تحولات منطقه

صندوق بین‌المللی پول با بررسی چشم انداز شاخص های کلان اقتصاد ایران در سال جاری از افزایش ۳۲ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی، صادرات ۷۴ میلیارد دلاری و عدم موفقیت آمریکا برای توقف صادرات نفت ایران طی این سال خبر داد.

 پیش بینیIMF از ۱۲ شاخص‌ اقتصاد ایران در سال جاری/ شکست تلاش آمریکا برای توقف صادرات نفت ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، صندوق بین المللی پول در گزارشی موسوم به «چشم انداز اقتصاد منطقه ای: خاورمیانه و آسیای مرکزی» به بررسی چشم انداز وضعیت اقتصادی ۳۱ کشور منطقه از جمله ایران در سال  ۲۰۱۹ میلادی پرداخته است.

*پیش بینی افزایش ۳۲ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری
  
بر اساس این گزارش اقتصاد ایران که در سال ۲۰۱۸ رشد منفی ۳.۹ درصد را تجربه کرده بود امسال نیز رشد منفی ۶ درصدی خواهد داشت.

با این وجود ارزش تولید ناخالص داخلی ایران که در سال ۲۰۱۸ به ۴۵۲.۳ میلیارد دلار رسیده بود در سال جاری با افزایش ۳۲.۴ میلیارد دلاری به ۴۸۴.۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

صندوق بین المللی پول نرخ تورم ایران در سال ۲۰۱۸ را ۳۱.۲ درصد برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به ۳۷.۲ درصد برسد.

*رشد بخش غیرنفتی امسال بهتر از پارسال

پیش بینی شده است وضعیت بخش غیرنفتی ایران در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبل بهتر شود و در حالی  که در سال ۲۰۱۸ رشد منفی ۳.۲ درصدی را تجربه کرده بود در سال جاری با رشد منفی ۱.۵ درصدی مواجه شود.

اما بخش نفتی ایران با اجرایی شدن تحریم های آمریکا رشد منفی ۲۲.۳ درصدی را در سال ۲۰۱۹ تجربه خواهد کرد. در سال پیش از آن نیز این بخش رشد منفی ۶.۷ درصدی داشته است.

* عدم موفقیت آمریکا برای توقف صادرات نفت ایران

با وجود تلاش های آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است ایران در سال ۲۰۱۹ به طور متوسط روزانه ۹۵۰ هزار بشکه نفت صادر کند.

ایران در سال پیش از آن ۱.۸۶ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است. صادرات گاز ایران نیز که در سال ۲۰۱۸ معادل ۱۶۰ هزار بشکه در روز بوده در سال جاری نیز بدون تاثیرپذیری از تحریم ها در همین رقم باقی می ماند.  

بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۹ به ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد. ایران در سال پیش از آن ۳.۴۹ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است.

تولید گاز ایران که در سال ۲۰۱۸ معادل ۵.۰۳ میلیون بشکه در روز نفت بوده است در سال جاری نیز در همین رقم باقی می ماند.

* پیش بینی تراز منفی ۲.۸ میلیارد دلاری تجارت خارجی ایران در سال ۲۰۱۹

صندوق بین المللی پول در ادامه گزارش خود پیش بینی کرده است صادرات ایران در سال جاری به ۷۴.۸ میلیارد دلار و واردات در این سال به ۷۷.۶ میلیارد دلار خواهد رسید. ایران در سال قبل ۱۰۵.۹ میلیارد دلار صادرات و ۸۸ میلیارد دلار واردات داشت.

* پیش بینی رشد نقدینگی ۳۲.۲ درصدی در سال جاری

بر اساس این گزارش در حالی که رشد نقدینگی در ایران طی سال گذشته میلادی بالغ بر ۲۳.۸ درصد بود امسال این رقم به ۳۲.۲ درصد افزایش می یابد.  متوسط رشد نقدینگی در ایران طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ بالغ بر ۲۶.۲ درصد بوده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.