تحولات لبنان و فلسطین

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیامی، درگذشت مولانا کلب صادق نقوی، رهبر برجسته شیعیان هند را تسلیت گفت.

ترکمان درگذشت رهبر شیعیان هند را تسلیت گفت

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام ابوذر ابراهیمی‌ترکمان به شرح ذیل است:

انالله و انا الیه راجعون

با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فاضل و چهره شاخص و خدوم شیعه مولانا کلب صادق نقوی رحمةالله علیه را دریافت کردم. این حادثه ناگوار، فقدانی عظیم و ضایعه‌ای‌ بزرگ و جبران ناپذیری برای جامعه شیعه به ویژه ارادتمندان و شاگردان ایشان و جوانانی که از خدمات علمی و تلاش‌های صادقانه و مخلصانه این عالم جلیل القدر در مسیر گسترش معارف بلند و عقلانی اسلام بهره ‌برده‌اند، است.

نام او به یقین در آینده نیز همچنان خواهد درخشید چنانکه میراث گرانقدری که او و دیگر بزرگان شیعه در هند از خود برجای گذاشته‌اند، چراغ روشنی برای ادامه حیات نورانی اسلام و معارف بلند اهل البیت(ع) در این سرزمین کهن و بزرگ خواهد بود.

این جانب تسلیت صمیمانه‌ خود را به جامعه مسلمانان هند، بیت شریف و بازماندگان بویژه اخوی زاده گرامی ایشان مولانا کلب جواد و دیگر بازماندگان این بیت شریف تقدیم داشته و علّو درجات آن فقید سعید را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.

نگاهی به زندگینامه «کلب صادق نقوی»

دکتر کلب صادق نقوی در تاریخ یکم ژانویه 1939 میلادی در یکی از خانواده‌های مشهور دینی هندوستان در شهر لکهنو دیده به جهان گشود. پدر او مولانا سید کلب حسین و پدر بزرگش قدوه العلما سید آقا حسن از علمای مشهور و ممتاز دینی هندوستان بودند. کلب صادق تحصیلات ابتدایی خود را نزد پدر خود فرا گرفت و چندی بعد به حوزه علمیه ناظمیه راه یافت و از اساتیدی چون مولانا سید محمد صادق، مولانا سید رسول احمد و دیگران کسب علم نمود. مدارک «ممتازالافاضل» را از حوزه علمیه ناظمیه و «صدرالافاضل» را از حوزه علمیه سلطان‌المدارس کسب نمود. سپس وارد دانشگاه اسلامی علیگره شد و موفق به اخذ مدرک دکترا در زبان و ادب عربی شد.

پس از اتمام تحصیلات خود به خدمات دینی اشتغال یافت. هنگامی که واعظان و سخنرانان مشهور هندوستان بر منابر سخنرانی می‌کردند ایشان نیز به منبر رفت و به زودی یکی از واعظان مشهور هندوستان شد. چیزی که ایشان را از دیگر واعظان متمایز می‌کند، بهره‌مندی وی از  علوم جدید و آشنایی با علوم معاصر است. ویژگی‌های علمی و دانش دینی او سبب شد که از ایشان برای سفر به کشورهای مختلف دنیا دعوت به عمل آورند.

کلب صادق پس از فوت برادر بزرگ‌ترشان مولانا سید کلب عابد، در سال 1986 م نایب رییس کمیته مسائل حقوقی مسلمانان هند (Muslim Personal Law Board) شد. او یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی شیعیان هندوستان بود و در مسائل مختلف از جمله رسیدگی به موقوفات شیعه، سامان بخشیدن به امور شیعیان شهر لکهنو و سایر مسائل شیعیان نقش چشمگیری داشت.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۵
    0 0
    خدا رحمت کند