قدس آنلاین: در پی قطع پخش ماهوارهای تعدادی از شبکههای برون مرزی صداسیما، وبسایت «عرب نیوز» وابسته به عربستان سعودی با انتشار مطلبی به واکاوی عملکرد این شبکهها پرداخت و نسبت به فعالیت دوباره رسانههای تلویزیونی و رادیویی معاونت برونمرزی بعد از پرداخت بدهیها به شرکتهای ماهوارهای که در چند هفته گذشته منجر به قطع ماهواره برخی از آنها از چند شرکت سرویسدهنده شده بود، ابراز نگرانی کرد.
محمد السولامی، نگارنده این مطلب در ابتدا به اهداف راهاندازی صداوسیما و عملکرد شبکههای برون مرزی این سازمان برای مخاطبانی در خارج از مرزهای ایران اشاره کرد و نوشت که این رسانهها در طی ۴۱ سال اخیر، ابزارهای ایران برای ترویج دیدگاهها و ایدئولوژیهای مدنظر نظام بودهاند.
السولامی که در طی سالهای اخیر مطالب زیادی را علیه نظام جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده، در ادامه به گستردگی رادیوها و شبکه های تلویزیونی معاونت برون مرزی پرداخت و نوشت: صداوسیما از چندین شبکه تلویزیونی به زبانهای مختلفی اعم از فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و بوسنیایی بهره برده و در این بین، برخی از کانالها همانند هوساتیوی و سواحیلی نیز برنامههایی را برای مردم آفریقا پخش میکنند. همچنین، شبکه العالم برای مخاطبان عربزبان، پرستیوی برای مخاطبان انگلیسی زبان و هیسپانتیوی برای مخاطبان اسپانیاییزبان در اسپانیا و کشورهای آمریکای لاتین فعالیت میکنند.
وی در ادامه به اظهارات پیمان جبلی معاون برون مرزی صداوسیما در خصوص مشکل صداوسیما در پرداخت بدهیهای شرکتهای ماهواره ای اشاره کرد و نوشت: شبکه ماهوارهای عربی الکوثر اولین شبکه ایران بود که تحت تأثیر این تحریم اقتصادی قرار گرفت و شرکت ماهوارهای یوتلست در ماه مه میلادی، پخش برنامههای این شرکت را به دلیل عدم پرداخت بدهیهای انباشه قطع کرد. کانال اردوی سحر و رادیوی قدیمی دری که برنامههای آن حدود چهار دهه برای افغانستان پخش میشد، بنا بر همین دلایل، قطع شدند. بودجه برخی از شبکههای رژیم به طور محسوسی کاهش یافته و پرداخت حقوق برخی از مجریان نیز به تعویق افتاده است.
السولامی صداوسیما را یکی از ابزارهای اصلی ایران در جنگ نرم دانست و با برشمردن برخی از موارد به عنوان دلایل قطع پخش ماهوارهای شبکههای برونمرزی، نگرانی خود از بازگشت قدرتمندانهتر شبکههای برونمرزی رسانه ملی ایران به عرصه رقابت را بروز داده و افزود: با وجود همه این واقعیتها، هیچکس نباید توانایی ایران در بازگشت و تغییر شرایط را دست کم بگیرد. تهران به تلاشهای خود برای تقویت شبکهها ادامه میدهد و در صورت بهبود شرایط اقتصادی و سیاسی، از هر فرصتی برای قوی کردن خود استفاده خواهد کرد. جهان باید به این مسئله توجه کند و هوشیار باشد و به آن اعتماد نکند.
انتهای پیام/
نظر شما