قدس آنلاین-گروه استان ها: آزاد سازی این قلعه تاریخی مصوبات بسیاری را تاکنون به همراه داشته است طرحی که مصوبههای مختلفی ازجمله دستور رهبر معظم انقلاب و مصوبه شورای ملی انقلاب فرهنگی و ابلاغ قانون مجلس شورای اسلامی و سه مصوبه سفر هیئت دولت را دارد.
ازجمله موارد مؤثر برای ثبت آثاری نظیر قلعه فلک الافلاک خرمآباد در میراث جهانی، آزادسازی کامل حریم آن و پرهیز از ساختوسازهای جدید در اطراف این بنا است چون باعث خارج شدن همیشگی این اثر از آثار پیشنهادشده کشورمان به یونسکو میشود.
البته پیشازاین بارها مسئولان و متولیان امر این نوید را دادند که مسیر را برای رسیدن به ثبت جهانی هموار خواهند کرد اما هنوز مهمترین مانعی که بر سر راه این قلعه برای جای گرفتن در فهرست جهانی است همان نبود مدیریت یکپارچه حریم این اثر باستانی و آزاد سازی ان است.
مکاتبات آزادسازی قلعه فلک الافلاک مربوط به اوایل دهه ۷۰ است که علاوه بر دستور مقام معظم رهبری مصوبه مجلس شورای اسلامی را نیز دارد و در سفر تمامی هیئت دولتها به استان نیز آزادسازی قلعه تصویب و مقررشده اعتبارات ساماندهی این بنای تاریخی بهصورت ملی پرداخت شود.
اگرچه در طی سالهای گذشته تملک ساختمانهای اطراف و حاشیه قلعه موردتوجه قرارگرفته و خریداری ساختمانهای سپاه و ارتش از سوی سازمان میراث فرهنگی در سالیان گذشته در دستور کار قرار داشته است اما به دلیل کمبود اعتبار تاکنون بهطور کامل محقق نشده است.
سالهای گذشته این امر دچار یک حاشیه شد و انتشار خبری مبنی برساخت هتل توسط یک سرمایهگذار عرب تبار در بخش شمالی قلعه، نگرانیهای بسیاری بین مردم ایجاد کرد اما استاندار وقت اعلام کرد این سرمایهگذار سربازخانه مربوط به دوران پهلوی اول را به هتل تبدیل میکند و قصد ایجاد ساختمان چندطبقه را در حریم قلعه ندارد.
سال ۱۳۹۷ سید موسی خادمی استاندار لرستان از تأمین منابع لازم برای آزادسازی قلعه فلک الافلاک خبر داد و لذا مقرر شد تا مهرماه سال ۹۸ بهطور کامل این قلعه آزادسازی شود اما بنا بر دلایل مختلف ازجمله مشکلات مالی تاکنون پرداخت تمامی مطالبات سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان محقق نشده است.
آزادسازی قلعه تا آذرماه سال جاری
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان بابیان اینکه در آخرین جلسه با موضوع ساماندهی حریم قلعه «فلک الافلاک» که با حضور استاندار لرستان در دفتر معاون وزیر دفاع برگزار شد تصمیم گرفته شد تا بخشهایی از عرصه این بنا که در اختیار سپاه قرار دارد تا پایان آذرماه به میراث فرهنگی تحویل داده شود اظهار کرد: در همین راستا مقرر شد تا هیئتی نیز متشکل از نماینده وزارت دفاع، نماینده سپاه و نماینده وزارت میراث در استان برای بررسی این مسئله حضور پیدا کنند.
سید امین قاسمی بابیان اینکه اعتباری که میبایست بابت تملک عرصهای از قلعه که در اختیار سپاه بوده را تأمین کنیم، متأسفانه با تأخیر تأمین شد، افزود: اما درنهایت تأمین و بخشی از آن و حدود ۴۰ میلیارد تومان بهصورت نقدی و ۲۹ میلیارد دیگر با حفظ قدرت خرید بهصورت اسناد خزانه تأمین و در اختیار سپاه قرار گرفت.
وی بابیان اینکه هنوز اسناد خزانه نقد نشده و سپاه بخشی از مطالبات خود را طلب دارد که مشمول تورم هم شده و متأسفانه نمیتواند پروژه جایگزین پادگان را بسازد اظهار داشت: در روزهای گذشته بازدید هیئتی متشکل از نماینده وزارت دفاع، معاون املاک سپاه کشور و نماینده وزارت میراث صورت گرفت و برآورد کلی صورت گرفته و امیدواریم دولت بتواند تأمین اعتبار کند تا ساختمان جدید پادگان ساخته و سپاه به آن منطقه نقلمکان کند.
نظر شما