به گزارش گروه سیاسی قدسآنلاین، آرزوی رسیدن به تاج و تخت سعودی هیچگاه به اندازه امروز برای ولیعهد جوان و ناشی عربستان دور از دسترس نبوده است. از همان زمان که پدر پیرش در ریاض بر سریر قدرت نشست، محمد بن سلمان تلاش کرد تا مسیر خود را گاهی تند و گاهی آرام هموار سازد، اما حالا خون خاشقچی ظاهراً بدجور گریبان بن سلمان را گرفته است.
کاخ سفید که برای پیشبرد برنامه هایش در خاورمیانه بن سلمان را بهترین مهره میداند از همان روز اول نقشه راهی را برای بیرونرفت از این رسوایی سیاسی به ریاض پیشنهاد کرده بود. نقشهای که از سوی وزارت خارجه آمریکا به بن سلمان توصیه میکرد با سکوت و تحمل فشار برای مدتی تبعات رسانهای این جنایت را مدیریت کند.
پمپئو در ۱۶ اکتبر درست دو هفته بعد از به قتل رسیدن خاشقچی طرحش را به بن سلمان پیشنهاد میکند. او یک روز بعد از این دیدار به خبرنگاران گفت: «عربستانیها نمیخواهند درباره این پرونده صحبت کنند، من هم همینطور».
اما ظاهراً این راهبرد دیگر جوابگو نیست. بر خلاف بن سلمان، عموزادههای او در دستگاه اطلاعاتی آمریکا دوستان قابل اتکاتری دارند. رویترز از تکاپوی جدی شاهزادههای رقیب برای جلوگیری از به قدرت رسیدن بن سلمان خبر داده است.
شبکه ای بی سی به نقل از مقامات وزارت خارجه آمریکا از نقش روشن ولیعهد در قتل خاشقچی خبر داده است و ترکها هم که گویا کوتاه بیا نیستند و در یک مسیر برنامه ریزی شده در حال اطلاع رسانی قطرهای در سطوح مختلف سیاسی، امنیتی و رسانهای هستند. نقشه پمپئو با شکست مواجه شده است. ریاض تصمیم گرفته از لاک دفاعی خارج شود.
نوچههای بن سلمان برای کمک فرا خوانده شدهاند، «مأموریتی برای نجات ارباب». جنبلاط در لبنان برای دفاع از سعودیها رسماً به میدان آمده، عادل الجبیر ولیعهد و شاه سعودی را خط قرمز ریاض خوانده و خود بن سلمان هم قرار است به دوره گردی در کشورهای عربی بپردازد.
ورود به فاز تهاجمی نشانه بحرانیتر شدن اوضاع برای آل سلمان در عربستان است. واقعیت این است که رفتن بن سلمان دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز نه.
انتهای پیام/
نظر شما