تحولات منطقه

خراسان شمالی- سرپرست هیئت ایرانی باستان‌شناسی در محوطه تاریخی ریوی گفت: طی فصل هفتم کاوش بین­المللی باستان‌شناسی در این محوطه تاریخی، تعداد زیادی اثر مُهرهای گلی کشف شد.

کشف اثر مُهرهای گلی از محوطه تاریخی ریوی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، محمدجواد جعفری اظهار داشت: گل مهرهای محوطه تاریخی ریوی به همراه خمره­های بزرگ در یکی از اتاق‌های ساختمان خشتی واقع‌شده در مرکز محوطه کشف شد که نقش اشکال حیوانی بر روی آن‌ها به نظر می‌رسد مربوط به دوران هخامنشی و اشکانی است.

وی عنوان کرد: کشف این گل مهرها و خمره­ها در یک ساختمان خشتی بزرگ نشان از وجود سیستم انبارداری و تبادلات اقتصادی گسترده ساکنان محوطه ریوی با سایر سکونتگاه‌های تاریخی منطقه است.

سرپرست هیئت ایرانی باستان‌شناسی در محوطه تاریخی ریوی گفت: اثر مهر یا گل مهر که امروزه به مهروموم شهرت دارد روشی برای انجام معاملات اقتصادی و تجاری، ارسال کالا و اسناد، انبارداری و نگهداری کالا بوده که از پیش‌ازتاریخ در میان جوامع انسانی رایج بوده است.

وی افزود: هر یک از این اثر مهرها معمولاً حاوی یکی از اشکال مختلف هندسی، گیاهی، حیوانی و انسانی است که مطالعه آن‌ها اطلاعات بسیار مهمی در خصوص اقتصاد، فرهنگ، هنر و پدیده‌های اجتماعی جوامع تاریخی بازگو می‌کند.

محوطه تاریخی ریوی در سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و یکی از مهم‌ترین استقرارهای تاریخی در شمال شرق کشور است که بقایای باستان‌شناسی از دوره‌های مفرغ، آهن، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی را در خود جای داده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.