تحولات منطقه

کرونا در شمال آفریقا تا امروز شیوع اندکی داشته است که علل مختلفی برای آن ذکر کرده‌اند اما برخی نگران سرایت آن از اروپا به عنوان کانون انتشار، به شمال آفریقا هستند.

شیوع تدریجی کرونا در آفریقا؛ اروپا منبع اول تهدید شمال آفریقاست
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، هم‌زمان که اروپا به کانونی برای انتشار ویروس کرونا تبدیل شده است، کمی پایینتر، در جنوب دریای مدیترانه، کشورهای شمال آفریقا شاهد تعداد انگشت‌شمار مبتلایان هستند.

سازمان بهداشت جهانی روز جمعه (۱۳ مارس - ۲۳ اسفند) اعلام کرد که اروپا کانون انتشار ویروس کرونا شده و کشورها برای حفظ جان مردم، تدابیر لازم را سریع‌تر اتخاذ کنند. اما در قاره آفریقا که کشورهای شمالی آن، نگران سرایت وضعیت وخیم ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی به خود هستند،‌ روشن نیست که آنها حقیقتا با ابتلای کم روبه‌رو هستند یا مبتلایان در مرحله پنهان (دو تا چهارده روزه) ویروس هستند؟

تا کنون مصر بیشترین آمار مبتلایان را داشته است. پس از ثبت سیزده مبتلایی که روز جمعه (دیروز) انجام شد، شمار مبتلایان ثبت شده به ۹۳ نفر رسید که تاکنون دولت مصر اعلام کرده دو نفر فوت کرده‌اند که یک نفر زن مصری و یک نفر یک آلمانی بوده است. 

اکنون کشورهای شمال آفریقا از آمار بالای مبتلایان در ایتالیا هراس دارند. در آفریقا یک میلیارد و دویست میلیون نفر زندگی می‌کنند که بیشترشان در نیمه شمالی هستند. در ایتالیای ۶۰ میلیون نفری، تاکنون ۱۲ هزار مبتلا ثبت شده است. 


موقعیت ایتالیا در شمال مدیترانه و شمال آفریقا در جنوب آن

روزنامه القبس کویت در گزارشی نوشت، برخی آفریقا را خوش شانس می‌دانند اما برخی دیگر آمار پایین آن را به علت نبود آزمایشگاه‌های کافی برای شناسایی یا اشتباه در تشخیص می‌دانند. مثلا ماه گذشته (میلادی-فوریه) که یک تاجر انگلیسی در نیجریه مبتلا به کرونا شد، بیماری‌اش را تب لاسا تشخیص دادند.

برخی دیگر دمای بالای هوا در آفریقا را علت عدم شیوع گسترده ویروس کرونا دانسته‌اند. با این حال آفریقا اکنون شاهد شیوع بالا نیست و هر چند ممکن است در روزهای آتی موارد ابتلای بیشتری را ثبت کند، باید یادآوری کرد که بیماری‌های واگیردار خطرناک‌تری در این قاره هست. ابتلای به ابولا که درصد مرگ‌ومیر بیشتری دارد، روند نزولی ابتلا را دارد طی می‌کند. ۴۲ روز پیش اعلام شد که این بیماری سرکوب شده اما در مدت شیوع ۲۲۶۴ نفر از ۳۴۴۴ مبتلا را به کام مرگ کشاند. در مقابل این ویروس، کرونا بیماری خوش‌خیمی به نظر می‌رسد. 

تاکنون 14 کشور آفریقایی مبتلا شده‌اند اما از طریق اروپا

کشورهای دیگر در شمال آفریقا نیز شاهد آغاز شیوع کرونا هستند. الجزائر از ابتلای ده نفر جدید خبر داد تا مجموع مبتلایان به ۳۷ به نفر برسد. به گزارش اسکای نیوز عربی، همچنین سه نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند. 

الجزائر

مغرب تاکنون ۱۷ مبتلا را ثبت کرده و دیروز جمعه اعلام کرد که یک نفر بهبود پیدا کرده. همچنین یک زن ۸۹ ساله جان خودش را از دست داده است.

