تحولات منطقه

یزد - مدیر کل بهزیستی استان با بیان اینکه توجه به مقوله بازی درمهدکودکها ی استان مهمترین هدف بهزیستی است گفت: بیش از۱۱هزار کودک در ۳۱۴مهد کودک شهری و روستای دراستان یزد درحال فعالیت هستند.

فعالیت ۱۱هزار کودک درمهد کودک‌های استان یزد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش خبرنگارقدس آنلاین ، جلیل عفتی  پیش از ظهر سه شنبه درنشست خبری به مناسبت رویدادهای جهانی این سازمان در مهرماه اظهارداشت : دوران کودکی یکی ازمهمترین دورانی است که ما نسبت آن مسئولیت ویژه ای باید داشته باشیم و هرچه در این دوران سرمایه گذاری بهتری صورت گیرد نتایج آن در آینده به ثمر خواهد نشست .

وی افزود : مهمترین هدفی که ما درحال حاضر درمهد کودک های استان دنبال می کنیم  ایجاد فضای مناسب برای بازی کودکان بوده به دلیل اینکه بازی در این دوران با توجه به تک فرزند بودن اکثر خانواده ها مهمترین نیاز کودک بوده و اگر ما کودکانی خلاق و با استعداد را در آیند ه بخواهیم داشته باشیم باید بتوانیم شرایطی را درمهدها ی کودک فراهم سازیم تا استعدادها و توانایی های این کودکان شکوفا شود .

عفتی  تصریح کرد : متاسفانه اکثرخانواده ها بر این باورهستند به دلیل مشغله کاری که دارند ووقت اینکه ازفرزند خود نگه داری کنند را ندارند فرزند را به مهدکودک می فرستند باور و فرهنگ اشتباهی است و بازی با همسالان درسن کودکی مهمترین نیاز کودک است .

مدیر کل بهزیستی استان گفت: در تمام مهدها ی روستایی و مناطق کمتر برخودار استان با توجه به اختلات تغدیه کودکان یک وعده غذای گرم در اختیار بیش از۳هزارو ۵۰۰کودک قرارگرفته و به نوعی یک سوم کودکان استان تحت پوشش یک وعده غذای ی گرم  قرار گرفتند .

وی با بیان اینکه این سازمان به مناسبت روز جهانی کودک برنامه ها ی متنوعی را برگزار می نماید تصریح کرد : همزمان با روز جهانی کودک و با توجه به اینکه در ماه محرم قرار داریم همایش ۳ ساله ها ی حسینی مخصوص کودکان ۳تا ۶ساله  در روز ۲۱مهر برگزار می شود ، برگزاری باشگاه کتابخوانی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی ویژه کودکان و برگزاری جشنواره ۵۰ثانیه ای فیلم کودک برای نشان داد ن خلاقیت ها و استعداد ها ی کودک از مهترین برنامه ها ی روز جهانی کودک در استان است .

 وجود ۴هزارو ۲۰۰فرد کم بینا و نابینا در استان یزد

وی درخصوص روز جهانی نابینایان  که ۲۳مهرماه است هم گفت : این سازمان بیش از۴هزارو ۲۰۰فرد کم بینا و نا بینا را تحت پوشش و حمایت خود قرار داده و ۱۳مرکز  دراستان خدمات توانبخشی را به نابینایان ارائه می دهد .

 عفتی تصریح کرد : مهمترین اقداماتی که برای این افراد در حال حاضر انجام شده  اختیار خرید تجهیزات این جامعه به خود انجمن واگذار شده و این طرح دردو استان یزد و استان فارس به صورت پایلوت در حال اجرا است و این سازمان تنها نقش حمایتی را ایفا می کند.

وی افزود : سال گذشته بیش از۳۰هزار کودک در استان برای پیشگیری ازاختلالات بینایی مورد بررسی قرار گرفتند که ازاین بین ۱۴۰۰کودک دارای اختلات نا بینایی شناسایی شدند و مورد درمان قرار گرفتند .

۴۰۰نفراز معلولین استان در رده ورزش قهرمانی فعالیت دارند

وی در مورد هفته پارا المپیک و توجه به ورزش معلولان نیز اظهارداشت :  در مقوله ورزش معلولان توجه به ۲نکته ضروری بوده  اول اینکه یک فرد معلول درابتدای کار شرایط خانه نشینی را داشته و آن اعتماد به نفس گذشته خود را ازدست داده  و دیگر اینکه بازگشت اعتماد به نفس و توانمندی سازی این افرا بسیار مهم است و ورزش دراین بین نقش بسیار مهمی را ایفا می کند .

عفتی خاطر نشان ساخت : اهم اکنون بیش از ۴۰۰نفراز معلولین استان در رده ورزش قهرمانی فعالیت دارند و بیش از ۱۲۰۰نفر در ورزش همگانی فعالیت دارند و این تعداد ورزشکار دربیش از ۱۷تشکل ورزشی عضو یت دارند .

