قدس آنلاین: به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز (پنجشنبه) در نشست شورای عالی استانها که در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: شوراهای شهر و شوراهای استانی بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی است و به حل مشکلات کشور کمک میکنند و از این رو از طرف خودم و مجمع، باید از شوراها تشکر کنم.
وی ادامه داد: شوراها پیشرفت خوبی داشته و دست روی مشکلات مهمی گذاشته تا کارایی جمهوری اسلامی را در مدیریت کشور بالا ببرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: ما نیازمند تحول هستیم و ساختار مدیریتی کشور در اقتصاد و فرهنگ باید تغییر یابد. در بخش نظامی و امنیتی ما شاهد حکمرانی مردمی هستیم ولی در اقتصاد و فرهنگ این گونه نیست.
رضایی افزود: حکمرانی پیش از این جناحی بود و در مدت ده الی پانزده سال اخیر، محفلی شده است و باید مراقب بود که این مدیریت محفلی، تبدیل به مدیریت شخصی نشود. ما که میراث دار گذشتگان هستیم، باید کاری کنیم که جمهوری اسلامی پایبند این ارزشها باشد.
وی عنوان کرد: ما نیازمند حکمرانی مردمی در فرهنگ، اقتصاد، شهر و روستا هستیم. برخی متأسفانه فلسفه جمهوری اسلامی را با فلسفه غربیها یکی میدانند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت اضافه کرد: جمهوری اسلامی آمده تا هم اراده خدا و هم مردم را در اداره کشور ترکیب کند. در غرب اراده خدا حذف شده است. برخی نیز پیش از آن اراده مردم را حذف کرده بودند. جمهوری اسلامی آمده تا با مردمسالاری دینی ولایت را حاکم کند.
رضایی تصریح کرد: حضور ارزشهای الهی، در کنار اراده و تصمیم مردم باید در اداره کشور کنار هم باشد. هنوز عدهای هستند که این فلسفه را درک نکرده اند و اگر هم درک کرده اند، هنوز ذهنیتشان با آن متفاوت است.
شوراهای شهر و روستا نمادی از حکمرانی مردمی است
وی تاکید کرد: شوراهای شهر و روستا نمادی از حکمرانی مردمی است. موانع باید پیدا شود و چرا دولت، استانداریها، فرمانداریها، مجلس و یا دیگر نهادها نمیگذارند، شوراها کار کنند و باری از حل مشکلات کشور بر دوش شوراها منتقل نشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: برخی هنوز باور به شوراها و حکمرانی مردمی ندارند. شوراهای استانی باید بر تصمیم گیری در استانها نظارت کنند؛ برخی نمیگذارند. این از تفکر غرب نشئت گرفته است. همانگونه که رهبری فرمودند، باید کشور متحول شود. تحول در این است که مردم نقش واقعی پیدا کنند.
رضایی افزود: دولت مرکزی باید به شهرها و استانها مسئولیت بدهد و این جایگاه دادن به مردم است. ایالتهای اقتصادی، تاکید میکنم ایالتهای اقتصادی میتواند تحول ایجاد کند. اگر میخواهیم در کشور انقلاب بزرگی در اقتصاد رخ دهد، باید مسئولیت و اختیار در اختیار شوراها قرار گیرد و دولت هم کمک کند. باید منابع تخصیص یابد تا منابع پایدار در شهر و روستا شکل بگیرد.
وی عنوان کرد: هیچ شهر و روستایی نیست که منابع نداشته باشد. هیچ شهر و روستایی نیست که فاقد استعداد باشد. دفاع مقدس این موضوع را نشان داد. حضور حاج قاسم در جنگ و تبدیل شدن به یک نماد بین المللی نشانه همین است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت اضافه کرد: مدیریت محلی و منطقهای باید متحول شود. اگر این موضوع به خواست عمومی تبدیل شود، همه تلاش میکنند تا تحول رخ دهد.
رضایی تصریح کرد: وقتی رهبری در ۱۴ خرداد میفرمایند که تحول باید صورت گیرد و دست روی عدالت میگذارند، باید این کار را انجام دهیم. باید تحول در فرهنگ و اقتصاد کشور صورت دهیم. اگر بتوانیم مدیریت منطقهای و محلی را دچار تحول کنیم، نتیجه میگیریم.
قبل از رسیدن کشتیهای سوخت به ونزوئلا، مابه ازای آن وارد کشور شد
وی تاکید کرد: ارسال سوخت به ونزوئلا نماد همین تحول است. جمهوری اسلامی تصمیم گرفت به یکی از دوستانش که ونزوئلا است و تحت شدیدترین تحریم است سوخت بدهد. با اینکه ما در خلیج فارس با آمریکا مواجه هستیم، تصمیم گرفتیم هم برادری خود را اثبات کنیم و هم اینکه پول آن را زودتر گرفتیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: ما اقتصاد و برادری را با هم ترکیب کردیم. قبل از رسیدن کشتیهای ما، مابه ازای آن وارد کشور شد. ما مانند خوی استعمارگری بعضی نیستیم که چند سلاح قدیمی به کشوری بدهد و پول از آن بگیرد.
رضایی افزود: وقتی ما کشتی فرستادیم، برخی گفتند که نروید که جنگ میشود. تهدید هم کرده بودند. اما سپاه تصمیم گرفت که دوری بالای کشتی آمریکایی بزند. جلسه در کاخ سفید تشکیل شد و حتی به ناخداهای کشتی گفتند که به شما پول میدهیم تا در آن بندر پهلو نگیرید.
وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی همین است. در جمهوری اسلامی هم تدبیر و هم شجاعت وجود دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت اضافه کرد: شما شوراهای شهر هستید و نماینده و اراده مردم هستید. باید مشکلات مردم را بگویید و حل کنید. ما هم پیگیری میکنیم تا مشکلات مردم را با هم حل کنیم. اما نباید از پیگیری منفعل نشوید.
رضایی تصریح کرد: امیدواریم تحولی که در سیاست، امنیت و مسائل نظامی شکل گرفته، در بخش اقتصاد و فرهنگ هم شکل بگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما