تحولات لبنان و فلسطین

اظهارات رئیس‌جمهور لبنان که هشدار داد در صورت ادامه تعویق در تشکیل دولت جدید به پارلمان رجوع می کند، با واکنش گسترده جریان‌های این کشور روبه‌رو شد.

واکنش‌ها به تهدید رئیس‌جمهور لبنان درباره تغییر نخست‌وزیر مکلف

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان روز جمعه (دیروز) سعد الحریری نخست‌وزیر مکلف به تشکیل دولت جدید را به شکل ضمنی تهدید کرد تا او هر چه زودتر دولت جدید را تشکیل دهد.

عون اعلام کرد در صورتی که موضوع تشکیل کابینه بزودی حل نشود به پارلمان رجوع می‌کند تا آن را در جریان پیچیدگی‌های این پرونده قرار دهد زیرا این پارلمان است که رأی لازم برای نخست‌وزیری «سعد الحریری» را به وی داده و در واقع او را مأمور به تشکیل کابینه کرده است.

پرونده تشکیل دولت لبنان که بعد از انتخابات اردیبهشت ماه گذشته تا امروز طول کشیده، با این اظهارات به سمت حساسیت بیشتر، پیش رفت.

مخالفان و موافقان صحبت‌های میشل عون

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در پاسخ به سوال «الجمهوریه» در این باره گفت: بر اساس قانون اساسی این حق رئیس‌جمهور است که پیام‌هایی به پارلمان بفرستد و اگر نامه‌ای از جانب وی با هر مضمونی به ما برسد بر اساس اصول قانونی، آن را بررسی خواهیم کرد.

بری در ادامه افزود: ما همچنان منتظریم تا ببینیم امور به چه سمتی می‌روند؛ من همچنان معتقدم که برای حل گره تشکیل دولت، راه‌حلی وجود دارد، پیش‌تر نیز آن را به جبران باسیل وزیر خارجه رائه کردم اما هنوز باید منتظر باشیم.

«ایلی فرزلی» معاون نبیه بری هم به شبکه «المیادین» گفت نمایندگان این حق را دارند تا رایزنی‌هایی که منجر به تعیین سعد الحریری برای تشکیل دولت شد، پس بگیرند و یکی از سناریوهای حل بحران کنونی همین است.

معاون بری تصریح کرد رئیس‌جمهور این حق را دارد تا پیام‌هایی درباره تعویق تشکیل دولت به پارلمان بفرستد؛ قانون اساسی یک ماه به نخست‌وزیر برای ارائه بیانیه دولتش به پارلمان فرصت داده وگرنه ملکف شدن او به تشکیل دولت ساقط می‌شود.

فرزلی ادامه داد نخست‌وزیر در برابر دو گزینه است «تشکیل دولت با افراد حاضر یا پرداخت بهای تشکیل دولتی گسترده‌تر»؛ آیا الحریری می‌تواند بدون مشارکت نمایندگان سنی‌های مستقل، دولت تشکیل دهد؟

معاون بری در پایان اعلام کرد: نمی‌پذیریم که رئیس جمهور لبنان بدون تشکیل دولت، میان زمین و هوا معلق بماند.

اما «تمام سلام» نخست‌وزیر پیشین لبنان اعلام کرد مبنای قانونی برای انتقال مسأله مأمور شدن نخست‌وزیر به تشکیل دولت در پارلمان وجود ندارد؛ «فواد سنیوره» دیگر نخست‌وزیر پیشین لبنان نیز خواستار حل مشکل دولت با نخست‌وزیر مکلف شد.

نمایندگان وابسته به جریان المستقبل هم به انتقاداتی به اظهاراتی میشل عون حمله بردند و اعلام کردند نخست‌وزیر الحریری حق دارد هر که را می‌خواهد در دولت داشته باشد و رئیس‌جمهور حقی برای مخاطب قرار دادن پارلمان در این باره ندارد.

منابع وابسته به هشت مارس در همین راستا به روزنامه «البناء» گفتند میشل عون از تعویق در تشکیل دولت لبنان و رد پیشنهادهای ارائه شده در این زمینه نگران و ناراحت است.

منابع وابسته به «جریان آزاد ملی» اعلام کردند رئیس‌جمهور از سفرهای سعد الحریری به خارج دلگیر نیست اما وضعیت کنونی، میشل عون را ناچار می‌کند که به پارلمان پیام بفرستد، در آن به بحران تشکیل کابینه اعتراض کند و الحریری با تشویق به تعجیل در تشکیل دولت کند.

رد پیشنهاد کابینه ۳۲ وزیری 

جبران باسیل هفته گذشته پیشنهاد داده بود برای حل موضوع مشارکت سنی‌های مستقل در دولت، کابینه با ۳۲ وزیر تشکیل شود اما نخست‌وزیر مکلف با آن مخالفت کرد. یک منبع نزدیک به سعد الحریری در این زمینه گفت پیشنهاد مذکور خارج از عرف شناخته شده در تشکیل دولت بوده و این امری غیرقابل قبول است.

روزنامه البناء در ادامه به نقل از منابع آگاه نوشت دیدار هفته گذشته باسیل و الحریری در همین راستا، نتایج مثبتی نداشته و سعد الحریری رسما به اطلاع باسیل رسانده که با پیشنهاد کابینه‌ای متشکل از ۳۲ وزیر مخالف است.

سعد الحریری از ۱۹۸ روز پیش مأمور به تشکیل کابینه شد، اما با گذشت این مدت هنوز موفق به این امر نشده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.