تحولات لبنان و فلسطین

 جریان‌های وابسته به جناح سیاسی چپ و راست سعی دارند با ارائه برنامه و راهبردهای اصولی خود زمینه جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات یازدهم مجلس و افزایش شانس راهیابی افراد وابسته به طیف فکری خود به مجلس را فراهم کنند. در آستانه انتخابات، توجه به عدالت و عدالت‌خواهی و ضرورت حضور جوانان برای داشتن مجلسی کارآمد و حافظ منافع مردم از سوی تمامی جریان‌های سیاسی مورد تأکید قرار گرفته است.

مدعیان مهندسی انتخابات، زودتر از همه کاندیدا شدند

قدس آنلاین:  جریان‌های وابسته به جناح سیاسی چپ و راست سعی دارند با ارائه برنامه و راهبردهای اصولی خود زمینه جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات یازدهم مجلس و افزایش شانس راهیابی افراد وابسته به طیف فکری خود به مجلس را فراهم کنند. در آستانه انتخابات، توجه به عدالت و عدالت‌خواهی و ضرورت حضور جوانان برای داشتن مجلسی کارآمد و حافظ منافع مردم از سوی تمامی جریان‌های سیاسی مورد تأکید قرار گرفته است.

در همین ارتباط با حسن غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و فعال سیاسی اصول‌گرا به گفت‌وگو نشستیم و دیدگاه وی را درباره اثرات و میزان شانس راهیابی جوانان عدالت‌خواه به مجلس و تحلیل آرایش سیاسی انتخابات جویا شدیم.

فضای جامعه را برای دور یازدهم انتخابات مجلس چگونه می‌بینید؟ آیا این ادعا را که مردم نسبت به دوره‌های قبلی اقبال کمتری به گروه‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرا دارند، می‌پذیرید؟

چنین صحبت‌هایی پیش از انتخابات کم‌ و بیش مطرح می‌شود و عده‌ای از کاندیداها که صلاحیت آن‌ها تأیید نشده مردم را از حضور و مشارکت فعال در انتخابات دلسرد می‌کنند و سپس مدعی می‌شوند که انتخابات مهندسی‌شده است. این موضوعات بیشتر بهانه‌های برخی افراد است اما جالب آنجاست که اغلب همین افراد نیز زودتر برای انتخابات کاندیدا می‌شوند. تعداد کرسی‌های مجلس برای نمایندگان حدود ۲۹۰ صندلی است اما در این دوره از انتخابات حدود ۱۶ هزار نفر نام‌نویسی کرده‌اند، یعنی برای هر کرسی به‌ طور متوسط ۵۰ نفر نام‌نویسی کردند گرچه در تهران شاید این موضوع به تعداد ۸۰ نفر هم برسد. این موضوع حاکی از علاقه‌مندی مردم برای مشارکت در امور سیاسی خودشان است. معتقدم قطعاً میزان مشارکت مردم در انتخابات دوره یازدهم مجلس کمتر از دوره‌های قبلی نخواهد بود.

نظرتان درباره اینکه برخی مدعی‌اند اصلاح‌طلبان کاندیدای چندانی برای انتخابات و راهیابی به مجلس ندارد و مجلس بعدی دست اصول‌گرایان خواهد افتاد، چیست؟

مشخص است که مردم از مجلس دهم به ‌شدت ناراضی هستند و شاید مجلس دهم ضعیف‌ترین مجلس در طول ۱۰ دوره حیات خودش باشد. بنا بر همین شرایط و اتفاقات به نظر می‌رسد در دوره بعدی مجلس نقش اصول‌گرایان پررنگ‌تر خواهد بود و به ‌احتمال‌ قوی این ادعا که مجلس آینده در دست اصول‌گرایان قرار بگیرد، درست است. البته ممکن است یک برنامه از پیش طراحی شده توسط برخی افراد و جریان‌ها در حال پیگیری باشد و بخواهند این فضاسازی را داشته باشند که مجلس در دست اصول‌گرایان خواهد بود تا بر این اساس اصول‌گرایان از وحدت و ائتلاف حداکثری غفلت کنند و مشارکت فعالی برای انتخابات نداشته باشند و بدین ترتیب حداکثر منافع خود را از گسستگی و چنددستگی بین اصول‌گرایان ببرند. البته از سوی دیگر به دلیل خصومت برخی افراد با جمهوری اسلامی ایران، چنین مباحثی را در خصوص عدم حضور کاندیداهای یک جناح یا هجمه به برخی نهادهای انتخاباتی در راستای دلسرد کردن مردم برای حضور و اثرگذاری در عرصه سیاسی مطرح می‌کنند.