بهره مندی بیش از ۳هزار نا شنوا ازخدمات بهزیستی یزد

مدیر کل بهزیستی استان درمورد افراد ناشنوای استان نیز گفت : سال گذشته بیش از ۹هزار۳۲۷نفر دراستان از خدمات حوزه ناشنوایی و کم شنوایی بهره مند شدند که این خدمات شامل  تهیه ۳۰۰موردسمعک ، ۱۵مورد کاشت حلزون ، و ۱۵۵مورد خرید تجهیزات کاشت حلزون بوده است .

وی افزود : در این زمینه پیشگیری مهمترین هدف این سازمان بوده  ما در ۲بحث پیشگیری و انجام آزمایشات ژنتیک و بررسی اختلالات ژنتیک برای جلوگیری ا ز تولد افراد نا شنوا و دیگراینکه توجه به بحث غربالگری را دردستورکارخود قرار داده ایم و به دلیل اینکه هزینه ها درمان این بخش سنگین بوده ما بحث پیشگری را در اولویت کار خود قرارداده ایم و در حال حاضر کودک  متواد شده دارای اختلالات ناشنوایی به استان اضافه نشده و با اقدامات پیشگری شده  آمار ناشنوایی استان در حال افزایش نیست .

وی افزود : با توجه به اینکه هزینه درمان اختلالات شنوایی بسیار سنگین بوده با ید دراین زمینه فرهنگ سازی شود وخانواده ها بیشتر دراین زمینه آگاهی داشته باشند ومتاسفانه در سیستم درمانی کشور ما بیشتر مباحث درمان مورد توجه قرار گرفته ومسئله پیشگیری آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته در حالی که با پیشگیر و آگاهی دادن بسیاری ا ز مشکلات ما برطرف خواهد شد .

 ۱۰۰هزار یزدی سالمند هستند

 مدیر کل بهزیستی استان درمورد سالمندان استان نیزگفت :  رشد جمعیت سالمندی در جهان ۲برابر شده ولی متاسفانه رشد سالمندی درایران از ۶درصد به ۹درصد در حال افزایش بوده و در برخی ازاستان ها این نرخ  در حال بالا رفتن است .

وی خاطر نشان ساخت : متوسط نرخ سالمند ی درایران ۹درصد بوده و در استان این نرخ  ۳/۹بوده و یزد در کشور در رده سالمند ی رتبه ۱۲را دارا است و هم اکنون ۵/۷میلیون نفر سالمند د رایران وجود دارند که این آمار درسال ۲۰۲۰به ۱۰میلیون نفرخواهد رسید و دراستان یزد بیش از ۱۰۰هزار نفر سالمند وجود دارند .

عفتی  خاطر نشان ساخت: درحال حاضر سالمندان ما از بسیاری از مشکلات رنج می برند درحالی که در کشور پیشرفته اکثر سالمندان از وضعیت خوبی برخوردار بوده و دوران سالمندی سالمی را سپری می کنند .

 وی در مورد خدمات ارائه شده به سالمندان افزود : دراستان بیش از ۴۰مرکز به سالمندان خدمات را ارائه می هند و ما الویتمان رسیدگی به افرادی هست که کمترمورد توجه خانواده هستند و فاقد حمایتها ی لازم بوده و یا اینکه خانواده ها توانایی نگهداری از ای نافراد را ندارند .

این مسئول توسعه مراکز روزانه سالمندی را ا زمهمتریتن اقدامات این سازمان عنوان کرد و گفت :  این مراکز مانند مدرسه سالمند ی است که فرد سالمند از صبح تا غروب در این مراکز با  هم  سالان بوده و تنها برای خواب به منزل می رود ودراین مراکز خدمات درمانی و فرهنگی هنری و سرگرمی به افردا ارائه می شود .

وی با انتقاد ازمناسب سازی اماکن شهر ی و وضعیت حمل نقل شهر یزد برای  سالمندان و معلولان  گفت : خوشبختانه شهردارجدید یزد در دورانی که در یزد حضو رداشتند اقدمات بسیار خوبی را در این زمینه انجام دارند که جای بسیار تشکردارد و امید است این اقدامات در آینده هم ادامه دارد باشد .

دبیر شورای مناسب ساز ی استان افزود: به دلیل عدم مناسب سازی اماکن و معابر شهری و سیستم حمل ونقل عمومی بسیاری از سالمندان و معلولان و اقشار آسیب پذیر خانه نشین شده و در سطح شهر حضورکمرنگی دارند وامید است با ایجاد زیر ساختها ی مناسب این افراد هم  بتوانند ازاین حقوق خود بهرمند شوند  .

انهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.