تحولات منطقه

نادر طالب‌زاده دبیر دهمین دوره جشنواره فیلم‌های مردمی «عمار» با اشاره به توفیق فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع»، بر ادامه رویش‌های «عمار» تأکید کرد.

«منطقه پرواز ممنوع» از رویش‌های «عمار» است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نادر طالب‌زاده تهیه‌کننده و کارگردان سینما و دبیر دهمین دوره جشنواره فیلم‌های مردمی «عمار» درباره راه طی‌شده این رویداد از ابتدا تا به امروز توضیح داد: سال‌های اول و دوم برگزاری عمار سال‌های سخت و سربالایی دشواری بود، اما از سال سوم و چهارم با حضور داوران معتبر و افراد مطرح روند پیشرفت کارها سرعت شد. ما فضای کاملا جدید و متفاوتی با جشنواره‌هایی که به آن‌ها عادت داشتیم مانند جشنواره فیلم کودک، سینما حقیقت و یا دیگر جشنواره‌های تیپیک و کلاسیک را در «عمار» ایجاد کردیم. عمار مربوط به انقلاب اسلامی و کسانی است که به آن باور دارند و معتقدند این رویداد در طول قرن‌ها بی‌سابقه بوده و افقی دارد که از مرزها فراتر خواهد رفت. این گفتمان اصلی جشنواره است.

دبیر جشنواره «عمار» در ادامه این گفتگو در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» شبکه سه سیما، با اشاره به گفته‌های انسیه شاه‌حسینی داور بخش فیلمنامه این دوره از جشنواره درباره کیفیت آثار رسیده در این بخش به ارائه آمار پرداخت و گفت: تاکنون ۶۲۸ اثر مستند، ۳۰۶ داستانی کوتاه، ۶۳ فیلم نیمه بلند، ۳۵ فیلم بلند، ۵۰ برنامه تلویزیونی، ۶۶ برنامه اینترنتی، ۲۲۲ موشن گرافیک، ۹۰ پویانمایی، ۱۰۸ نماهنگ، ۸۸ طرح فیلمنامه، ۲۹ سینابس و ۲۶۸ فیلمنامه کامل به دست ما رسیده است.

طالب‌زاده یادآور شد: این آثار بیشتر برای شهرستان‌ها و استان‌ها است و از تهران خارج است. برخی از آن‌ها به قدری قوی است که مشخص است براساس یک نیاز نسبت به یک اتفاق سیاسی تولید شده است. خود من از این استقبال مردمی تعجب کردم.

در «عمار» بچه‌های انقلابی از ضعف‌ها می‌گویند

وی افزود: ما پیش‌بینی می‌کردیم در دوره‌های ۶ و ۷ کارهای فاخر تولید شود. حالا جشنواره ما جا افتاده است و در دوره دهم انتظار داریم فضای کاملا جدید و ارتقای بیشتر از سال گذشته را در هر زمینه‌ای داشته باشیم. عمار نقد تندی دارد و بچه‌های انقلابی ضعف‌ها را می‌گویند. سال گذشته «دریابست» و «داد» درباره اعتراض کارگران معدن را داشتیم که منجر به اتفاقاتی شد. مستند «داد» می‌گفت مردم حق اعتراض مسالمت‌آمیز را دارند و نباید با آن‌ها خصومت‌آمیز برخورد کرد. بعد از ماجرای موسسه کاسپین که پیش آمد همه مسالمت‌آمیز اعتراضشان را مطرح می‌کردند. نقش مستند جراحی است و این رویکرد در «داد» بود. «دریابست» نیز به بحث کشتی‌هایی می‌پرداخت که با تکنولوژی همه ماهی‌ها را می‌برد و ماهیگیران بیکار شده‌اند.

طالب‌زاده اذعان کرد: عمار عرصه‌ای است که در آن وارد خطوط قرمز می‌شویم. حوزه‌هایی که فقط بچه‌های عمار سراغ آن می‌روند و خیلی‌هایشان حتی از تلویزیون هم پخش نشده است و در این جشنواره فیلمسازان محلی کارهای بین المللی ساخته‌اند.

وی با اشاره به اعلام جنگ آمریکا علیه عراق و اقدامات اخیرش تاکید کرد: در این فضای ملتهب چه کسانی باید جلو بروند و ته ماجرا را دربیاورند؟ چه کسانی می‌خواهند این فضای ایدئولوژیک را روایت کند؟ جنگ یمن تهدیدی برای آمریکا و عربستان و امارات است و چه کسی باید آن‌ها را پوشش دهد؟ مستندسازان عادی هم سراغ این سوژه‌ها می‌روند اما در عرصه ایدئولوژیک مستندسازان عمار پیش‌رو خواهند بود.

رویش‌های «عمار» ادامه خواهد داشت

دبیر جشنواره عمار درباره رویش‌های این جشنواره گفت: سازندگان فیلم «منطقه پرواز ممنوع» ۷ دوره پیش با فیلم کوتاه‌شان در «عمار» حضور داشتند و تشویق شدند، معلوم بود آن‌ها ساختار کار را می‌شناسند و بعد فیلم نیمه‌بلند ساختند و باز هم تشویق شدند. سال‌های آینده هم موارد این چنینی خواهیم داشت و فیلمسازانی وارد عرصه حرفه‌ای خواهند شد که فروش آثارشان بالای ۶، ۷ میلیارد باشد.

طالب‌زاده با بیان اینکه انتخاب عنوان «عمار» از ایده‌های وحید جلیلی بود، یادآور شد: از قبل او این دوستان را جمع کرده بود و ما قدری روند را حرفه‌ای‌تر کردیم. جبهه فرهنگی انقلاب بعد از ۹ دی فعال‌تر شد و در آثار هنری و فرهنگی و اجتماعی در کل ایران فیلمسازانی از روستاها با این جریان همراه شدند.

وی با اشاره به پرداختن به مسائلی چون رشوه یا مسائل درگیر با قوه قضاییه، تصریح کرد: کشور چطور اصلاح می‌شود؟ یکی از تیغ‌های جراحی بران برای این اصلاح مستندهای انتقادی هستند.

دبیر جشنواره عمار با اشاره به افتتاح این جشنواره در روز چهارشنبه ساعت ۱۸ در مجموعه «سرچشمه»، درباره تکلیف برنامه تلویزیونی «نادر شو» هم توضیح داد: ساخت این برنامه پیشنهاد دوستان بود. من یک برنامه در پرس‌تی‌وی با نام «راز» داشتم و با فیلمسازان مستقل آمریکایی گرفته تا مسعود ده‌نمکی در آن گپ می‌زدیم. در نادر شو نیز با منتقدان آمریکایی و اروپایی مصاحبه می‌کردیم و به زبان انگلیسی وارد فضای دیگری می‌شدیم. بعد که به کنفرانس افق نو در بیروت رفتم، در کار وقفه افتاد و یکی دو ماه کار ادامه پیدا نکرد. ما در حال حاضر ۱۰ برنامه آماده داریم که فقط باید مقدمه‌شان را بگویم و افراد مهم و برجسته‌ای در این ۱۰ قسمت حضور دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.