این موضوع را تا چه حد محتمل می‌دانید در حالی که اصلاح‌طلبان با اینکه عنوان کرده‌اند لیستی را ارائه نخواهند داد اما این کار را در دقیقه ۹۰ انجام دهند و با این اقدام به ‌نوعی بر جدایی و چالش درون‌گروهی بین اصول‌گرایان دامن بزنند؟

با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان یک طیف طولانی و وسیعی هستند، باید گفت این ‌گونه نیست که همه افراد وابسته به این جناح گفته باشند لیست ارائه نخواهند داد. به‌ طور مثال، گرچه اصلاح‌طلبان برای حوزه انتخابیه شهر تهران مدعی شده‌اند که هیچ فهرستی را با عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ارائه نخواهند داد اما احزابشان می‌توانند لیست ارائه دهند؛ بنابراین بسیار محتمل است که آن‌ها در روزهای آینده لیست ارائه کنند، حال اینکه آیا این موضوع را در دقیقه ۹۰ انجام می‌دهند یا نه، مشخص نیست. اصلاح‌طلبان تنها مختص به یک گروه نیستند و برخی افرادش ممکن است به دلایل مختلفی این موضع‌گیری را درباره عدم معرفی لیست داشته باشند اما در حال حاضر این‌ها تنها ادعاست و باید صبر کرد و دید در روزهای آینده چه اتفاقی می‌افتد.

در این دوره از انتخابات مجلس یک جریان موسوم به جریان عدالت‌خواه قرار است به عرصه رقابت انتخاباتی وارد شود که در بین آن‌ها افراد جوان و متخصص بسیاری دیده می‌شود و حضورشان پررنگ‌تر است، به نظرتان حضور چنین جریانی می‌تواند برای مجلس یازدهم مفید باشد؟

همواره عدالت شعار اصلی انقلاب اسلامی بوده، بنابراین تمامی گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی از حضور جوانان در صحنه انتخابات و هر فردی که به معنای واقعی عدالت‌طلب است، استقبال می‌کند. بدون تردید مجلس در شرایط کنونی نیازمند حضور متخصصان و کارشناسان جوان است حتی اگر این افراد متعلق به جریان وابسته ما نباشد. راهیابی متخصصان و جوانان به مجلس، قطعاً موجب تغییر و تحولات کارساز می‌شود و کاندیداهای جوان تحرک و نشاط بیشتری به انتخابات خواهند داد. از منظر آماری گفته می‌شود هرچه میزان مشارکت مردم در انتخابات بیشتر باشد احتمال خطا کمتر است و روند انتخاب اصلح بهتر انجام می‌شود، بنابراین تمامی احزاب باید برنامه‌هایی را در راستای افزایش مشارکت سیاسی مردم چه با ثبت‌نام آنان برای کاندیداتوری چه فرایند رأی دادن انجام دهند.

از آنجایی که بسیاری از کاندیداهای جوان حاضر در انتخابات تازه به عرصه سیاسی وارد می‌شوند و بسیاری از آنان گمنام هستند، به نظرتان آیا شانسی برای راهیابی به مجلس خواهند داشت؟

قطعاً ترکیب مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم جوان‌تر خواهد بود، چنان که رهبری هم در این ‌باره تأکید داشتند و جوانان خودشان نیز با امید به تغییر و افزایش تحرک در مجلس حضور خواهند داشت. یقین دارم که سن متوسط مجلس یازدهم از مجلس دهم کمتر خواهد بود و علاوه بر آن، بانوان نیز نقش پررنگ‌تری در مجلس ایفا خواهند کرد.

با توجه به عملکرد و حجم بالای انتقادهایی که نسبت به مجلس دهم وجود دارد، مجلس یازدهم باید روی چه موضوعاتی تأکید داشته باشد تا بتواند از میزان معضلات و مسائل کشور بکاهد؟

مجلس و اصولاً نظام جمهوری اسلامی با دو مسئله اساسی در بعد خارجی و داخلی مواجه است؛ مسئله خارجی در واقع همان جبهه مقاومت است که البته روز به ‌روز در حال فعال‌تر شدن است و در عراق، یمن، سوریه، لبنان، فلسطین و دیگر نقاط فعال ‌شده و رهبری هم در این‌ باره تأکید کردند که ما وظیفه خودمان می‌دانیم از جریان مقاومت هر کسی را که با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، حمایت کنیم؛ بنابراین وظیفه مجلس این است که قوانینی را در راستای تقویت جبهه مقاومت و مبارزه برای حقوق تمامی مظلومان جهان به تصویب برساند. در بعد داخلی، مسئله اقتصادی است که باید موضوعاتی چون معیشت مردم، راه‌اندازی صنایع، ایجاد اشتغال برای جوانان، کاهش گرانی، تورم و رکود مورد توجه قرار گیرد. اگر برنامه‌ریزی صحیح و تصویب قوانین کارآمدی صورت بگیرد قطعاً چنین مشکلاتی برطرف و زندگی مناسبی برای مردم در شأن مقام و جایگاه آنان فراهم می‌شود. همه قسمت‌های مهم پازل اقتصادی را داریم و تنها نیازمند یک فرد شجاع و تشکیلات هدفمند، منسجم و قوی هستیم که قسمت‌های مهم این پازل اقتصادی را کنار هم بچیند و از ظرفیت‌های انسانی و مادی برای حل مشکلات مردم بهره ببرد.

به نظرتان این فرد کارآمدی که بتواند به‌ عنوان رئیس مجلس چنین قوانینی را تصویب و بر آن نظارت کند، کدام یک از کاندیداهای شاخص می‌تواند باشد؟

در شورای ائتلاف دو کاندیدا بیش از بقیه مطرح هستند. آقای محمدباقر قالیباف و آقای سیدمصطفی میرسلیم، هر دو از مدیران قوی و متعهد کشور هستند و به نظرم هر یک از این افراد رئیس مجلس شود مجلسی قوی خواهیم داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.