به گزارش قدس آنلاین، منصور آذرین فر -در پاسخ به این پرسش که تنشهای آبی چه وضعی برای استان ایجاد کرده است-با اظهار نگرانی از وضعیت موجود، بر تغییر دیدگاه مسئولان در قبال آب و تامین آب ولزوم ایجاد هم افزایی بین بخشی تاکید کرد.
*سیر صعودی فعالیت ها در حوزه آب
وی در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی در دو حوزه آب و فاضلاب استان در دوران دولت فعلی انجام شده است؟ افزود: اگر آینده نگری شرکت آبفا در چند سال اخیرنمی بود قطعا دچار چالش جدی در تامین آب شهرهای استان می شدیم به عنوان مثال پروژه آبرسانی به شهر تربت حیدریه از دشت ازغند پس از ۱۵ سال تاخیر در سال ۹۴ به بهره برداری رسید و مشکل چندساله این شهر البته هر چند به شکل موقت، حل شد و به نقطه سر به سر رسید و لذا مسئولان محلی و استانی و نمایندگان مردم و وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در تلاشند تا این مشکل به شکل میان مدت و دراز مدت مرتفع شود.
وی با اشاره به عبور ۳۰ شهر دچار تنش آبی از تابستان ۹۷، از اجرای ۷۸ پروژه (پیمان کوچک و بزرگ) تامین آب در ۷۳ شهر استان با بیش از هزار میلیاردریال تعهد در سال جاری خبرداد وافزود: ۸۲ پروژه با بیش از هزارو ۳۰۰ میلیارد ریال تعهد هم برای گذر از روزهای پایانی سال ۹۷ و تابستان ۹۸ در دست اقدام قرار دارد و ما خود را متعهد می دانیم پروژه های تامین آب را به هر شکل ممکن و حتی ایجاد دیون اجرا کنیم چرا که با حیات شهروندان بستگی دارد، بنابراین بحث تامین اعتبار پروژه ها در مرحله دوم قرار دارد هر چند با مساعدت مسئولان کشور و استان بخش قابل توجهی از دیون سال های قبل شرکت پرداخت شده است که امیدواریم دیون باقیمانده از محل اعتبارات متمرکز تامین شود.
وی با بیان اینکه غالبا اعتبارات مصوب به طور کامل تخصیص داده نشده است، از مسئولان کشوری اعم از مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی خواست نسبت به اجرای پروژه های تامین آب و آبرسانی در مقایسه با سایر پروژه های عمرانی مساعدت بیشتری داشته باشند هر چند دیگر پروژه ها هم در جایگاه خود دارای اهمیت و ارزش می باشند ولی پروژه های تامین آب و آبرسانی با سایر پروژه ها از لحاظ تاثیرگذاری در زندگی مردم قابل مقایسه نیست.
*نحوه تخصیص اعتبارات
معاون مهندسی و توسعه آبفای خراسان رضوی تاثیر تغییر تخصیص اعتبارت نقدی به اوراق مشارکت مدت دار و اسناد خزانه را خاطر نشان کرد که منجر به ایجاد مشکل جدی در اجرای پروژه های آبرسانی و طرح های فاضلاب شده است چرا که نمی توان در بخش آب منتظر تخصیص اعتبار و سپس اجرای پروژه ماند.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات معمولا در شش ماه دوم سال مالی اتفاق می افتد، به دلیل تخصیص ۶۰ درصد اعتبارات استانی در مهرماه امسال از مسئولان تشکر کرد و به طرح سه خواسته شرکت از مسئولان پرداخت.
وی تخصیص به موقع اعتبارات، به ویژه ۱۰۰ درصدی بخش آب وهمچنین تخصیص نقدی و یا حداقل اسناد خزانه زیر دو سال به پروژه های کوچک را مطالبه آبفای استان اعلام کرد و با اشاره به شرایط عمومی پیمان و نظام فنی اجرایی متذکر شد: واگذاری نقدی پیمان ها و تغییر آن به اسناد و اوراق بهادار، مشکلات جدی را بوجود آورده و به واسطه بالا رفتن دوره ساخت، پروژه ها گران تر شده و در نهایت منجر به خروج پیمانکاران، مشاورین و تامین کنندگان قدر از چرخه همکاری با این شرکت خواهد شد و این درحالی است که اگر حتی دارای اعتبارات نقدی هم باشیم فروشندگان از فروش اقلام مورد نیاز شرکت به واسطه شرایط اقتصادی خوداری می کنند.
راهکارهای تکمیل نا تمام طرح های فاضلاب
آذرین فر استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی برای اجرا و تکمیل طرح ها و پروژه های بخش فاضلاب را ازتاکیدات اسناد بالادستی عنوان کرد که آبفای خراسان رضوی هم با قوت به این راه وارد شده است به گونه ای که ارزش روز پروژه های در دست اقدام، منجر به عقد قرارداد ویا فراخوان عمومی به ۱۷ هزارو ۶۰۰ میلیاریال بالغ می شود.
وی اعلام کرد: از جمله این پروژه ها، ساخت تصفیه خانه شهر جدید گلبهار به ظرفیت ۳۰ هزار مترمکعب و ارزش روز سرمایه گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال می باشد که به موقع اجرا شد و در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار دارد و به عنوان یکی از ۴۰ پروژه مهم وزارت نیرو در کشور قرار است که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور مسئولان کشوری وارد مدار بهره برداری کامل شود.
وی تعداد پیمان های جاری در بخش فاضلاب را با تعهد ۴۰۰ میلیارد ریال ۳۰ مورد اعلام کرد و گفت : با توجه به زمان بر بودن طرح های فاضلاب نسبت به آب، سعی شده در این زمینه از بابت اجرای طرح های غیرضروری، دیونی برای شرکت و دولت ایجاد نشود هر چند در دو بخش آب و فاضلاب بیش از هزارو ۳۰۰ میلیارد ریال دیون و تعهدات جاری وجود دارد که روز به روز در حال افزایش است.
*
وی با تاکید بر اطلاع رسانی در باره فعالیت های انجام شده به مردم یادآورشد: شهروندان هر شهر لازم است در جریان اقدامات انجام شده دولت در ایجاد زیر ساخت های و طرح های توسعه و وظایف مسئولان قرار بگیرند و ضعف موجود دراین زمینه باید برطرف شود، هرچند ممکن است این عملکرد با خواسته های عمومی فاصله داشته باشد.
وی با تشکر از وزارت نیرو، شرکت مهندسی آبفای کشور و دیدگاه مسئولان به خراسان رضوی و استانداری و شخص استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در همراهی و مساعدت با این شرکت، خواستارتوجه بیشتربه تامین اعتبارات متمرکزوازجمله مسکن مهر شد و افزود:خراسان رضوی با ۱۲۰ هزار واحدمسکن مهر، با وجود عدم تامین منابع مالی، زیر ساخت های لازم واحدهای به بهره برداری رسیده را با تعهدات و دیون یک هزار میلیارد ریال فراهم کرده است.
منبع: آبفا خراسان رضوی
انتهای پیام/
نظر شما