وبگاه خبری «2M» مغرب اعلام کرد که هشت نفر از مبتلایان مربوط به مهاجران مغربی است که چهار نفرشان مقیم اسپانیا، سه نفرشان مقیم ایتالیا و یک نفرشان مقیم فرانسه بوده است. این افراد در تاریخ‌های ۲۴ فوریه تا ۱۲ مارس، وارد شهرهای تطوان، رباط، الدار البیضاء، فأس و خریبکه شده‌اند. 

خبرگزاری فرانسه (AFP) گزارش کرد که مرزهای زمینی بین مغرب و اسپانیا بسته شده است. تردد گردشگران مختل شده و خیلی از آنان سرگردان هستند. مغرب از پنجشنبه و بامداد جمعه تصمیم گرفت که همه پروازها و سفرهای دریایی از و به کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، هلند، بلژیک و پرتغال در اروپا و الجزائر در همسایگی خود را تا اطلاع ثانوی به دلیل نگرانی از شیوع کرونا تعلیق کند. 

موریتانی نیز جمعه شب از ثبت اولین مورد ابتلا خبر داد و  اعلام کرده که این فرد از ایتالیا بازگشته است. به گزارش خبرگزاری «الوئام الوطنی» موریتانی، این فرد خودش به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و خود را قرنطینه کرده است. موریتانی اعلام کرده که معاینه افراد مشکوک ادامه دارد و مراکز تحصیلی تا یک هفته آینده تعطیل است. 

در سنگال نیز مسئولان بهداشتی و پزشکی اعلام کرده‌اند که تا دیروز جمعه یازده مبتلای جدید شناسایی کرده‌اند که بیشترشان به این دلیل مبتلا شده‌اند که افرادی از نزدیکان یا بستگانشان از ایتالیا بازگشته بودند. مجموع مبتلایان در سنگال به ۱۹ نفر رسیده است. سنگال اعلام کرده است که یکی از این مبتلاها از فرانسه بازگشته است. 

غنا و گابون نیز اولین ابتلای خود را به ثبت رسانده‌اند. این دو نهمین و دهمین کشور آفریقایی هستند که از ثبت ابتلا به کرونا در آفریقا خبر داده‌اند. 

گابون نیز اعلام کرده که یک زن ۲۷ ساله که هشتم مارس از فرانسه بازگشته به کرونا مبتلاست. به گفته مقامات گابون، دو فرد دیگر که اخیرا از نروژ و ترکیه بازگشته‌اند، تست کرونایشان مثبت اعلام شده است. 

سودان نیز روز جمعه (دیروز) اولین مبتلا در این کشور را ثبت کرد. با اعلام این خبر، بهای «ماسک» افزایش یافت و به ۵۰ پوند سودانی (نیم دلار) رسید. «نصرالدین مفرح» وزیر امور دینی سودان به نمازگزاران توصیه کرد که برای جلوگیری از ازدحام و اختلاط، خطبه‌های نماز کوتاه و حتی‌المقدور فاصله اذان تا نماز کاهش یابد.


سودان

لیبی نیز در اقدامی پیشگیرانه تجمعات بیش از پنجاه نفر در مراکز و نقاط مختلف را ممنوع و اعلام کرده که مراکز تحصیلی تا دو هفته تعطیل است. در بیانیه دولتی آمده که تعطیلی مدارس به معنای آمدن به سطح شهر یا پارک‌ها و مراکز تفریحی نیست.

پیدایش ویروس کرونا یا «کووید-۱۹» از دسامبر گذشته (دی‌ماه) و از شهر ووهان چین بود. سازمان بهداشت جهانی تاکنون شمار مبتلایان را بیش از ۱۳۴ هزار نفر در ۱۲۰ کشور اعلام کرده که بیش از پنج هزار نفرشان جان باخته و بیشترشان نیز بهبود یافته‌اند. 

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.