تحولات منطقه

یزد - رقیه دوست‌فاطمی‌ها گفت: درمیان طرح‌های پیش‌بینی شده برای فعالیت‌های پایتخت کتاب ایران در سال ۹۸، افتتاح کتابخانه مرکزی مهم‌ترین پروژه شهر یزد خواهد بود.

"افتتاح کتابخانه مرکزی یزد" مهم‌ترین پروژه پنجمین پایتخت کتاب ایران خواهد بود
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی کتابخانه‌های عمومی یزد، رقیه دوست‌فاطمی‌ها، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد، درباره انتخاب شهر یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران، اظهار داشت: طرح «پایتخت کتاب ایران» طرحی در راستای ترویج کتابخوانی و همکاری و تعامل نهادهای شهری برای برجسته ‌کردن موضوع کتاب در شهرهای کشور است و این اداره نیز با طرح‌هایی نظیر «یک داستان تازه، یک استکان چای تازه»، اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی مبتنی بر کتاب در کتابخانه‌ها از جمله؛ نشست‌های کتاب‌خوان، جمع‌خوانی، رونمایی و نقد کتاب، تجلیل از نویسندگان، مشاوره کتاب، کلاس‌های خلاقیت مادر و کودک، شعرخوانی و قصه‌گویی برای کودکان، حافظ خوانی، شاهنامه‌خوانی، مثنوی‌خوانی و غیره، در این برنامه بزرگ مشارکت داشته است.

پیش‌بینی برنامه‌های متنوع در گذر فرهنگ و هنر

وی افزود: همچنین پیش‌بینی برنامه‌های متنوع در گذر فرهنگ و هنر که در فروردین ماه سال جاری توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد افتتاح شد، ارائه خدمات کتابخانه گردشگر برای گردشگران خارجی و داخلی و حمایت از افراد و سازمان‌های مردم نهاد حوزه کتاب و کتابخوانی و مشارکت در برنامه‌های آنها که همگی با مشارکت گسترده مردمی و مخاطب عام در سراسر استان و حتی در دورافتاده‌ترین روستاها برگزار شده است، از دیگر اقدامات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان یزد برای مشارکت در طرح انتخاب «پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب»‌ بوده است.

دوست فاطمی‌ها با اشاره به برنامه‌های متنوع فرهنگی که با موضوع کتاب و کتابخوانی در یزد برگزار می‌شود، گفت: طرح کتاب تأثیرگذار من، نشست‌های نمایش‌نامه خوانی که از ۴ سال پیش تا امروز با تأکید بر حضور نابینایان و افراد با نیازهای خاص، تجلیل از مفاخر و اندیشمندان بومی که هم وجهه استانی دارند و هم دارای شهرت کشوری هستند و همکاری مستمر با دستگاه‌های همسودر حوزه ترویج کتابخوانی به‌خصوص زندان یزد که موجب شد پایگاه کتاب و کتابخوانی زندان‌ها در ندامتگاه مرکزی یزد شکل بگیرد و در سال جاری نیز سازمان زندان‌های کشور، کتابخانه زندان مرکزی یزد را به عنوان نخستین «پایگاه کتاب و کتابخوانی» در کشور معرفی کرد، همچنین می‌توان به برگزاری کارگاه‌های مستمر و تأثیرگذار با موضوع آموزش قصه‌گویی اشاره کرد که نتیجه آن راهیابی ۲ تن از قصه‌گویان برگزیده از شهر یزد به مرحله نهایی جشنواره ملی قصه‌گویی نهاد بود.

استاندارد سازی فضای کتابخانه‌های عمومی شهر یزد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تصریح کرد: استاندارد سازی و شاداب سازی کتابخانه‌های عمومی شهر یزد، ارتقای نمرات کتابخانه‌ها، افزایش تعداد بخش‌های نوسوادان و منابع، آموزش کتابداران و ایجاد فضای همدلی و صمیمیت در بین همکاران و کتابداران از جمله اقداماتی است که در کتابخانه‌های عمومی یزد انجام شده است.

وی افزود: ما در چند سال گذشته با حمایت دبیرکل محترم نهاد و همکاری مسئولان استانی موفق شدیم بسیاری از کتابخانه‌های استان و به‌ویژه شهر یزد را بازسازی و شاداب سازی کنیم تا هم کاربری‌های بیشتری از جمله بخش‌های کودک به آنها افزوده شود و هم نگرانی‌های موجود در خصوص فرسوده بودن کتابخانه‌ها را برطرف کنیم.

دوست فاطمی‌ها تأکید کرد: در میان تمام طرح‌های پیش‌بینی شده برای فعالیت‌های پایتخت کتاب ایران در سال آینده، بدون شک افتتاح کتابخانه مرکزی یزد در سال ۱۳۹۸ مهم‌ترین پروژه شهر یزد خواهد بود. طی چهار سال گذشته و انتخاب شهرهای مختلف به عنوان پایتخت کتاب ایران اتفاقات خوبی در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی در این شهرها رخ داد، اما مصادف شدن افتتاح و بهره‌برداری از کتابخانه مرکزی یزد می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در فعالیت‌های حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی در شهر یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران باشد که تلاش می‌کنیم بیشترین بهره‌برداری را از این رویداد فرهنگی داشته باشیم.


حضور مؤثر خیرین در زمینه احداث و تجهیز کتابخانه‌ها


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد با اشاره به حضور مؤثر خیرین در زمینه احداث و تجهیز کتابخانه‌های عمومی گفت: خیرین همیشه بازوی همراه کتابخانه‌های عمومی بوده‌اند و یزد بیشترین کتابخانه مشارکتی و خیرساز را در استان دارد و این نشان از حضور مؤثر و دلسوزانه خیرین در زمینه کتاب و کتابخوانی است.

دوست فاطمی‌ها یادآور شد: بخش مهمی از توسعه فرهنگی در بستر مشارکت‌های مردمی شکل می‌گیرد و تا زمانی که ظرفیت‌های عمومی و مردمی به کمک دستگاه‌ها و نهادهای دولتی نیایند، نمی‌توان انتظار داشت که طرح‌های فرهنگی در جامعه به نتیجه برسد. لذا کتابخانه‌های عمومی که در خط مقدم ارتباط با جامعه و مخاطب فرهیخته قرار دارند، پتانسیل بزرگی برای تحقق این هدف دارند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: بر اساس رویکرد جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تأسیس کتابخانه‌ها، به‌ویژه‌ کتابخانه‌های مرکزی، این مکان صرفاً محلی برای نگهداری و امانت دادن کتاب نخواهد بود، بلکه در این رویکرد جدید کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی و هنری چند منظوره با فعالیت‌های گسترده با محوریت کتاب تبدیل خواهند شد که افتتاح کتابخانه مرکزی یزد ظرفیت عظیمی در حوزه گسترش فرهنگ کتابخوانی در اختیار ما خواهد گذاشت.

نقش مؤثر کتابداران کتابخانه‌های روستایی

دوست فاطمی‌ها درباره نقش مؤثر کتابداران کتابخانه‌های روستایی و مشارکت آنها در انتخاب روستاهای دوستدار کتاب گفت: تأثیر کتابداران روستایی در تحقق این امر به قدری برجسته است که امسال در بین  ۱۱ روستای دوستدار کتاب از ۷ کتابدار روستایی نهاد کتابخانه‌ها تقدیر به‌عمل آمد. همچنین در حوزه استمرار فعالیت‌های فرهنگی روستاها سه روستای رئیس‌آباد ابرکوه، دهشیر تفت و عزآباد اشکذر مورد تقدیر قرار گرفتند که بخش اعظم آن، به واسطه فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی و زحمات کتابداران پرتلاش آنها بوده است. در بخش عشایری نیز کتابداران نهاد در شهرستان‌های خاتم و ابرکوه و در مناطقی که محل زندگی عشایر کوچ‌نشین است به فعالیت مشغول هستند. در سطح کشوری نیز از علیرضا محسنی، کتابدار کتابخانه عمومی حاج علی‌اکبر محبوبی گردکوه، به عنوان روستای دوستدار کتاب در سطح کشور، شایسته تقدیر شناخته شد.

اجرای طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد افزود: مشارکت در طرح «مروجان کتاب و کتابخوانی» که برنامه‌ای در راستای شناسایی و تقدیر از افرادی است که به صورت گمنام برای ترویج کتابخوانی در جامعه تلاش می‌کنند و در قالب این طرح، ساده‌ترین ایده‌ها تا طرح های بزرگی که به ترویج کتابخوانی کمک می‌کنند، معرفی و حمایت می‌شوند تا به عنوان الگویی برای کتابخوانی در جامعه ترویج شوند مروجان کتابخوانی و افراد فرهیخته مرتبط با کتاب که از اعضای کتابخانه‌های عمومی هستند نیز از طرف نهاد در این امر مشارکت داشته‌اند که در سال ۱۳۹۷ از ۳ کتابدار کتابخانه‌های عمومی (طاهره اسدزاده از خاتم؛ کبری ستار از ابرکوه؛ محسن کمالیان از اشکذر) در این بخش تقدیر به‌عمل آمد.

وی از مشارکت در طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی به عنوان دیگر فعالیت‌های مورد توجه استان یزد یاد کرد و گفت: در حال حاضر حداقل ۲۵۰ باشگاه کتابخوانی در کتابخانه‌های استان به ثبت رسیده است که فعالیت‌های متنوع ترویج کتاب و کتابخوانی در آن صورت گرفته و جزو برترین باشگاه‌های کتابخوانی در استان هستند. همچنین می‌توان به حضور و فعالیت دیگر باشگاه‌ها در محل کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد.

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.