تحولات لبنان و فلسطین

مدیران مسئول ۶۰ نشریه دانشجویی کشور در بیانیه‌ای نسبت به خطرات تصویب لوایح مرتبط با کارگروه FATF، هشدار دادند.

هشدار فعالان نشریات دانشجویی نسبت به تصویب لوایح مرتبط با FATF

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، مدیران مسئول ۶۰ نشریه دانشجویی سراسر کشور، در بیانیه‌ای خواستار عدم بررسی و تصویب لایحه FATF در مجلس شدند.

این دانشجویان در بخشی از بیانیه خود با اشاره به خطرات تصویب لوایح مرتبط با کارگروه FATF تصویب آن را در مجلس  ضربه‌ای مهلک به اقتصاد کشور دانستند.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

  در برخی شهرهای کوچک ایران مرسوم است هنگامی که فردی در هر ساعتی از روز از دنیا برود، موذن شهر بر مأذنه مسجد بانگ اذان سر می‌دهد و بدین طریق اهالی شهر را برای جمع شدن در مسجد مطلع می‌سازد. دانشجو مؤذن جامعه است، اما این بار رسالتش نه هشدار قضا شدن نماز جامعه، که هشدار خطر مرگ اقتصاد امّ‌القرای جهان اسلام، آن هم به دست برخی مسئولان آن است.

مسئولانی که پشت هر تریبونی از امام و شهدا دم می‌زنند و از لزوم مقاومت در برابر استکبار می‌گویند اما بعضی از آن‌ها آن‌طور که قرآن اشاره نموده، وقت حمله دشمن به اقتصاد کشور، نه تنها ایمانشان افزوده نمی‌گردد، بلکه سست و مرعوب، خواسته دشمن را به او پیشکش می‌کنند.

امروز مؤذنان جامعه اسلامی ایران در الی آخرین هشدارها و اتمام حجت خود را با مسئولان کشور مطرح می‌کنند که بسیاری از توصیه‌های بازوهای اقتصادی مستکبرین عالم توسط دولت جمهوری اسلامی در قالب معاهدات بین‌المللی اقتصادی اجرایی شده است و برخی نماینگان مجلس نیز به بهانه شفافیت، اصرار بر تصویب لوایح تدوین شده توسط همان بازوها را تنها راه اصلاح امور می‌دانند. 

 آن شفافیتی که برای دستیابی به آن ملت ایران بالإجبار تمام اطلاعات و تراکنش‌های بانکی خود را در اختیار مجموعه‌ای قرار دهند که ریاست آن به عهده دستیار وزیر خزانه داری آمریکا است، جز خسارت و ضرر، عایدی دیگری برای مردم ایران نخواهد داشت و در شرایط تحریم، تنها کارکرد این اطلاعات برای آن‌ها، تعیین نقاط هدف برای سلاح‌های تحریمی است.

هیچ عقل سلیمی توصیه نمی‌کند به بهانه جلب اعتماد اروپا، اطلاعات نقاط حساس اقتصادی ایران و جزئیات دالان‌های مخفی ایران برای فرار از تحریم‌های آمریکا و اروپا را در اختیار وزارت خزانه‌داری آمریکا که مغرض‌ترین تحریم کننده ایران است قرار دهیم تا آن‌ها با بستن راه‌های مقابلۀ ایران، حلقه‌ی تحریم‌ها را تنگ‌تر از قبل کنند که این کار جز ضربه‌ای مهلک، خائنانه و جاهلانه به اقتصاد ایران، نام دیگری نخواهد داشت.

ما به عنوان قشر فرهیخته جامعه دانشگاهی، نمایندگان مجلس را به دقایقی تفکر توصیه می‌کنیم و معتقدیم آن‌ها باید با خود بیندیشند، هنگامی که مطابق آمارها، قریب به ۱۷۰ کشور از مجموعه کشورهای جهان عضو FATF نیستند، چرا این کشورها با موانع بزرگ در مراودات بانکی بین‌المللی خود مواجه نیستند؟

مطابق قوانین FATF، قرارگرفتن در لیست سیاه یا خارج شدن از آن با اجماع آرای همه اعضا صورت می‌گیرد، لذا وکلای ملت بهتر است به جای تلاش در جهت تصویب لوایح چهارگانه و بیشتر غرق شدن در منجلاب FATF، دولت و بازوی دیپلماسی آن را راه انداخته و با کشورهایی که عضو FATF هستند مذاکره کند تا این اجماع برای بازگشت ایران به لیست سیاه شکل نگیرد.

نکته مهمتر آن است که، راه رهایی اقتصاد کشور از لیست‌های سیاه و رنگارنگ دیگر، بستن پیمان‌های پولی دوجانبه و ارتباطات محکم اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر کشورها است.

اگر امروز نمایندگان ملت خطا کنند، عاقبت ایران دقیقاً مطابق عاقبت پاکستان در راه آمدن با نهادهای مالی تحت سلطه آمریکا خواهد شد که در اجرای توصیه‌های FATF و تصویب قوانین مد نظر آن، از هیچ قدمی فروگذار نکرد اما پس از سه سال و با ارائه تمام اطلاعات دقیق مالی پاکستان، این کشور همچنان در لیست خطرناک این نهاد بین‌المللی قرار دارد، چرا که FATF یک سری ساختار و مقررات صرف نیست که با تصویب آن‌ها اعتماد اروپا و آمریکا جلب شود، بلکه هر کشوری از جمله ایران و پاکستان باید بر اساس اکشن پلن تعهد داده شده، تمامی اعضای SDN LIST را تحریم کرده و هیچگونه خدماتی به آنها ارائه نکنند تا نظرات FATF تأمین شود.

اگر امروز ایران بین دوراهی FATF یا پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورهای مختلف گزینه اول را انتخاب کند قطعاً روزی بخاطر حمایت از گروه‌های مختلف مقاومت اسلامی به امروز پاکستان دچار خواهد شد و شاید از همین جهت است که «خوان زاراته» (معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرایم مالی خزانه‌داری آمریکا) می‌گوید: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF در ایران نیاز داریم» و خانم «سیگال مندکلر» (معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا) به طولانی شدن روند تصویب لوایح وابسته به FATF از جمله کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس شورای اسلامی اعتراض می‌کند امّا؛ چه بسیارند عبرت‌ها و چقدر کم‌اند عبرت‌گیرندگان.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
شصت نشریه دانشجویی دانشگاه‌های مختلف کشور

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.