تحولات منطقه

شاخص سهام معاملات روز جاری را با رشد حدود ۱۹هزار واحدی پشت سر گذاشت و ضمن ثبت رکوردی جدید به ابرکانال ۷۰۰ هزار واحدی صعود کرد.

رکوردهایی که یکی پس از دیگری در بازار سهام می‌شکند/ ورود بورس به ابرکانال ۷۰۰ هزار واحدی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش خبرنگار اقتصادی قدس آنلاین، شاخص کل بورس تهران طی معاملات روز دوشنبه با رشد ۱۸ هزار و ۹۷۶ واحدی معادل ۲.۷۵ درصد همراه شد و در قله ۷۰۹ هزار و ۱۳ واحد ایستاد. این مهم در حالی رقم خورد که شاخص کل هم وزن که از نمادهای مختلف بازار اثر یکسانی را پذیراست، به رشد ۱.۷۵ درصدی بسنده کرد. موضوعی که نشان می‌دهد بیشتر رشد قیمت سهام از آن نمادهای بزرگ و کامودیتی‌محور شده است. نمادهایی که عمدتا زیرمجموعه گروه‌های فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، فرآورده‌های نفتی و کانه‌های فلزی هستند. از این روز روز گذشته میانگین قیمت سهام زیرمجموعه گروه فلزات اساسی با رشد ۳.۶ درصدی همراه شد. در گروه محصولات شیمیایی که شامل پتروشیمی‌ها و شوینده‌ها می‌شود، شاخص صنعت رشد ۳.۷ درصدی را تجربه کرد. میانگین قیمت سهام پالایشی (فرآورده‌های نفتی) نیز امروز ۴.۳ درصد افزایش یافت. در گروه کانه‌های فلزی یا همان معدنی‌ها اما کمترین میزان رشد در بین کالایی‌ها یعنی رشد ۲.۵ درصدی را شاهد بودیم.

در مجموع روز گذشته نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران را بر عهده داشتند. در این روز ۷۵ درصد از سهام معامله شده در بورس تهران سبزپوش بودند و ۶۵ درصد از سهام مثبت با مازاد تقاضا همراه شدند و شاهد صف خریدی به میزان ۱۸۴۰ میلیارد تومان بودند. این رقم بدون احتساب تقاضا برای سهام تازه‌وارد بورسی محاسبه شده است و تنها دو نماد «تملت» و «شستا» صف خریدی به ارزش ۱۶۰۰ میلیارد تومان را به انتظار گذاشتند.

در فرابورس ایران نیز روز گذشته شاخص کل رشدی معادل ۱۵۸ واحد را تجربه کرد و به سقف جدید ۸۷۴۱ واحد رسید. در این بازار نیز بیشترین تاثیر بر رشد آیفکس بر عهده سهام شرکت‌های هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی تندگویان، تولید نیروی برق دماوند، سرمایه‌گذاری صبا تامین و ذوب آهن اصفهان بود. در این روز حدود ۷۰ درصدی از نمادهای معامله شده در فرابورس با رشد قیمت همراه شدند و بیش از نیمی از این نمادهای سبزپوش با صف خریدی به ارزش ۵۳۵ میلیارد تومان مواجه شدند. دو عرضه اولیه پیشین فرابورس یعنی «شگویا» و «صبا» نیز در این روز شاهد صف خریدی به ارزش ۲۸۸ میلیارد تومان بودند.

در مجموع طی معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات خرد در بورس تهران بالغ بر ۷۴۵۸ میلیارد تومان بود. در فرابورس ایران نیز این متغیر به ۳۲۹۵ میلیارد تومان رسید که هر چند نسبت به روز گذشته کاهشی بود اما همچنان در سطوح بالایی قرار دارد.

عمده نمادهای بانکی در معاملات امروز بازار سهام با افزایش تقاضا تا صف خرید پیش رفتند. در این میان می‌توان به صف خرید بیش از ۵۳ میلیارد تومان سهام بانک تجارت و صف خرید حدود ۳۲ میلیارد تومانی سهام بانک ملت اشاره کرد. «وپارس» نیز در این روز با صف خرید ۶۷ میلیارد تومان همراه شد. در مجموع ۶ نماد بانکی پرمعامله بورس و فرابورس دیروز صف خریدی به ارزش ۲۱۶ میلیارد تومان را تجربه کردند.

در گروه فلزات نیز همگام با کلیت بازار شاهد افزایش تقاضا هستیم. بزرگان این گروه همچنان نسبت به دیگر نمادهای بازار از وضعیت بهتر بنیادی برخوردار هستند و به نظر می‌رسد سطوح بالای نرخ دلار و امید به بهبود قیمت فلزات در بازار جهانی نیز در شکل‌گیری تقاضا موثر بوده است.

سهام فولاد مبارکه امروز با صف خرید همراه است. هر چند تا انتهای معاملات از صف خرید «فولاد» کاسته شد و در نهایت نقدینگی به ارزش ۲.۴ میلیارد تومان در انتظار ورود به این سهم باقی ماند. فولاد مبارکه را می‌توان از جمله شرکت‌هایی دانست که در مقایسه با دیگر شرکت‌های بازار وضعیت بنیادی خوبی را دارا است.

«فملی» دیگر غول فلزی بازار سهام نیز به ارزش بازار ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نزدیک می‌شود. فملی در تقلای عبور از هزار تومان و تشکیل صف خرید در ادامه بوده و همچنان در این سهم انتظار برای اخبارمثبت از پروژه‌های جدید و همچنین بحث تجدید ارزیابی وجود دارد.

شاخص کل بورس تهران در حالی معاملات سال گذشته را با رشد ۱۸۷ درصدی به پایان رساند که در ۱۵ روز سپری شده از سال جدید نیز رشدی معادل ۳۸.۲ را تجربه کرده است. در این شرایط سیل ورود نقدینگی به معاملات سهام ادامه دارد و رقم ارزش دادوستد سهام را به عدد عجیب، بی‌سابقه و غیرقابل باور ۱۰ هزار میلیارد تومان در روز رسانده است. در این میان نشانه‌هایی نیز از کاهش نرخ سود بانکی در مقایسه با ماه‌های قبل در اقتصاد کشور مانند بازار بدهی و بازار پول شنیده می‌شود که می‌تواند اثر حمایتی محسوس از سهام چه از جنبه افزایش نسبت قیمت به درآمد انتظاری سهام و همچنین تسهیل شارژ نقدینگی به بورس را به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.