قدس آنلاین: تأکید اولیه بر دو ایامالله در هفته گذشته بود که یکی تشییع میلیونی سردار سلیمانی در عراق و سپس ایران در شهرهای اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان بود که دنیا را در حیرت فرو برد، و دیگری حمله موشکی به پایگاههای نظامیان امریکا در عراق است. همچنین تأکید ایشان بر بزدلانه و تروریستی بودن اقدام ترامپ بیان وجه دیگری از این جنایت بود.
ولی شاید بتوان گفت موضوع سقوط هواپیما و موضع ایشان در فضای عمومی بازتاب بیشتری پیدا کند. ایشان به صراحت بر نشستن غم بر دل و دل سوختن خودشان در این ماجرا تأکید کردند. این نکتهای بود که دستاندرکاران رسانهای و داخلی باید پیشتر و در عمل آن را در حد اعلا نشان میدادند. قطعاً همه ما از وقوع این حادثه متأثر و غمناک شدهایم حتی تا چند روز بهت و حیرت مردم را فراگرفته بود، ولی به هر دلیلی این احساس در حد مطلوب و ضرور در رسانه ملی بازتاب پیدا نکرد.
با اطمینان میتوان گفت که نکته محوری این سخنرانی پیامی روشن بود که به طرفهای غربی داده شد. طرفهایی که این روزها به جای انجام وظایف و تعهداتشان، خواهان رعایت مفاد برجام از جانب ایران هستند! مقام معظم رهبری با ذکر پیشینه این سه کشور اروپایی در جنگ تحمیلی و حتی تجهیز رژیم صدام به سلاحهای کشتار جمعی از طرف دولت آلمان، در عین حال تأکید کردند که از مذاکره ابایی نداریم. ولی نه از موضع ضعف، بلکه این کار حداقل باید از موضع برابر صورت گیرد.
قدرت را نیز نمیتوان به قدرت نظامی تقلیل داد و این نکتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان بر قدرت اقتصادی تأکید کردند. طبیعی است که قدرت سیاسی نیز مؤلفه مهم دیگر کشور برای ورود عزتمندانه به هر مذاکرهای است. به همین علت است که اعلام داشتند، حضور ملت ایران در انتخابات، کشور را بیمه میکند. بنابراین کوششها باید معطوف به حضور واقعی و نه آیینی مردم در انتخابات باشد. همچنان که رئیس جمهوری تأکید کردند که در بررسی صلاحیتها نهایت احتیاط و خویشتنداری صورت گیرد.
انتخابات اگر چه برای نظام پشتوانه سیاسی است و هر چه قویتر و با مشارکت بیشتر برگزار شود، پشتوانه سیاسی نظام نیز بیشتر میشود، ولی در عین حال انتخابات با رفراندوم فرق میکند. انتخابات باید مضمون و مصداق داشته باشد. به عبارت دیگر باید امکان معقول انتخاب نمودن برای مردم فراهم شود. اگر محور اصلی و مهم خطبههای روز گذشته را بخواهیم تعیین کنیم، تأکید بر قوی شدن مردم و کشور و ایران است؛ قدرت نظامی، اقتصادی و سیاسی. با هیچ یک از این مؤلفهها به تنهایی نمیتوان موفقیت و پیروزی را به دست آورد و این مهمترین نکتهای بود که خواب تندروهای داخلی را تعبیر نکرد. آنان انتظار داشتند که بتوانند از خطبههای دیروز مستمسکی را برای سیاستهای تفرقهافکن خود به دست آورند. امیدواریم که این خطبهها توانسته باشد که آنان را در مسیر درست هدایت کند.
منبع: ایران
انتهای پیام/
نظر شما