به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حمیده شریفراد در این باره اظهار کرد: این مستندها درباره سه فیلم مهم عباس کیارستمی و روش فیلمسازی وی است. در ساخت این فیلمها، ایدهام این بود که بدون استفاده از تصویر، حرفهای «کیارستمی» روی تصاویر فیلمهای وی قرار گیرد. «خانه دوست کجاست؟»، «زندگی و دیگر هیچ» و «زیر درختان زیتون» سه فیلم مهم سینمای عباس کیارستمی هستند و همواره دوست داشتم علاقهمندان به این کارگردان، این امکان را داشته باشند که درباره این آثار اطلاعات بیشتری به دست آورند. این بود که این مستندها را روی وبسایت هاشور عرضه کردم.
وی افزود: با توجه به مخاطبان این مستندها که علاقهمندان به سینمای عباس کیارستمی هستند و همزمان با شیوع بیماری کرونا که باعث خانهنشینی مردم شده، احساس کردم زمان مناسبی است که این سه فیلم مستند در اختیار علاقهمندان قرار داده شود و این امکان تا روز ۱۷ اردیبهشتماه روی شبکه نمایش درخواستی هاشور به نشانی https://hashure.com فراهم شده است.
شریفراد در خصوص مستند «یک گفتگو با عباس کیارستمی» اظهار کرد: از سال ۸۱ که در کلاسهای انجمن سینمای جوان شرکت داشتم و با آقای کیارستمی آشنا شده بودم، شروع به کار درباره ایشان کردم. با آقای کیارستمی مصاحبهای درباره تمامی آثارشان انجام دادم و ایدهام این بود که بدون استفاده از تصویر، حرفهایشان روی تصاویر فیلمهایشان قرار گیرد.
او ادامه داد: در واقع جنبه آموزشی مباحث مطرح شده از سوی این فیلمساز مورد توجه من بود و قصد داشتم فیلمی بسازم تا مخاطبان علاقهمند به سینمای عباس کیارستمی بتوانند با صدای کارگردان روی تصاویر نسبت به روش فیلمسازیاش اشراف پیدا کنند. این ایده مورد استقبال آقای کیارستمی قرار گرفت و صداها روی فیلمهای «خانه دوست کجاست»، «زندگی و دیگر هیچ» و «زیر درختان زیتون» قرار گرفت.
این مستندساز با اشاره به انتشار این مستند در پکیج MK۲ گفت: این کمپانی فرانسوی قرار بود پکیجی از فیلمهای عباس کیارستمی منتشر کند و برای هر فیلم، پشتصحنه یا ویدیویی را که معرفی فیلم باشد در این باکس قرار دهد. بهمن کیارستمی تصاویر بسیار خوبی از پشت صحنه «زیر درختان زیتون» و «طعم گیلاس» گرفته بود و در حال ساخت فیلمی با عنوان «طرح» از پشتصحنه فیلم «طعم گیلاس» بود و دوست داشت پشتصحنه فیلم دیگر را هم کار کند، اما به پیشنهاد آقای کیارستمی و با اجازه از بهمن، تهیه پشتصحنه فیلم «زیر درختان زیتون» را با عنوان «آنسوی درختان زیتون» من به عهده گرفتم. البته تصاویری که بهمن در آن سن کم از پشتصحنه فیلم ثبت کرده بود، فوقالعاده بودند و این موضوع در ساخت فیلم بسیار کمک کرد.
انتهای پیام
نظر شما