تحولات منطقه

 سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر با اکران 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ، 10 فیلم در بخش نگاه نو و پخش چند فیلم در بخش‌های دیگر به پایان رسید. این جشنواره به روال هرساله با چند روز تأخیر در شهرهای بزرگ ایران هم برگزار شد که سینماهای مشهد برای هفدهمین دوره میزبان آثار جشنواره فیلم فجر بودند.

روغن ریخته را نذر امامزاده کردند!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین:  سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر با اکران 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ، 10 فیلم در بخش نگاه نو و پخش چند فیلم در بخش‌های دیگر به پایان رسید. این جشنواره به روال هرساله با چند روز تأخیر در شهرهای بزرگ ایران هم برگزار شد که سینماهای مشهد برای هفدهمین دوره میزبان آثار جشنواره فیلم فجر بودند. هفدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد از ۱۵ تا ۲۱ بهمن ماه در ۶ سینمای اطلس، گلشن، آفریقا، هویزه، ویلاژتوریست و  شهید اصغرزاده با اکران ۲۷ فیلم برگزار شد. البته برنامه‌های جشنواره فیلم فجر مشهد در این دوره از سوی مجریان آن با تأخیر اعلام شد. به طوری که نشست خبری این دوره از جشنواره در مشهد دو روز پس از شروع جشنواره در تهران برگزار شد و اهالی رسانه این شهر تقریباً از کم و کیف اکران فیلم‌ها در مشهد بی‌اطلاع بودند. مجریان برپایی جشنواره فیلم فجر مشهد می‌توانستند با یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر، اعلام فیلم‌ها و بازگشایی گیشه برای بلیت‌فروشی را به دقیقه 90 موکول نکنند. برگزاری جشنواره فیلم فجر پس از پایتخت، در مشهد که یکی از پایگاه‌های مهم فرهنگی و هنری کشور است، برای هنرمندان و علاقه‌مندان سینمایی اهمیت دارد.

جشنواره در قواره‌ای قابل قبول برای مردم شهر بهشت

نداشتن افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر مشهد که معمولاً هزینه‌های آن بیشتر از آورده‌هایش است را می‌توان یکی از نقاط قوت این دوره برشمرد. ضمن اینکه تعداد سینماهای مشارکت‌کننده در جشنواره امسال به 6 سینما در نقاط مختلف شهر افزایش پیدا کرده بود و تقریباً تمام فیلم‌های جشنواره روی پرده سینماهای مشهد رفت. مشارکت نهاد شهرداری هم در برگزاری این رویداد مهم فرهنگی، به کم‌کردن مشکلات مالی آن کمک کرد تا جشنواره در قواره‌ای قابل‌قبول برای مردم شهر بهشت برگزار شود.

از نقاط قوت این دوره از جشنواره فیلم فجر مشهد که بگذریم، لازم است به چند نکته قابل تأمل هم اشاره شود. افزون بر اعلام دقیقه نودی برنامه‌های جشنواره امسال در مشهد، یادآوری تصمیمات دقیقه نودی در این دوره هم خالی از لطف نیست. برای نمونه دبیر جشنواره فیلم فجر مشهد در نشست خبری این دوره از برگزاری اختتامیه در 23 بهمن ماه خبر داده بود، اما یک روز پس از پایان اکران فیلم‌ها در مشهد اعلام شد که فیلم فجر مشهد اختتامیه ندارد و هزینه آن به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان اهدا می‌شود.

از تصمیم‌های دقیقه نودی تا اکران فیلم‌های مهم در روزهای پایانی

اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی دوشنبه شب به نقل از محمدرضا محمدی اعلام کرد: با توجه به اینکه جشنواره فیلم فجر جشنواره‌ای مردمی است، اکران فهرست کامل در حداکثر سینماهای مشهد بر برگزاری اختتامیه تشریفاتی ترجیح داده شد.

وی اظهار کرد: حضور متنوع و پرشور مردم در همه فیلم‌های اکران شده سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر در مشهد خود به تنهایی نقش اختتامیه‌ای برای این رویداد سینمایی در این شهر را داشت.

در اینکه تصمیم خوبی برای برپا نشدن یک مراسم تشریفاتی گرفته شده تردیدی نیست، اما چرا برنامه‌ریزی‌های جشنواره این قدر لحظه آخری است؟

امسال با تصمیم دبیرخانه جشنواره فیلم فجر مشهد، سینما آفریقا به عنوان سینمای اهالی رسانه در نظر گرفته شد. سال‌ها پیش‌بینی یک فضای اختصاصی ویژه اصحاب رسانه و هنرمندان مطرح می‌شد اما عملیاتی نمی‌شد تا اینکه این تصمیم در جشنواره هفدهم مشهد به بدترین شکل ممکن اجرایی شد و اداره‌کل ارشاد خراسان‌رضوی روغن ریخته را نذر امامزاده کرد! سینما آفریقا از نظر صدا و تصویر استانداردهای قابل قبولی ندارد به ویژه بالکن آن که فضای اختصاصی اصحاب رسانه بود.

سال‌های پیش اصحاب رسانه در سینمای مختلف فیلم‌ها را تماشا می‌کردند و با توجه به سانس‌های پخش هر فیلم، آثار مهم‌تر را زودتر می‌دیدند تا واکنش‌های به‌روزتری داشته باشند، ولی امسال با تدبیر متولیان اجرایی، فضایی به آن‌ها اختصاص داده شد که در حالت عادی، چندان خواهانی ندارد. آیا متولیان اجرایی جشنواره نمی‌توانستند همین فضای اختصاصی را در یکی از سالن‌های پردیس هویزه که از سینماهای استاندارد است به اصحاب رسانه اختصاص دهند یا جدول پخش فیلم‌ها برای اصحاب رسانه را طوری تنظیم کنند که آثار مهم‌تر در روزهای اول اکران روی پرده برود نه دو روز آخر؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.