تحولات لبنان و فلسطین

مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خورشیدگرفتگی ۵ دی‌ماه در شهر مشهد به صورت جزئی و با حداکثر گرفت ۴۹ درصد قابل مشاهده است.

خورشیدگرفتگی در مشهد جزئی و با گرفت ۴۹ درصد است

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی مطیعی اظهار کرد: خورشیدگرفتگی‌ ۵ دی‌ماه در ایران از نوع حلقوی است. خورشیدگرفتگی‌های کلی به دو نوع تقسیم می‌شوند؛ در نوع اول ماه کاملا خورشید را می‌پوشاند و نوع دوم به صورت حلقوی است.

 وی ادامه داد: در خورشیدگرفتگی حلقوی به علت این که مدار گردش ماه به صورت بیضی است و زمین در یکی از این کانون‌های بیضی قرار دارد ماه در این مسیر به حداکثر فاصله خود از زمین می‌رسد و ساکنان زمین ماه را در حداقل اندازه خود می‌بینند و اصطلاحا گفته می‌شود ماه در حداقل قطر ظاهری خود قرار دارد.

مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: در این شرایط اگر وضعیتی فراهم شود که ما شاهد خورشید گرفتگی باشیم؛ یعنی زمین، ماه و خورشید در یک راستا باشند، سایه ماه می‌تواند روی زمین بیفتد و ساکنان آن ناحیه خورشید را به صورت گرفته ببینند. حال اگر ماه در قطر ظاهری کوچک باشد نمی‌تواند خورشید را به طور کامل بپوشاند و فقط بخش مرکزی خورشید توسط ماه پوشانده می‌شود و حلقه‌ نورانی خورشید در اطراف گرفتگی دیده می‌شود.

مطیعی افزود: این کسوف به شکل کامل در ایران قابل مشاهده نیست و فقط کشورهای جنوبی ایران مانند عربستان، قطر، امارات، بخش‌های جنوبی هند، مالزی و سریلانکا می‌توانند به صورت کامل این پدیده را مشاهده کنند. در کشور ایران نیز هرچقدر به سمت جنوب نزدیک‌تر شویم مقدار بیشتری از گرفت را می‌توان مشاهده کرد که این مقدار در جنوبی‌ترین نقاط ایران حداکثر ۸۰ درصد است.

وی عنوان کرد: این پدیده در شهر مشهد به صورت جزئی و با حداکثر گرفت ۴۹ درصد قابل مشاهده است. کسوف ۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ به افق مشهد از ساعت ۶:۱۳ صبح شروع شده ولی چون هنوز خورشید زیر خط افق است ما تا هنگام طلوع در ساعت ۶:۴۱ خوشید قادر به مشاهده آن نیستیم.

وی گفت: پدیده کسوف در مشهد در ساعت ۷:۱۷ به حداکثر مقدار خود یعنی ۴۹ درصد رسیده و در ساعت ۸:۲۹ دقیقه به پایان می‌رسد.

مسؤول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد، افزود: مردم دقت کنند که به هیچ وجه از لوازم غیر استاندارد مثل شیشه‌ جوشکاری، فیلم رادیولوژی، عینک آفتابی و... استفاده نکنند زیرا در این حالت اشعه‌های نامرئی خورشید اثرات بسیار مخرب و جبران‌ناپذیری بر روی چشم می‌گذارد.

مطیعی گفت: علاقه‌مندان به مشاهده این پدیده در صورت مساعد بودن شرایط جوی می‌توانند در رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد به مشاهده کسوف بپردازند همچنین برای اطلاع از جزئیات برنامه می‌توانند به آدرس سایت رصدخانه دانشگاه observatory.um.ac.ir مراجعه کنند.

وی گفت: خورشیدگرفتگی قابل مشاهده در مشهد در تاریخ ۱ تیرماه ۱۳۹۹ بوده و به صورت جزئی می‌باشد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.