به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، به دنبال مشکلات صنفی و آموزشی به ویزه در حوزهی امکانات رفاهی دانشجویان در دانشگاههای سراسر کشور که به واسطهی مشکلات اقتصادی و معیشتی در ماههای اخیر بیشتر از گذشته به چشم میخورد، پای مشکلات دیگری که به نوعی همواره به عنوان یکی از موانع ازدواج و فرزندآوری در میان نسل جوان و دانشجو بوده است به زندگی دانشجویان باز شده و خودنمایی میکند.
در جدیدترین نمونه، دانشجویان متاهل خوابگاهی دانشگاه تهران نسبت به شرایط این خوابگاه معترض هستند. در حالی که شرایط اقتصادی و معیشتی این روزها برای خانوادههای ایرانی سختتر از گذشته شده و در این میان، زوجهای جوان به ویژه دانشجویانی که منبع درآمد قابل توجهی ندارند نیز بیش از همیشه تحت فشار و سختی قرار گرفتند. با این وجود دانشجویان خوابگاهی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران، نسبت به جریمههای سنگینی که به ازای هرماه سکونت اضافهتر نسبت به سنوات تعیین شده از سوی دانشگاه به دشت اعتراض دارند.
خبرنگار صنفی – آموزشی در این زمینه از دانشجویان خوابگاهی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران کسب اطلاع کرد: دانشگاه تهران دارای سه خوابگاه ویژه متاهلین است که در مجموع دارای ٥٠٠ الی ٥٥٠ واحد خوابگاه ویژه متاهلین است ؛ در حالی که بیش از صد واحد این خوابگاهها مدتهاست که خالی از سکنه مانده، دانشگاه به دانشجویان خود حتی به مدت سنوات مجاز تحصیلی خوابگاه نمیدهد.
در همین راستا به عنوان مثال، به دانشجویان دکتری تنها ٥ ترم خوابگاه تعلق میگیرد و این زمان بعضا یک ماه نیز تمدید میشود. در صورتی که سنوات مجاز برای تحصیل دانشجویان دکتری ۸ ترم است. از سوی دیگر جالب است که دانشگاه به دانشجویان مجرد به اندازهی مدت سنوات و حتی بعضا بیشتر از آن نیز خوابگاه میدهد.
اما مهمتر اینکه دانشجویانی که توانایی تخلیه خوابگاه متاهلی را در زمان مقرر ندارند، ناگزیر به پرداخت اجارهبهای ماهیانه به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان هستند و تا تسویهی کامل این مبلغ، مدارکشان نزد دانشگاه باقی میماند. طبق ادعای دانشجویان، در این مورد طی سالهای گذشته اما دانشجویانی به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و حتی دیوان در این زمینه دانشگاه را محکوم کرده است اما همچنان مسئولین دانشگاه پاسخگو نیستند.
دانشجویان همچنین نسبت به دانشجویان خارجی که در این دانشگاه تحصیل میکنند و به راحتی خوابگاه در اختیارشان قرار داده میشود مدعی شدند که به نظر میرسد دلیل تعلق خوابگاه به دانشجویان خارجی و ارجحیت انان، شهریههای ۷۰۰۰ دلاری است که میپردازند!
در این زمینه، حجتالاسلام محمدمهدی صالحی، معاون فرهنگی-سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و رئیس ستاد ازدواج دانشجویی پیشتر در توصیه به مقامات دولتی و وزارتخانههای علوم و بهداشت گفته بود: حتما توسعه خوابگاههای متاهلی در مراکز اموزش عالی در ترویج و تثبیت و استمرار زندگی زوجین ما تاثیرگذار است. من امیدوارم دولت کمینگاه واقع بینیانه نسبت به این مسئله داشته باشد و در بودجههای وزارت علوم و وزارت بهداشت نسبت به این مسئله اهتمام ویژهتری داشته باشد.
به نظر میرسد علاوه بر لزوم توجه مسئولین حوزهی آموزش عالی به مسائل صنفی و آموزشی به ویژه حوزهی امکانات رفاهی آنان، نگاه ویژه به ایجاد تسهیلات در زمینهی ازدواج آسان و لطمه نخوردن به مسیر کسب علم دانشجویان، یکی از اولویتهای مهمی است نباید از آن غافل شد.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران
انتهای پیام/
نظر شما