به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، روز گذشته بعد از انتشار خبر تسنیم در خصوص سکوت گمرک درباره پرونده واردات بدون مجوز ۸۰ هزار تن ذرت، یکی از مدیرانکل گمرک در برنامه خبری شبکه خبر حاضر شد و گفت: بازه ترخیص محموله مورد مناقشه از مرداد ماه تا اواسط آبان ماه امسال بوده است.
وی با رد ترخیص بدون مجوز ذرتهای وارداتی گفت: سامانه بازارگاه باید در اختیار گمرک و شرکت ف قرار میگرفت اما در مقطع زمانی ترخیص این سامانه در اختیار نبود و برای جلوگیری از رسوب کالا بهصورت درصدی در اختیار صاحب کالا قرار گرفت، اما امروز هم سامانه بازارگاه هم مجوزهای مربوطه در اختیار گمرک قرار دارد.
مدیرکل گمرک در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه "با این اوصاف دلیل مکاتبه معاون وزیر کشاورزی با رئیس گمرک چه بوده است؟" گفت: دسترسی گمرک و شرکت مذکور به سامانه بازارگاه در مقطع ترخیص داده نشده بود.
به گزارش تسنیم، برای شفاف شدن ابعاد پیدا و پنهان این پرونده مرور اسناد مربوطه خالی از لطف نیست؛
اول، در ابلاغیه مصوبات جلسه تنظیم بازار نهادههای دامی به دستگاههای ذیربط اعلام میشود که در اجرای ماده ۳ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شد از تاریخ ۱۹ خردادماه ذرت نیز همچون جو و کنجاله سویا از طریق سامانه بازارگاه عرضه گردد.
دوم، معاون وزیر جهاد در تاریخ ۲۵ تیر ماه در مکاتبهای با رئیسکل گمرک در خصوص ترخیص محموله ذرت شرکت مذکور اعلام میکند، شرکت ... تعهد نموده است ۳۰۰۰ تن ذرت دامی را بعد از ورود از مبدأ بندر نوشهر تحت کلید از طریق شرکت پشتیبانی امور دام و با قیمت مصوب تا مصرفکننده نهایی توزیع نماید، لذا ترخیص محموله مورد بحث مجاز و بلامانع است، بهعبارت سادهتر در ترخیص محموله بندر نوشهر همان شرکت با ارائه مجوز بازارگاه بهصراحت اعلام میشود از آنجا که تعهد عرضه بهقیمت مصوب به مصرفکننده نهایی و تحت کلید پشتیبانی امور دام اخذ شده ترخیص محموله ۳۰۵۷تنی بلامانع است.
این درحالی است که چندی بعد معاون وزیر جهاد در نامه انتقادی به رئیسکل گمرک خواستار برخورد با کارمندانی شده است که بدون مجوز بازارگاه اقدام به ترخیص ۸۰ هزار تن ذرت در گمرک کردهاند. سؤالی که ایجاد میشود این است؛ چرا برای ترخیص محموله یک کشتی از بندر نوشهر بهراحتی مجوز بازارگاه وجود داشته است اما برای ترخیص محموله ۸۰هزارتنی ترانزیتشده به گمرک مورد بحث این مجوز اخذ نشده است؟
سؤال بعدی نیز این است؛ وقتی برای یک محموله مجوز دستی صادر شده است آیا برای گمرک دیگر اخذ این مجوز دستی امکان نداشت؟ هرچند مسئولان گمرک معتقدند محموله بهصورت درصدی ترخیص شده است اما نکته جالب اینکه ارونقی معاون گمرک در بخشنامهای تأکید کرده بود که حتی ترخیص درصدی کالاهای اساسی از نوع نهادهها نیز باید منوط به اخذ مجوز بازارگاه باشد.
پیگیریها از گمرک ایران نشان میدهد، باید توجه داشت در زمان حاضر نیز کلیه مجوزهای ترخیص و عرضه نهادههای دامی در سامانه بازارگاه پس از اخذ تعهد از واردکننده کالا، توسط وزارت جهادکشاورزی بهصورت کاغذی صادر و از طریق شبکه دولت به گمرک ارسال میگردد، پس عدم دسترسی صاحب کالا و گمرک اجرایی به سامانه بازارگاه محلی از اِعراب ندارد.
در روزهای آتی نیز جزئیات بیشتری از این پرونده مطرح خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما