تحولات منطقه

۱۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
کد خبر: ۷۱۸۶۸۴

شواهد در بازار سکه و طلا از کاهش تدریجی نرخ سکه و بازگشت آن به کانال ۱۰ میلیون تومانی خبر می دهند.

روند نزولی بهای سکه/شنبه طلایی در انتظار بورس
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

قدس آنلاین: ،آغاز دومین هفته شهریور ۹۹ مصادف با ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا بود  که در این ایام تمامی بازارهای مالی تعطیل بودند  و فعالیت خرید و فروش نداشتند. بعد از تعطیلات ،بازارهای مالی فعالیت خود را از سر گرفتند و شاهد افزایش قیمت در بازارهای ارز و سکه بوده ایم اما در روز پایانی هفته روند قیمت ارز و سکه با کاهش قابل توجهی مواجه بود. بازار سرمایه نیز همسو با دیگر بازارهای مالی در ابتدا  رشد مثبتی داشت، اما این روند خیلی زود پایان یافت و همانند هفته گذشته شاهد اُفت شاخص کل بورس بوده ایم.

نرخ دلار و یورو ۵۵۰ تومان کاهش 

در دومین هفته شهریور ۹۹ نرخ دلار و یورو در روز دوشنبه (۱۰ شهریور) بعد از ایام تعطیل تاسوعا و عاشورا  به ترتیب با رقم ۲۳ هزار و ۵۰ تومان و ۲۷ هزار و ۲۵۰ تومان خرید و فروش شد که در روز  بعد (یکشنبه ۱۱ شهریور ۹۹) با افزایش۳۵۰ تومانی دلار  با  مبلغ ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان  و یورو به نرخ  ۲۷ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

البته این  افزایش  قیمت پایدار نماند و در آخرین روز هفته  دلار به قیمت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و یورو نیز به نرخ  ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. به طور میانگین نرخ دلار و یورو  در دومین هفته شهریور ۵۵۰ تومان کاهش یافت.

سکه به کانال ۱۰ میلیون تومانی نزدیک شد

هر قطعه تمام بهار آزادی طرح جدیددر روز دوشنبه (۱۰ شهریور ۹۹)  در دومین هفته شهریور ۹۹ به  قیمت ۱۱ میلیون و ۵۰ تومان رسید که در روزهای بعد با افزایش قیمت مواجه بود، اما در آخرین روز هفته همسو با بازار ارز نرخ سکه  ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافت  و  به رقم ۱۱ میلیون  و ۱۱۰ هزار تومان رسید.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از قیمت یک میلیون و ۸۷  هزار تومان به قیمت یک میلیون و ۱۰۷ هزار تومان رسید.

تغییرات نرخ ارز عامل اصلی نوسان قیمت طلا و سکه 

نادر بذر افشان دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در دومین هفته شهریور ۹۹  باتوجه به ایام سوگوار تاسوعا و عاشورا بازار طلا و سکه فعالیت نداشت و  واحدهای عمده فروش سکه و طلا از شنبه پیش رو پس ازیک هفته تعطیلی به دلیل ایام محرم، بازگشایی خواهند شد.  

او افزود: بعد از ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا قیمت طلا و سکه در بازار با روند صعودی مواجه بود که از جمله دلایل آن می‌توان به افزایش اونس جهانی و نرخ ارز در بازار داخلی اشاره کرد اما روند بازار در آخرین رو هفته تغییر کرد و کاهش قیمت داشت که در طی هفته  اونس جهانی به طور میانگین حدود ۴۸ دلار با نوسان همراه بود.

دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران  تصریح کرد: هر قطعه سکه تمام  بهار آزادی طرح جدید نسبت  به هفته گذشته حدود ۵۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است همچنین  هر گرم طلای ۱۸ عیار  حدود ۵۸ هزار تومان گران شد.

او افزود : پیش بینی می شود اگر اونس جهانی و نرخ ارز افزایش نیابد  قیمت طلا و سکه در روز های آینده با نوسان شدید همراه نباشد.

فروش طلا و سکه تقلبی در فضای مجازی 

بذر افشان درباره فروش طلا و سکه در فضای مجازی بیان کرد: به طور کلی  فروش طلا و سکه نیازمند تحصص خاصی است که پیشنهاد می‌کنم افراد از طریق فضای مجازی  اقدام به خرید طلا و سکه نکنند تا بستر و زیر ساخت‌های لازم در این زمیه مهیا شود و کالای مورد نظر خود را  از افرادی که مجوز اتحادیه  را دارند خریداری کنند.

او گفت: اغلب افرادی که در فضای مجازی اقدام به فروش طلا و سکه می‌کنند در صنف طلا و سکه فعالیتی نداشته اند که همین امر سبب می‌شود افراد از خرید خود متضرر شود چرا که با مشکلاتی نظیر پرداخت هزینه کامل در قبال کالایی که ارزش آن بسیار کمتر است و یا طلا نیست مواجه می شوند و حتی در مواردی سکه خریداری شده  غیر بانکی و تقلبی است.  

بذر افشان افزود: صنف طلا و سکه با فعالیت در فضای مجازی مخالف نیست، اما افرادی باید در آن  اقدام به فروش طلا بکنند که  جواز اتحادیه طلا، جواهرات و سکه تهران را داشته باشند.

او گفت: در حال حاضر بستر لازم برای  فروش طلا در فضای مجازی  به صورت کافی مهیا نشده است و  اتحادیه طلا ، جواهرات  و سکه تهران  اقداماتی را در این زمینه انجام داده است تا با فراهم شدن زیر ساخت‌های فنی و امنیتی، افراد با آرامش خاطر خرید خود را انجام دهند.


بیشترین و کمترین تغییرات سهام ها در بورس 

در هفته اخیر نمادهای غاذر، بپیوند و ثعتما در سه بازار بورس، فرابورس و بازار پایه بیشترین جابه جایی را در میزان سهامشان داشتند همچنین فارس  بزرگترین شرکت به لحاظ ارزش بازار است  که  حدود ۳۷۶ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

بیشترین رشد هفتگی قیمت سهام در بازار بورس فملی، در بازار فرابورس شاروم و در بازار پایه شمواد بوده است اما بیشترین کاهش هفتگی قیمت سهام در بازار بورس وملی، در بازار فرابورس غشهداب و در بازار پایه سامان بوده است.

دلایل اُفت شاخص کل بورس چه بود؟

مهدی دلبری  کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بازار سرمایه در یک سال گذشته به طور میانگین حدود ۶۰۰ درصد بازده داشته است و در روزهای اخیر  برخی از سهامداران  قدیمی  با شناسایی سود  سهامشان از بازار خارج شدند در کنار آن صندوق‌های سرمایه گذاری هم  در ۲ هفته گذشته  نزدیک به ۵۰  میلیارد تومان ابطالی داشته است از طرف دیگر میزان  عرضه در بازار افزایش یافته  است چرا که دولت چند مصوبه قانونی تصویب کرده است که باید میزان  سهام‌های شناور افزایش یابد که در پی آن  شرکت‌های دولتی باید سهام خود را بفروشند و حق خرید ندارند.

دلبری درباره تغییرات بازار سرمایه  افزود: در روزهای اخیر  عرضه‌های اولیه زیادی در بازار سرمایه  ارائه شده است که به دنبال آن  صندوق‌های درآمد ثابت باید سهام‌های خودرو می‌فروختند از طرف دیگر اعتبار کارگزاری‌ها کاهش یافت و در مجموع سبب شد در یک ماه اخیر حجم  تقاضا در بازار جوابگوی میزان عرضه نباشد چراکه روزانه حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان  نقدینگی وارد بازار می‌شد که جوابگوی این میزان جریان نقدینگی نبود و این روند منجر به ایجاد  دوران اصلاح قیمت سهام‌ها شد.  

این کارشناس بازار سرمایه افزود: از اتفاقات مثبتی که در ۲ هفته گذشته برای بازار سرمایه رقم  خورد می‌توان به  خرید بیشتر سهام توسط صندوق‌های درآمد ثابت اشاره کرد.

دلبری بیان کرد: معتقدم روند بازار سرمایه در آینده به ۲ صورت خواهد بود  به بیان دیگر سهام‌هایی که اصلاح قیمت آن‌ها  متناسب با بازار بورس نباشد احتمال دارد به روند منفی خود ادامه دهند، اما سهام‌هایی که اصلاح قیمت معقولی داشته اند رشد خواهند داشت البته  برخی سهام‌ها ی فلزی و معدنی که رشد دلار نیما  و قیمت جهانی در آن‌ها تاثیر بیشتری دارد با افزایش نرخ ارز، ارزش  آن افزایش میابد که البته این سهام‌ها  از اصلاح قیمت خوبی در بازار برخودار بود.

او در پایان گفت: در حال حاضر میزان حجم معاملات نگران کننده نیست و نقدینگی در بازار به اندازه کافی است.

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.