به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، صادرات نفت ایران در ماه می با سخت تر شدن تحریمهای آمریکا بر منبع اصلی درآمد این کشور کاهش مییابد و به همراه کاهش تولید ونزوئلا بر اثر تحریمهای آمریکا و توافق کاهش تولید اوپک، عرضه جهانی نفت را پایین می آورد.
آمریکا پس از بیرون رفتن از معاهده برجام، تحریمها علیه ایران را دوباره وضع کرد. این تحریمها تا حالا صادرات نفت ایران را نصف کرده و به یک میلیون بشکه در روز رسانده اند.
هدف واشنگتن صفر کردن فروش نفت ایران است. از این رو تمام معافیت هایی را که به برخی کشورها برای خرید نفت ایران داده بود لغو کرد. ایران اعلام کرده این اتفاق نمیافتد ولی مقامات ایران خود را برای کاهش عرضه نفت آماده کرده اند.
یک مقام ایرانی آگاه از سیاست نفت این کشور گفت صادرات احتمالا تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می یابد و به تدریج به ۵۰۰ هزار بشکه هم میرسد. یک منبع اوپک اعلام کرد صادرات ایران احتمالا با ۴۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز ادامه می یابد.
ایران میتواند برخی محمولههای خود را برای بازپرداخت بدهی به چین و هند بفروشد یا در چین ذخیره کند و مقداری را هم مثل دور قبلی تحریمها قاچاق کند.
سارا وخشوری، تحلیلگر نفتی گفت:« فروش صفر نفت در ماه می بدان معنا نیست که هیچ محموله ای به چین یا هند در این ماه تحویل داده نمی شود».
«ایران در کل می تواند بین ۲۰۰ هزار تا ۵۵۰ هزار بشکه در روز نفت صادر کند که همه آن نفت را از قبل نفروخته است».
تحلیلگران انرژی اسپکتس انتظار یک کاهش را در صادرات ایران تا حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز در ماه می دارند.
صادرات ایران از زمان بازگشت تحریم ها در نوامبر مبهم شده است. تهران دیگر ارقام تولید خود را به اوپک اعلام نمیکند و هیچ اطلاعات دقیقی از مقدار صادرات وجود ندارد.
شرکت ریفینیتیو آیکون و کپلر اعلام کردند این عضو اوپک در ماه آوریل بین ۱.۰۲ و ۱.۳۰ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی صادر کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما