قدس آنلاین: محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره تدوین طرح شفافیت از سوی برخی از نمایندگان، گفت: این طرح در یک ماده واحده و یک تبصره تدوین شده و با ۲۰۰ امضا تقدیم هیئترئیسه مجلس شده است.
وی درباره جزئیات این طرح، افزود: در ماده واحده این طرح آمده است که تمامی نهادها و مجامعی که به نحوی از انحا در قانونگذاری یا سیاستگذاری نقش دارند از جمله مجلس شورای اسلامی، هیئتوزیران، مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی، ملزم هستند آرا خود را علنی کنند و مذاکراتشان را در وبگاه اینترنتی خود منتشر کنند.
عضو هیئترئیسه مجلس اضافه کرد: در تبصره این طرح نیز آمده است این قانون تا رفع موانع طبقهبندی شده در خصوص مصوبات شورای عالی امنیتملی جاری است، یعنی این قانون شامل شورای عالی امنیتملی میشود.
وکیلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت نیز لایحهای در این زمینه به مجلس ارائه کرده است و آیا این طرح با آن لایحه تداخلی ایجاد نمیکند؟ گفت: اولاً لایحه شفافیت دولت تصریح به شفافسازی رای ندارد و ثانیاً پروسهای که برای تصویب لایحه دولت در نظر گرفته شده، پروسه تشکیل کمیسیون مشترک است و تجربه مجلس درباره اینگونه کمیسیونها نشان میدهد روند آن بسیار طولانی خواهد بود و احتمالاً زمان برای بررسی این لایحه در مجلس دهم مهیا نخواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دو بار تاکنون طرحی در خصوص شفافیت آرا در مجلس تدوین شده و هر دوبار نمایندگان به فوریت و خود طرح رای ندادهاند و در مورد این طرح جدید چه تضمینی وجود دارد که وکلای ملت به آن رای بدهند؟ اظهار داشت: امیدوارم این تجربه درباره این طرح تکرار نشود و سرنوشت آن به مانند ۲ طرح قبلی دچار نشود.
انتهای پیام/
نظر شما