تحولات منطقه

۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۶۷۰۸۸۹

دکتر مسعود سلیمانی در مهر ۹۷ با دعوت موسسه مایوکلینیک آمریکا به صورت قانونی و با ویزای رسمی تحقیقاتی وارد فرودگاه شیکاگو شد، اما با دستور دولت آمریکا، ماموران امنیتی این کشور ایشان را دستگیر کردند.

وزارت خارجه برای آزادی دکتر سلیمانی چه کرده است؟
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

قدس آنلاین: بازداشت دانشمندان و متخصصان ایرانی به بهانه‌های واهی از جمله نقض تحریم‌های ظالمانه، یکی از حربه‌های آمریکا علیه مردم ایران در کارزار فشار حداکثری است.

رژیم آمریکا در سال‌های اخیر با استناد به دلایل واهی و مغایر با موازین انسانی و اخلاقی، شهروندان ایرانی را در کشورهای مختلف از جمله در خود آمریکا و اروپا و استرالیا تحت تعقیب و بازداشت قرار می‌دهد. این امر برای آمریکایی‌ها به یک رویه جهت تحت فشار قراردادن ایران تبدیل شده است.

بازداشت غیرانسانی دانشمند برجسته ایرانی توسط آمریکا

دکتر مسعود سلیمانی استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و محقق برجسته حوزه سلول‌های بنیادی که یکی از صد دانشمند برتر جهان به لحاظ استنادهای علمی است، در مهر ۹۷ با دعوت رسمی موسسه مایوکلینیک آمریکا به صورت قانونی و با ویزای رسمی تحقیقاتی وارد فرودگاه شیکاگو شد، اما با دستور دولت آمریکا، ماموران امنیتی این کشور در اقدامی غیرقانونی و مغایر با پروتکل‌های دانشگاهی و تحقیقاتی، اقدام به بازداشت وی و انتقالش به زندان دیتون شهر جورجیا در ایالت آتلانتا کردند.

محل نگهداری دکتر سلیمانی که عضو انجمن سلول‌های بنیادی اروپاست، در بند مجرمان و قاچاقچیان مواد مخدر و اراذل و اوباش خیابانی آمریکایی است!

وضعیت وخیم جسمی و روحی دکتر سلیمانی در زندان آمریکا

بنا به گفته همسر دکتر سلیمانی، چشمان این دانشمند کشور به دلیل وضعیت نامساعد زندان در آمریکا، دیگر توان خواندن و مطالعه ندارند. وی که از بیماری IBS (سندروم روده تحریک پذیر) رنج می‌برد، در شرایط بد زندان آمریکا با کاهش وزن شدید مواجه شده و وضعیت جسمی‌اش وخیم است.

از سویی دیگر، دولت آمریکا در اقدامی غیرانسانی و ظالمانه از تحویل هرگونه دارو به این دانشمند برجسته خودداری کرده و علی رغم پرداخت تمامی هزینه‌های خوراک و پوشاک، گرفتن وکیل و... توسط خانواده دکتر سلیمانی از درمان مناسب وی خودداری کرده است!

بازداشت خودسرانه به سبک آمریکایی

دولت آمریکا تاکنون هیچ گزارش رسمی از دلیل بازداشت این دانشمند ایرانی ارائه نکرده است؛ این موضوع از مصادیق بارز بازداشت خودسرانه بوده که در تمام رویه‌های بین‌المللی محکوم و ممنوع است. واشنگتن تنها بصورت کلی و بدون ذکر جزئیات، اتهام نقض تحریم‌های ظالمانه خود علیه مردم ایران را به دکتر سلیمانی نسبت داده است.

آنطور که برادر این دانشمند ایرانی گفته است: آمریکایی‌ها اعلام کردند که دکتر سلیمانی قصد داشته است چند عدد ویال هورمون رشد را از طریق دو دانشجو به ایران انتقال دهد که این عمل هم انجام نمی‌شود و جالب‌تر این‌که ویال‌ها غیر تحریمی و صرفاً مصرف پزشکی دارند... برادرم هیچ فعالیت مخفی و پنهانی در رابطه با انتقال و مراودات علمی خود نداشته است و این فعالیت‌ها در چارچوب عرف علمی جهانی انجام می‌شود و این ادعای آمریکایی‌ها باعث تعجب چهره‌های داخل و خارج کشور شده است.

اما مادر دکتر سلیمانی پس از شنیدن خبر دستگیری فرزندش توسط نیروهای امنیتی آمریکا دچار عارضه مغزی شد و پس از گذراندن ۷ ماه بیماری که در کما فرو رفته بود، در ماه اخیر درگذشت.

تعویق پی‌درپی جلسات دادگاه دکتر سلیمانی

علی‌رغم اینکه بیش از ۱۱ ماه از بازداشت غیرقانونی و غیرانسانی دکتر سلیمانی توسط نیروهای امنیتی آمریکا می‌گذرد، واشنگتن با زیرپاگذاشتن پروتکل‌های دانشگاهی و تحقیقاتی، مدام زمان برگزاری دادگاه دکتر سلیمانی را به تعویق می‌اندازد.

آمریکا چندین بار زمان برگزاری دادگاه دکتر سلیمانی را تغییر داده است

در همین رابطه یعقوب فتح‌اللهی معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس، گفت: آمریکا تاکنون چندین بار زمان برگزاری دادگاه دکتر سلیمانی را تغییر داده است و سیستم قضایی این کشور که به نظر می‌رسد تحت تاثیر و فرمان سیستم امنیتی و سیاسی واشنگتن است، مدام اعلام می‌کند دادگاه این دانشمند برجسته کشورمان دوماه دیگر برگزار می‌شود و این دوماه هنوز فرا نرسیده است.

فتح اللهی بیان داشت: سردمداران آمریکا دشمنان مردم ایران هستند و وقتی با عدم پایبندی خود به تعهدات برجامی‌شان، تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه مردم ایران وضع و اعمال می‌کنند، چه انتظاری می‌توان از آنها داشت که به حقوق یک دانشمند ایرانی که به دعوت خودشان به آمریکا سفر کرده است، احترام بگذارند؟!

معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: وزارت امور خارجه تاکنون اقدامات لازم را برای پیگیری وضعیت دکتر سلیمانی انجام داده است و مشکل اصلی، کارشکنی آمریکایی‌ها در روند رسیدگی به وضعیت این دانشمند ایرانی است.

وزارت امور خارجه مسئول پیگیری بازداشت غیرقانونی دکتر سلیمانی در آمریکا

طبق گفته منصورغلامی نیز، وزارت علوم دسترسی به مجمعی که از طریق آن بتوان تأثیرگذاری مناسب در سطح جهانی داشت را ندارد و به همین دلیل پیگیری کار و وضعیت دکتر سلیمانی به وزارت امورخارجه سپرده شده و ظریف وزیر امور خارجه در جلسه هیئت دولت پیگیری موضوع را به شرط آنکه دولت از آن حمایت کاملی داشته باشد بر عهده گرفته است.

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی بیانیه‌ای به تاریخ ۲۰ شهریور ۹۸، ضمن اشاره به سکوت نهادهای بین‌‎المللی مانند سازمان ملل متحد، سازمان صلیب سرخ، انجمن هماتولوژی اروپا در قبال جنایت آشکار آمریکا بواسطه دربند کردن ظالمانه و بدون دلیل یک دانشمند برجسته ایرانی، از تمامی مجامع علمی و دانشگاهی کشور و همچنین دستگاه‌های مسئول در حوزه بین‌الملل به ویژه وزارت امور خارجه درخواست کرد که موضوع دکتر سلیمانی را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.

تاکنون که بیش از ۱۱ ماه از بازداشت غیرقانونی و غیرانسانی دکتر مسعود سلیمانی در آمریکا می‌گذرد، موضع‌گیری مشخصی از جانب مسئولان وزارت امور خارجه در ارتباط با پیگیری‌ها برای آزادی این دانشمند ایرانی صورت نگرفته است.

فقط علیرضا سالاریان رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان روز شنبه هفته جاری (۲۳ شهریور) طی مصاحبه‌ای با اشاره به آخرین وضعیت دکتر مسعود سلیمانی دانشمند ایرانی که در بازداشت دولت آمریکا به سر می‌برد، اظهار داشت: اصل پیگیری درباره وضعیت بازداشت دکتر مسعود سلیمانی و مسائل حقوقی و سیاسی مرتبط با این موضوع را وزارت امور خارجه انجام می‌دهد و نمایندگی وزارت خارجه در استان اصفهان کارهای مربوط به امور کنسولی را پیگیری می‌کند.

سابقه آمریکا در برخورد غیرانسانی با دانشمندان ایرانی

اما آمریکایی‌ها پیش‌تر نیز برخورد غیرانسانی و زننده‌ای با دانشمندان ایرانی داشتند؛ محسن دهنوی محقق و پژوهشگر ایرانی حوزه سرطان اوایل سال ۹۷ از جانب یک مرکز معتبر آنکولوژی در بوستون آمریکا دعوت‌نامه دریافت کرده بود و ویزای مختص پژوهشگران و آکادمیسین‌ها را دارا بود، اما به محض ورود به فرودگاه بین‌المللی لوگان بوستون، به همراه همسر و سه فرزند خردسالش، توسط ماموران مرزی آمریکا به بهانه فرمان مهاجرتی ترامپ، بازداشت و پس از آن دیپورت شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.