تحولات منطقه

نسخه‌های ترمیم‌شده سه اثر از کامران شیردل، کارگردان موثر بر موج نوی سینمای ایران در اولین نشست برنامه‌های پاییزی باشگاه فیلم هنروتجربه به نمایش درمی‌آید.

نمایش سه مستند از «کامران شیردل» در باشگاه فیلم هنروتجربه
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، باشگاه فیلم هنروتجربه در ادامه برنامه‌های هفتگی خود در فصل پاییز هم به نمایش نسخه‌های ترمیم شده آثار ایرانی می‌پردازد که در تازه‌ترین برنامه خود چهارشنبه این هفته، سوم مهرماه سه فیلم «اون شب که بارون اومد»، «تهران پایتخت ایران است» و «ندامتگاه» را با همکاری فیلم‌خانه ملی نمایش می‌دهد.این آثار ساعت ۲۱ در سالن شماره پنج پردیس سینمایی چارسو تهران و ساعت ۱۹ در پردیس سیتی سنتر اصفهان به روی پرده می‌روند.

همچنین روز نمایش فیلم‎های برنامه باشگاه هنروتجربه در شیراز تغییر یافته‌ و این سه مستند یکشنبه هفتم مهرماه ساعت ۲۰ در هنر شهر آفتاب شیراز به نمایش در می‎آیند.
مستند «اون شب که بارون اومد» که ماجرای یک روستازاده گرگانی را روایت می‌کند، در سال ۱۳۴۷ ساخته شده است. این فیلم تا سال ۱۳۵۳ در توقیف بود اما در این سال و در سومین جشنواره فیلم تهران به نمایش درآمد و پس از به دست آوردن جایزه بهترین فیلم دوباره توقیف شد.«ندامتگاه» تصویری از زنان گرفتار آمده در زندان است و «تهران پایتخت ایران است» زندگی بی‌خانمان‌ها در حاشیه‌ها و بیغوله‌های جنوب شهر تهران را روایت می‎کند.

کامران شیردل در نشستی در سال ۹۲ درباره کارگردانی این فیلم‌ها گفته بود: کار اولم در سال ۱۳۴۴ یک فیلم سفارشی به نام «بوم سیمین» درباره هنر نقره‌کاری ایران بود و بعد از آن فیلم «ندامتگاه» را ساختم که به زندان زنان مربوط می شد. همزمان دو فیلم دیگر را هم کار کردم که یکی به فقر در جنوب شهر تهران مربوط می شد به نام «تهران پایتخت ایران» و دیگری «قلعه». اغلب فیلم‌های من توقیف شد… در این شرایط بود که ساخت فیلم «اون شب که بارون اومد» را به عنوان یک حماسه به گردن من انداختند.

او سپس به شرایط ساخت «اون شب بارون اومد» اشاره و اضافه کرد: بعد از توقیف فیلم‌هایم از من خواسته شد به خاطر «تطهیر» خودم‌ (لغتی که وزیر وقت در آن زمان درباره‌ من به کار برد) فیلمی درباره کودکی به نام روستازاده گرگانی بسازم، زمستان سال ۴۶ بود که به سمت گرگان حرکت کردیم. من اصولا بدون سناریو کار می‌کنم و در تمام ۱۴ روزی که در گرگان بودم از طرف گروه سوالاتی مطرح می‌شد و به نوعی اغلب آن‌ها خودشان را در یک کار خیانت کارانه، شریک می‌دانستند. در آن زمان، با هوشیاری و تیزبینی که زاییده سن جوانی است، آن پیشنهاد را با وجود اینکه از من خواسته شده بود تا با استفاده از قهرمانی آن کودک گرگانی، حماسه‌ای ملی خلق کنم را قبول کردم. البته معتقد بودم در پس پرده می‌تواند چیز دیگری وجود داشته باشد. تا آن زمان به گرگان نرفته بودم و حتی آن بخش از ایران را نمی‌شناختم….فیلم را بعد از مدتی تحویل دادم و خیلی محترمانه اخراج شدم.
شیردل نخستین فیلمساز ایرانی است که نشان شایستگی از ایتالیا را برای کارگردانی فیلم‌هایی چون «اونشب که بارون اومد» از سفارت این کشور در تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ دریافت کرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.