تحولات منطقه

رسانه‌های دولتی چین امروز (پنج‌شنبه) از صدور حکم اعدام با دوسال تعلیق برای «وی فنگه» و «لی شانگفو»، وزرای دفاع سابق این کشور خبر دادند.

۲ وزیر دفاع سابق چین به چه جرمی محکوم به اعدام شدند؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دادگاه نظامی این دو مقام ارشد را که از اعضای پیشین کمیسیون مرکزی نظامی چین بودند، به اتهام فساد و اختلاس محکوم کرده و تأکید کرده است که در صورت تخفیف حکم به حبس ابد، این مجازات هرگز قابل تخفیف یا آزادی مشروط نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، دادگاه نظامی چین امروز (پنج‌شنبه، ۷ می ۲۰۲۶) احکام محکومیت دو وزیر دفاع پیشین این کشور را صادر کرد. «وی فنگه» (وزیر دفاع اسبق از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳) و «لی شانگفو» (جانشین وی که تنها چند ماه در این سمت بود) هر دو به «نقض جدی نظم و انضباط حزبی» متهم شده بودند که اصطلاحی رایج برای اشاره به فساد در ساختار حاکمیت چین است .

جزئیات حکم و مجازات ویژه

بر اساس حکم صادره، این دو مقام ارشد نظامی که سابقه عضویت در کمیسیون مرکزی نظامی چین را نیز داشتند، به اعدام با تعلیق اجرای مجازات (اعدام با دو سال آزمایش) محکوم شده‌اند. اما نکته حائز اهمیت در این حکم، تشدید مجازات نسبت به پرونده‌های مشابه است. بر اساس اعلام دادگاه، در صورتی که پس از دو سال، حکم اعدام آن‌ها به حبس ابد تخفیف پیدا کند، این دو **هرگز مشمول تخفیف بیشتر یا آزادی مشروط نخواهند شد** و تا پایان عمر در زندان خواهند ماند .

تفاوت در اتهامات

دادگاه نظامی اتهامات این دو را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد:
وی فنگه: صرفاً به اتهام دریافت رشوه مجرم شناخته شد.
لی شانگفو: علاوه بر دریافت رشوه، به اتهام پرداخت رشوه نیز محکوم شد .

هر دوی این مقام‌ها به طور همزمان از کلیه حقوق سیاسی مادام‌العمر محروم شده و کلیه اموال شخصی آن‌ها نیز به نفع دولت مصادره می‌شود.

حکم «اعدام با تعلیق» در قوانین کشور چین به چه معناست؟

حکم «اعدام با تعلیق» در نظام حقوقی چین معمولاً به این معناست که اگر محکوم‌علیه در مدت دو سال مرتکب جرم جدیدی نشود، حکم به طور خودکار به حبس ابد تبدیل می‌شود. با این حال، بند «ممنوعیت تخفیف و آزادی مشروط» در این پرونده، نشان‌دهنده حساسیت بالای پرونده‌های فساد در بالاترین سطوح نظامی چین و عزم دستگاه قضایی این کشور برای برخورد بی‌سابقه با متخلفان است.

این احکام در راستای کارزار گسترده ضدفساد «شی جین پینگ»، رهبر چین، صادر شده که در سال‌های اخیر منجر به برکناری ده‌ها مقام ارشد نظامی و حزبی شده است .

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سولماز IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۸
    0 0
    خیلی خوبه عجب دولتی .نظم برقرارمیکنه دیگه دمش گرم توهمچین دولتی کسی غلط اضافی نمیتونه بکنه .بخاطر رششششوه