به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، روزنامه «الاخبار» در یادداشتی به زیاده خواهی آمریکا از دولت عراق پرداخت و با عنوان «آمریکا با درخواست برای برگزاری انتخابات زودهنگام، سقف رویارویی را بالا برد» نوشت: آمریکا به عنوان بازیگر اصلی، دیروز (دوشنبه) با اتخاذ موضعی معطوف به افزایش سقف سیاسی و برای تغییر مسیر تظاهرات اعتراضی و بهره برداری از آن در جهت اهداف سیاسی ناظر بر «غلبه بر ایران» در عراق در قالب «کودتای سیاسی» تلاش کرد. تلاش آمریکا با چنین رویکردی سرنگون کردن دولت کنونی و جایگزین کردن آن با دولت دیگری است که به آمریکا نزدیک باشد.
آمریکا دیروز با این بیانیه به «هیأت کمک رسانی سازمان ملل به عراق» (یونامی) پیوست و در ادعایی از دولت عراق خواست به خشونت علیه تظاهرکنندگان پایان دهد و به وعدههای برهم صالح، رئیس جمهور، درباره اجرای اصلاحات انتخاباتی و برگزاری انتخابات زودهنگام عمل کند. دولت آمریکا در بیانیه کوتاه خود ادعاهایی را درباره دولت عراق و همچنین ایران مطرح کرد.
واکنش عراق به بیانیه آمریکا که از سوی دو شریک سیاسی اصلی در دولت صورت گرفت، حمایت از دولت عادل عبدالمهدی نخستوزیر این کشور بود که در آن بر ضرورت حفظ نتایج انتخابات پارلمانی اخیر (مه ۲۰۱۸) تأکید کردند. این دو گروه سیاسی درخواست آمریکا را برای برگزار کردن انتخابات زودهنگام در عراق، چیزی جز تلاش برای سرنگون کردن آن و مقدمهای برای کودتای سیاسی قلمداد نکردند؛ کودتایی که هدف از آن تغییر نقشه پارلمانی [وضع پارلمان] به نفع گروههایی است که واشنگتن درصدد به قدرت رساندن آنها در عراق است.
بر اساس منابع «الفتح (ائتلاف الفتح در مجلس عراق)»، این طرح آمریکا گزینه جایگزین برای طرح «کودتای نظامی» مورد حمایت آمریکاست، کودتایی که اواخر سپتامبر گذشته ناکام ماند و نیز اثبات این واقعیت است که آمریکا برای تغییر مسیر خواستهها و تبدیل آن از ماهیت اعتراضی به ماهیت صرف سیاسی تلاش میکند.
واشنگتن فضای کنونی را بهترین فرصت برای اعمال فشار بر تهران و متحدان آن میداند، به ویژه اینکه عملکرد عادل عبدالمهدی و اطاعت نپذیری او از آمریکا در بسیاری از مواضع برای واشنگتن شوک آور بود.
دیروز دفتر آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق خواستار اجرای اصلاحات واقعی ظرف مدت معقول شد و از اینکه طرفهای مسئول جدیتی به اجرای اصلاحات واقعی نشان ندهند، ابراز نگرانی کرد و در عین حال هشدار داد که اگر قوای سهگانه قادر به اجرای اصلاحات لازم نباشند، باید به دنبال راه دیگری بود.
این بیانیه در عین حال بر مخالفت با دخالت بیگانه و تبدیل کردن کشور به عرصه تسویه حساب بین قدرتهای بینالمللی و منطقهای تأکید کرد.
مداخله آمریکا در این باره سبب شد که مقتدی صدر، رئیس جریان صدر بیانیه آتشینی در واکنش صادر کند و در آن با تبدیل کردن عراق به سوریه به عنوان عرصه دیگر رویارویی مخالفت و تأکید کرد که اگر اجرای انتخابات زودهنگام پارلمانی که پیشتر خود او خواستار آن شده بود با نظارت آمریکا صورت گیرد، ساکت نخواهد نشست.
او در بیانیه خود اعلام کرد: «اگر آمریکا بار دیگر در عراق دخالت کند، با برگزاری تظاهرات میلیونی خشم، به حضور آن پایان خواهد داد. به دخالت در امور داخلی ما پایان دهید! عراق بزرگانی دارد که توان دفاع از آن را دارند و نیازی به دخالتهای شما و دیگران نیست.»
در همین حال قیس الخزعلی، دبیرکل جریان عصائب اهل حق عراق نیز به بیانیه آمریکا واکنش نشان داد و اعلام کرد که این بیانیه دست آمریکا را در دخالت در امور عراق رو کرد. الخزعلی طرح برگزاری انتخابات زودهنگام را طرحی آمریکایی توصیف کرد.
انتهای پیام/
نظر شما