تحولات منطقه

تبریز- زمین‌لرزه ٥.٩ ریشتری بامداد جمعه در شهر ترک شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی هرچند خوشبختانه عمق خسارت‌های وارده‌اش هم چون زلزله کرمانشاه نبود و به قول استاندار به مدد امدادرسانی‌های صورت گرفته وضعیت نگران‌کننده‌ای ندارد اما واقعیت این است که برای زلزله‌زدگان سرآغاز مشکلات است.

نحوه اسکان زلزله‌زدگان محل مناقشه مردم و مسئولان/ چادر های برپا شده قربانی گرفت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین-گروه استان ها:نبود سرپناهی مطمئن و اسکان بسیاری از خانواده‌ها در چادرهای پلاستیکی که توان مقابله با سرما را ندارند نخستین مشکلی است که روستائیان زلزله‌زده را با مشکل جدی مواجه کرده است.

نگرانی بابت اسکان در چادر

تخریب واحدهای مسکونی و هم‌چنین آسیب‌های جدی که در قالب ترک‌های عمیق در جدار دیوارها خود گویای عمق حادثه است حال صحنه‌های آشنایی مانند زلزله کرمانشاه در معابر شهری و روستایی با برپایی چادرهای هلال‌احمر به نمایش گذاشته است.

هرچند که مردم زلزله‌زده میانه چشم‌انتظار کمک‌های بیشتر مانند رسیدن و استقرار کانکس‌ها هستند اما بنا بر گفته مسئولان ظاهراً خبری از کانکس نیست.

فرماندار میانه  بابیان اینکه تعداد ۲۲۰۰ واحد زلزله‌زده نیاز به تخریب و بازسازی و ۱۱۰۰ واحد نیاز به تعمیر و بازسازی دارند در این رابطه اظهار می‌کند: در ۵۶ روستای شهرستان میانه آسیب‌ جدی از بابت سکونتگاه‌ها داریم.

محمدرضا مشایخی بابیان اینکه به دلیل سرمای هوا استفاده از لوازم گرمایشی مانند چراغ‌های نفتی خطرناک بوده و باید به فکر تأمین لوازم گرمایشی برقی باشیم عنوان می‌کند: تأمین ماشین‌آلات سنگین برای آواربرداری یکی دیگر از نیازهایی که در منطقه باید تأمین شود.

نخستین قربانیان چادرنشینی

درحالی‌که مسئولان آذربایجان شرقی از احتمال گازگرفتگی در چادرها و استفاده از چراغ‌های نفتی ابراز نگرانی می‌کنند متأسفانه در روستای «شالقون» نخستین قربانی‌ها به دلیل گازگرفتگی و استنشاق گاز مونوکسید کربن بر ضرورت توجه جدی به این مشکل مهر تائید زد.

بنا بر گفته فرماندار میانه تعداد ۲۲۰۰ واحد زلزله‌زده نیاز به تخریب و بازسازی و ۱۱۰۰ واحد نیاز به تعمیر و بازسازی دارندبنا بر اظهارات رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز متأسفانه براثر استنشاق گاز مونواکسید کربن یک خانواده سه‌نفره در روستای «شالقون» سراب دچار گازگرفتگی شده و جان خود را از دست دادند.

هرچند بنا بر گفته فرزاد رحمانی نوزاد ۱۵ ماهه این زن و مرد که دچار گازگرفتگی در چادر شده بود، احیا شد و هم‌اکنون در بیمارستان بستری است اما تلاش برای نجات مادر و پدر این کودک بی‌نتیجه بود.

رحمانی بابیان اینکه این حادثه در سایر بخش‌های شهرستان میانه و در چادرهای مختلف با شدت و ضعف در طی دو روز گذشته تکرار شده است بیان کرد: تعداد  ۲۳ تن از زلزله‌زدگان شهرستان میانه نیز از بخش‌های ترکمنچای، ترک و «ورنکش» براثر گازگرفتگی راهی بیمارستان شدند که با تلاش پرسنل درمانی به زندگی بازگشتند.

امکان اعطای کانکس نیست

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی بابیان اینکه در حال حاضر امکان دیگری جز تأمین چادر در مناطق زلزله‌زده وجود ندارد و با تهیه کانکس به دلیل مشکلات عدیده‌اش موافقت نشده است بیان کرد: در این راستا پرداخت کمک‌هزینه تأمین خانه استیجاری برای اسکان موقت زلزله‌زدگان به‌عنوان یکی از راه‌های جایگزین پیشنهادشده است.

 محمدباقر هنربر با اشاره به این موضوع که در جلسه ستاد مدیریت بحران استان مقرر شد تا وام کمکی، وام بلاعوض و وام برای اسکان موقت زلزله‌زدگان پرداخت شود اظهار کرد: مقررشده است تا برای بازسازی واحدهای تخریب‌شده‌ شهری که دیگر قابل سکونت نیستند، وام ۵۰ میلیون تومانی و ۱۲ میلیون تومان نیز وام بلاعوض پرداخت شود.

وی افزود: همچنین میزان تسهیلات بانکی در نظر گرفته‌شده برای منازل تخریب‌شده روستایی، ۴۰ میلیون تومان به‌اضافه ۱۰ میلیون تومان وام بلاعوض است.

رفع تکلیف

اعطای وام به زلزله‌زدگان برای جست‌وجو خانه‌های استیجاری ازجمله تصمیماتی است که دادستان تبریز این موضوع را فقط رفع تکلیف می‌داند.

بابک محبوب علیلو بابیان اینکه پرداخت پول به‌جای تأمین کانکس برای زلزله‌زدگان، رفع تکلیف از خود است، معتقد است : به‌عنوان مدعی‌العموم و حافظ حقوق مردم نمی‌توانم بپذیرم که پولی برای همه‌چیز به مردم پرداخت کرده و از خودمان رفع تکلیف کنیم.

وی یادآور می‌شود: در اختیار مردم قرار دادن تمامی پول‌ها  اتلاف سرمایه بوده و مردم نمی‌توانند با این میزان پول، برای خودشان مسکن تهیه کنند.

ضرورت تسریع درروند آواربرداری

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از آواربرداری‌ها در مناطق زلزله‌زده سراب اظهار کرد: متأسفانه روند آواربرداری بسیار کند انجام می‌شود و نیاز به کار و عملیات بیشتری است.

داودی افزود: آواربرداری در ۹۰ درصد روستاهای سراب اصلاً شروع نشده است.

وی بابیان اینکه بسیاری از کودکان مناطق زلزله‌زده سراب دچار سرماخوردگی شده‌اند تأکید کرد: با توجه به وضعیت آب و هوایی مناطق زلزله‌زده شهرستان سراب مردم به‌شدت مریض هستند و حداقل هفت الی هشت اکیپ پزشک عمومی نیاز داریم تا بالای سر بیماران بروند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.