تحولات منطقه

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۳ رأی موافق، یک فوریت لایحه الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه نظام نامه و برنامه عملیاتی مسئولیت پذیری اجتماعی در شهرداری تهران را به تصویب رساندند.

تصویب یک فوریت لایحه الزام شهرداری به تهیه نظام نامه مسئولیت پذیری اجتماعی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست و بیست و هشتمین جلسه علنی شورا، موضوع "الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه نظام نامه و برنامه عملیاتی مسئولیت پذیری اجتماعی در شهرداری تهران" را در دستور کار داشتند که در همین راستا الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در تشریح ضرورت یک فوریت این طرح گفت: این لایحه در شورای دوره چهارم و در سال ۹۶ مصوب شده بود اما متاسفانه تا به امروز گزارشی از عملکرد این موضوع به شورا ارائه نشده است.

وی افزود: بدیهی است نقش مدیریت شهری در راهبری و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی و اثربخشی و بهبود آن در زندگی شهروندان در زمینه هایی همچون آموزش، محیط زیست، سلامت، فقرزدایی و کاهش آسیب های اجتماعی بسیار پر اهمیت است.

وی ادامه داد: نظام نامه مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان ها و بنگاه های اقتصادی شهر تهران برای مدت سه سال در اواسط سال ۱۳۹۶ و روزهای پایانی دوره چهارم شورا به تصویب رسید. گرچه شواهد و گزارش ها گویای آن است که شهرداری اقدامات جدی و موثر در راستای تحقق این مصوبه انجام نداده است اما به موجب ماده ۸ این مصوبه مدت اعتبار آن در شهریور ماه سال جاری به پایان می رسد. لذا ضروری است شورا در دوره پنجم در راستای جهت گیری های مشارکت محور با تصویب سندی جایگزین با استحکام و کارآمدی بیشتر ، این موضوع مهم را راهبری و مسئولیت پذیری اجتماعی در مدیریت شهری پیگیری کند.

وی تاکید کرد: در مفاد برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران هم رونق بخشی به مسئولیت پذیری اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است. لذا فوریت این طرح از این جهت است که اعتبار مصوبه قبلی در شهریور ماه به پایان می رسد و با توجه به اهمیت مسئولیت اجتماعی نیاز است که با یک فوریت این طرح موافقت شود.

در ادامه جلسه احمد مسجدجامعی به عنوان مخالف یک فوریت طرح گفت: مسئولیت پذیری اجتماعی بنگاه ها و سازمان های اقتصادی ایده بسیار خوبی است اما نحوه مواجهه با این موضوع اهمیت بسیاری دارد. سندی که در دوره چهارم شورا به تصویب رسید، سند خوبی است و باید راهبردها و سیاست هایی که در این سند حاکم می شود را مورد توجه قرار دهیم.

شهرداری باید گزارشی در این زمینه ارائه کند. بی تردید نیاز به سند جدیدی نداریم و با اخذ گزارش از شهرداری نهایتا می توانیم با اصلاحیه ای سند موجود را تکمیل کنیم.

فراهانی نیز به عنوان موافق این طرح گفت: تا شهریور ماه زمان زیادی نداریم بحث مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی بحثی جا افتاده در تمام کشورهای توسعه یافته است. هر چند که در دوره جدید اقدامات خوبی در منطقه ۲۱ همچون احداث پارک از طریق بنگاه های اقتصادی و در راستای تحقق مشارکت های اجتماعی انجام شده؛ اما اقدام موثر دیگری را شاهد نبوده ایم. لذا می تواند ارائه گزارش همزمان با طی کردن روند این طرح انجام شود.

به گزارش ایسنا، فخاری در ادامه جلسه و در پاسخ به مخالفان گفت: بحث جایگزین کردن این طرح نیست. در راستای پیگیری مصوبه دوره چهارم شورا در این زمینه که در شهریور ماه به پایان می رسد این فوریت را مطرح کردیم تا پیگیر همان طرح باشیم. در مورد گزارش شهرداری نیز تذکرات و درخواست های مختلفی را به شهرداری ارائه کرده ایم که گزارش آن به صورت مکتوب به اعضا ارائه خواهد شد.

نهایتا پس از بحث و بررسی در خصوص الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه نظام نامه و برنامه عملیاتی مسئولیت پذیری اجتماعی در شهرداری تهران اعضای شورا با ۱۳ رأی موافق از مجموع ۱۹ نفر حاضر در جلسه با یک فوریت این لایحه موافقت کردند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.