قدس آنلاین: «حمایت از گزارشگری فساد» که از آن بهعنوان پدیده «سوتزنی» یاد میشود موضوعی است که چند وقتی است در برخی رسانهها و نهادهای اجتماعی دیگر در حال پیگیری است.
براساس تعریفی که از سوتزنی ارائه شده است، منظور از گزارشگران فساد کسانی هستند که اطلاعات حاکی از فساد، سوءمدیریت و نقض حقوق را افشا میکنند. این گزارشگران در فرایند افشاگری با خطرات زیادی مواجه هستند: خطر از دست دادن کار، مواجه شدن با محدودیتها در محیط کار، تعقیب اداری یا قضایی بهموجب قوانین کیفری یا مدنی و...، این خطرات ممکن است برای کارمندان دولتی حادتر باشد.
داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، درباره حمایت از سوتزنها، گفت: موظف هستیم که از سوتزنها حمایت کنیم برای اینکه بدون داشتن منابع اطلاعاتی نمیتوان به پروندهها رسیدگی کرد.
وی با بیان اینکه پایه رسیدگی به یک پرونده اطلاعاتی است که مطلعین به دستگاههای قضایی ارائه میکنند، اظهار داشت: برخی از مطلعین چون در دستگاههای اداری دولتی مشغول به فعالیت هستند قانون باید پس از افشای یک فساد از آنها حمایت کند تا مشکلاتی برایشان پیش نیایید و یک اطمینان خاطر داشته باشند.
نماینده مردم قزوین در مجلس تصرح کرد: به هر میزان بتوانیم برای افشا کنندگان فساد چتر حمایتی ایجاد کنیم به همان میزان میتوانیم در کشور شفافیت ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه در مجلس دهم حدود 9 هزار پرونده شکایت از مراجع مختلف به این کمیسیون ارجاع شده است، افزود: برخی از این پروندهها از طریق سوتزنها به کمیسیون ارائه شده که ما نیز از این افراد حمایت کردهایم و در جاهایی که برای آنها مشکلاتی ایجاد شده ورود کردهایم و مشکل را حل کردهایم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما