تحولات منطقه

گزارش مرکز آمار ایران درخصوص شاخص‌های مهم جمعیتی طی ۶۰ سال گذشته نشان می‌دهد که از سال ١٣٣٥ تا ١٣٩٥ بیش از ۶۰ میلیون به جمعیت کشور اضافه شده، بعد خانوارها کوچک‎تر شده و میانگین سن زنان و مردان هم حدود هشت سال اضافه شده است.

 رشد ۶۰ میلیون نفری جمعیت ایران در ۶۰ سال گذشته
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، گزارش مرکز آمار ایران در خصوص نتایج کلی سرشماری عمومی نفوس و مسکن ١٣٩٥ تصویری از روند تغییرات جمعیت طی ۶۰ سال گذشته منتشر شد. این گزارش شامل مجموعه کاملی از اطلاعات و شاخص­های کلی جمعیتی از جمله نتایج و یافته‌های سرشماری‌ها در سطح کل کشور، استان­ها و نقاط شهری و روستایی است که بر اساس تجارب گذشته کاربردی عمومی و گسترده داشته و پاسخگوی بسیاری از نیازهای آماری در حوزه‌های گوناگون می‌باشد.

این گزارش نشان می‌دهد از نظر تقسیمات کشوری تعداد استان­های کشور از ٢٤ استان در سال ١٣٦٥ به ٣١ استان در سال ١٣٩٥ و تعداد شهرها از ٤٩٦ به ١٢٤٢ رسیده ولی تعداد آبادی­های دارای سکنه از ٦٥٣٤٩ به ٦٢٢٨٤ کاهش داشته است. طی این سال ها همواره شهرهای بالای ۲۵۰۰۰۰ نفر، بیش از ٥٢ در صد جمعیت را در خود جای داده اند.

همچنین جمعیت کشور از ۱۸۹۵۴۷۰۴ در سال ١٣٣٥ به ۷۹۹۲۶۲۷۰ نفر در سال ١٣٩٥ افزایش یافته است و افزایشی برابر با ۶۰۹۷۱۵۶۶ نفر داشته است. این افزایش در نقاط شهری برابر با ٥٣١٩٣٢٨٤ نفر و در نقاط روستایی برابر با ٧٧٧٨٥٤٣ نفر بوده است.

بر اساس گزارش اخیر مرکر آمار ایران نسبت جنسی از ۱۰۴ در سال ١٣٣٥ به ۱۰۳ در سال ١٣٩٥ رسیده است و کاهش بعد خانوار از ٤,٧٦ به ٣/٣ گویای کمتر شدن تعداد افراد در خانوارها می­باشد. همچنین میانگین سن افراد جامعه از٢١.٨٧ سال برای مردان و ۲۱.۶  سال برای زنان در سال ١٣٦٥، به ۳۰.۹ سال برای مردان و٣١.٣ سال برای زنان در سال ١٣٩٥ افزایش یافته است که گویای تغییرات ساختار سنی طی این سال­ها می­باشد.

این گزارش که روند تغییرات برخی شاخص‌های مهم جمعیتی طی ۶۰ سال گذشته را نشان می‌دهد بیان می‌کند که در سال ١٣٩٥، ٨,٤٨ در صد از خانوارهای معمولی کشور یک نفره و ١.٥٣ در صد ٧ نفره و بیش­تر بوده اند، سهم این خانوارها در سال ١٣٦٥ به ترتیب برابر با ٤.٥٢ و ٢٦.٩٩ در صد بوده است.

بررسی وضع سواد نشان می‌دهد میزان باسوادی در سال ١٣٩٥ در کل کشور برابر با ٨٧,٦٤ درصد و برای مردان و زنان به ترتیب ٩١ و ٨٤.٢ در صد بوده­است، این شاخص در سال ١٣٦٥ برای کل کشور، ٦١.٨درصد، برای مردان و زنان به ترتیب ۷۱ و ١/ ٥٢در صد بوده است.

علاقمندان می‌توانند برای مشاهده این گزارش به سایت مرکز آمار ایران به نشانی www.amar.org.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.