تحولات منطقه

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد با وجود وعده‌های اروپا برای تلاش در جهت حفظ توافق هسته‌ای ایران پس از خروج آمریکا، تا کنون پیشرفتی در راه‌اندازی سازوکار مالی ویژه (SPV) حاصل نشده است.

لاوروف: پیشرفتی در راه‌اندازی سازوکار مالی ویژه اروپا با ایران نمی‌بینیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه بین‌الملل بین الملل قدس آنلاین، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) تأکید کرد، مسکو آماده همکاری با واشنگتن برای حفظ پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای (INF) است.

وزیر خارجه روسیه در ادامه ابراز امیدواری کرد که واشنگتن در نهایت رویکردی مسئولانه در قبال پیمان‌های کنترل تسلیحاتی اتخاذ کند.

دولت آمریکا با متهم کردن روسیه به نقض پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای (INF) تهدید کرده که از این پیمان خارج خواهد شد. این پیمان که در سال ۱۹۸۷ میان شوروی سابق و آمریکا تنظیم شده بود، هر دو طرف را از تولید و توسعه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد و استقرار موشک‌های زمینی در اروپا منع می‌کند.

بنا بر این گزارش، لاوروف در کنفرانس خبری سالانه خود که امروز در ساختمان وزارت خارجه روسیه با حضور خبرنگاران داخلی و بین‌المللی برگزار شد، گفت: «بسیاری از کشورهای غربی به رهبری آمریکا تمایلی به باور این واقعیت ندارند که چهان در حال چند قطبی شدن است و به تحمیل باورهای خود به جهان ادامه می‌دهند که این مسئله گاها با توسل به زور صورت می‌گیرد».

وی در ادامه تصریح کرد: «واشنگتن همچنان با توسل به این سیاست‌ها که اغلب به تضعیف نهادها و سازمان‌های بین‌المللی و قوانین بین‌الملل منجر می‌شود، اصرار بر ادامه این رویکرد اشتباه دارد و همچنان نیز به زیر پا گذاشتن پیمان‌ها و توافقات بین‌المللی ادامه می‌دهد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه به مذاکرات اخیر میان نمایندگان آمریکا و روسیه در ژنو با محور پیمان INF اشاره کرد و گفت که واشنگتن در این نشست نیز نشان داد که به پیمان‌های بین‌المللی از جمله INF پایبند نیست و این مسئله اعتماد میان مسکو و واشنگتن را تضعیف خواهد کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین تأکید کرد: «در این شرایط ما نیز به اتخاذ رویکرد و سیاست‌هایی که حافظ منافع ملی روسیه باشد ادامه خواهیم داد».

کنترل مناطق تحت اشغال آمریکا باید در اختیار دمشق قرار گیرد

لاوروف در ادامه به تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: «تروریسم بین‌المللی در حال شکست در سوریه است... این مسئله به ما اجازه داده تا موضع دولت سوریه را تقویت کنیم».

وی ادامه داد: «بر همین اساس نیز کنگره مردمی گفت‌وگوهای ملی سوریه در شهر سوچی روسیه (در ژانویه ۲۰۱۸ میلادی) برگزار شد و بر اساس آن، روسیه با همکاری ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن روند آتش‌بس در سوریه به تلاش برای تشکیل هر چه سریعتر کمیته قانون اساسی سوریه ادامه می‌دهد... ایجاد این کمیته آغاز فرایند سیاسی در سوریه را تسریع می‌بخشد».

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه علاوه بر این با اشاره به تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه تأکید کرد، کنترل تمام مناطقی که آمریکا از آنها خارج می‌شود، باید مستقیما در اختیار دولت سوریه قرار گیرد.

وی همچنین گفت: «شرایط عادی باید برای کردها در مناطقی از سوریه که نیروهای آمریکا از آن خارج می‌شوند فراهم شود...ما از تماس‌ها میان کردها و دمشق استقبال می‌کنیم».

در راه‌اندازی SPV پیشرفتی حاصل نشده است

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به «اس.پی.وی» که به عنوان سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا با ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) شناخته می‌شود، گفت: «کار روی ایجاد سازوکار ویژه اروپا برای ایران به سختی پیش می‌رود».

وی افزود: «اتحادیه اروپا مدتها بود که وعده داده بود تا توافق هسته‌ای ایران را پس از خروج آمریکا از آن حفظ می‌کند اما روسیه تا کنون پیشرفتی در این زمینه شاهد نبوده است».

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه علاوه بر این تصریح کرد: «در حال حاضر راه‌اندازی این سازوکار مالی ویژه با مشکلاتی مواجه است».

نشست‌ سه‌جانبه روسیه با ایران و آذربایجان

وزیر خارجه روسیه در ادامه کنفرانس خبری سالانه خود به برگزاری نشستی سه‌جانبه میان روسیه، ایران و آذربایجان نیز اشاره کرد.

وی در این خصوص گفت: «حالا نوبت ماست تا یک نشست سه‌جانبه برگزار کنیم. ما برای برگزاری چنین نشستی آمادگی داریم و این اطمینان را می‌دهم که این نشست برگزار خواهد شد».

لاوروف همچنین تأکید کرد: «روسیه و ایران در حال گفت‌وگو برای تسریع روند انجام تبادلات مالی با استفاده از پول‌های ملی دو کشور هستند».

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.