قدس آنلاین: مجله فارین پالیسی در گزارشی با استناد به مطالب منتشر شده در روزنامه گاردین از سوء استفاده رژیم سعودی از باگ های موجود در سیستم های مخابراتی برای جاسوسی از شهروندان خودش بهره برداری کند.
امی مکینون نویسنده مجله فارین پالیسی در ابتدای گزارش خود به مطالب منتشر شده در روزنامه گاردین پرداخت و به نقل از این روزنامه نوشت: در طول چهار ماه یعنی از آغاز نوامبر سال 2019 میلادی، شرکتهای بزرگ مخابراتی عربستان درخواستهایی از شرکتهای تلفن همراه آمریکایی کردهاند. میانگین این درخواستها 2.3 میلیون درخواست در هر ماه برای دستیابی به اطلاعات مربوط به محل استفاده تلفنهای همراه در تعدادی از شهرهایی است که کاربران در آنجا حضور دارند. این درخواست ها از طریق سیستم SS7 ( (Signaling System 7 ارسال شده است.
سیستم SS7 یک استاندارد بین المللی ارتباطات مخابراتی است که چگونگی مبادله عناصر شبکه در یک شبکه تلفنی عمومی (PSTN) اطلاعات را در یک شبکه سیگنال دیجیتال تعریف میکند.
با استفاده از SS7، تماس تلفنی می تواند کارآمدتر تنظیم شود و خدمات ویژه مانند انتقال تماس و سرویس رومینگ بی سیم آسانتر میشود.
این شبکه جهانی اپراتورهای موبایل که مثل یک هاب مرکزی برای برقراری ارتباط میان کل دنیا عمل میکند.
کارشناسان به روزنامه گاردین گفتند که میزان درخواستها نشان از سوء استفاده رژیم سعودی دارد زیرا میزان درخواستها با میانگین 13 بار در ساعت میتواند محل کاربر تلفن را در مساحت چند ساختمان مشخص کند.
امی مکینون در ادامه این گزارش نوشت: عربستان به طور مداوم تلفنهای همراه منتقدان خودش را کنترل میکند. یک شخصیت مخالف رژیم سعودی و از نزدیکان جمال خاشقجی روزنامه نگار مقتول سعودی شکایتی را علیه یک شرکت اسرائیلی تولید برنامههای جاسوسی به نام " NSO Group " مطرح کرده است. این شرکت نرم افزار پگاسوس (Pegasus) را توسعه داده که سازمان اطلاعات عربستان از آن برای پیگرد مخالفان خود و شنود پیامهای این شخصیت مخالف و خاشقجی استفاده کرده است. خاشقجی روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه به طرز فیجعی به قتل رسید.
«اندرو میلر» عضو شورای امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به روزنامه گاردین گفت: برخی اطلاعات درز کرده نشان میدهد که عربستان چه بسا پا را فراتر از پیگرد مخالفان گذاشته است.
وی افزود: فکر میکنم که آنها فقط از مخالفان جاسوسی نمیکنند بلکه از کسانی که بیم آن را دارند که از حمایت از رهبران سعودی رویگردان شوند، جاسوسی میکنند.
میلر نوشت: آنها به طور مشخص از اقداماتی نگران هستند که شهروندان سعودی وقتی در کشورهای غربی به سرمیبرند، انجام میدهند.
مکینون این پرسش را مطرح کرد که چرا اقدامی برای رسیدگی به نقاط ضعف سیستم SS7 انجام نمیشود. وی در پاسخ به سوال خودش گفت که این امر به زودی هم انجام نخواهد شد زیرا قانونگذاران و پژوهشگران از مدتها پیش زنگ خطر را به صدا درآورده اند اما هیچ پیشرفتی دراین راستا انجام نشده است.
نظر شما