان مردم نهاد شده و در سطح کشور فعالیت خود را ادامه میدهد.
امکان بومی شدن بیماری سالک در بخش کوهسرخ
در این جلسه همچنین مدیر مرکز بهداشت کاشمر با اشاره به شش مصوبه کارگروه قبلی شورای سلامت و امنیت غذایی گفت: مصوبه اول در خصوص ساماندهی عرضه نان در سوپرمارکتها بود که در این خصوص باید در راستای ساماندهی از سوی اداره صنعت، معدن و تجارت اقدامات لازم صورت گیرد.
مجتبی قائمی تشکیل جلسه هماهنگی با حضور نهادهای مرتبط برای پیشگیری از شیوع بیماری سالک را از دیگر مصوبات جلسه قبل دانست و عنوان کرد: به توجه به اینکه در جهت شیوع بیماری سالک نگرانیهایی در بخش کوهسرخ وجود داشت در همین راستا جلساتی تشکیل شد.
وی با اعلام اینکه در سال گذشته 36 مورد بیماری سالک در شهرستان گزارش شده است، اظهار کرد: از این تعداد 23 نفر ساکن روستا و باقی افراد ساکن شهر بودند.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر با بیان اینکه سال گذشته در منطقه کوهسرخ موردی از سالک گزارش نشده است، گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه 13 مورد بیماری سالک در شهرستان داشته ایم که 9 نفر ساکن شهر کاشمر، دو نفر ساکن شهر ریوش و دو نفر ساکن روستاهای بخش حومه بودهاند.
وی با اشاره به اینکه عمده سالکهایی که در منطقه داریم سالک شهری هستند، پیشگیری، شناسایی و درمان بیماری سالک را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: در این خصوص در شهر ریوش جلساتی در بخشداری برگزار و آموزش خانوادهها صورت گرفت.
قائمی با بیان اینکه پس از چک حشره شناسی در بخش کوهسرخ متاسفانه حشرات شهر ریوش آلوده به سالک بودند، بیان کرد: امکان بومی شدن بیماری سالک در این منطقه وجود دارد.
وی با اعلام اینکه در بررسی های به عمل آمده برخی مناطق با مشکل دفع فاضلاب خانگی، نخاله های ساختمانی و بافت های مخروبه مواجه بودند، عنوان کرد: خوشبختانه در سه ماهه اخیر موردی از بیماری سالک در بخش کوهسرخ نداشته ایم.
در این جلسه همچنین معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی فرمانداری کاشمر با بیان اینکه در خصوص ساماندهی عرضه نان در سوپرمارکت بنایی بر برخورد نداریم و باید برای ساماندهی تلاش کرد، گفت: باید در راستای رعایت نکات بهداشتی مراکز پخت نان خانگی را کمک کرد.
مرادعلی احمدزاده با تاکید براینکه باید بر منازلی که اقدام به پخت نان خانگی و توزیع در سطح شهر می کنند نظارت بیشتری صورت گیرد، افزود: باید نسبت به ساماندهی این مراکز اقدامات لازم هرچه زودتر صورت گیرد.
منبع : ایسنا
انتهای پیام
نظر شما