تحولات منطقه

فارس- گرمای طاقت فرسا و دمای بالای ۴۵ درجه این روزهای لارستان فارس پرندگان تشنه و گونه‌های جانوری حیات وحش را در بیابان‌ها و صحراهای خشک و بی‌آب آواره کرده و به کام مرگ می‌برد.

فشار بی‌ آبی بر گلوی حیات وحش لارستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین؛ محمد چوبکی دهیار روستای گاوبست لارستان می گوید: طی روزهای گذشته و با شدت گرما جانوران و طیور و پرندگان وحشی به پایین کوه و اطراف روستاها و مزارع و مناطق مسکونی پناه آورده اند.

وی بیان کرد: این گونه های وحشی و پرندگان تشنه که از شدت تشنگی و یافتن جرعه آبی به آبشخورها و آب انبارهای خالی و خشکیده پناه می آورند نه تنها آبی یافت نمی کنند بلکه بسیاری از آنها در همان آب انبارها جان می دهند.

چوبکی گفت: ظرف روزهای گذشته تاکنون بیش از ۶۰۰ گونه جانوری به ویژه طیور و پرنده از نوع کبگ و تیهو در آب انبارهای این منطقه تلف شده اند.

پویش نذر آب، این بار در گاوبست

جوانان، مردم و نیک اندیشان منطقه عماد شهر و شهرک گاو بست بخش صحرای باغ وقتی دیدند که جانوران وحشی و و پرندگان در منطقه و دیارشان از شدت تشنگی در معرض خطر و تهدید به مرگ قرار دارند همدل و یک صدا به میدان آمدند و یاریگرو نجات بخش حیات وحش شده اند.

جوانان عمادشهری این روزها در نقش محیط بانان منطقه بشکه ها و تانکرهای آب را حمل بر چهارپایان تا فرسخ ها و نوک کوه می برند تا که نجات بخش گونه های جانوری و پرندگان و وحوش سامان خود باشند.

یکی از فعالان و دوستداران محیط زیست منطقه گاوبست می گوید: این جوانان مشتاق با طی کردن فرسخ ها و ده ها کیلومتر مسافت و با عشق و ذوقی سرشار در گرمای طاقت فرسای بالای ۴۲ تا ۴۵درجه این روزهای لارستان به دل کوه می زنند و با سیراب کردن پرندگان و گونه های جانوری الگوی دوستداران و عاشقان واقعی به طبیعت و محیط زیست می شوند.

محمد راست بالا گفت: مردم و جوانان و خیرین منطقه با همت و کوششی وصف ناپذیرو در قالب پویش نذرآب به میدان آمدند و بیش از ۳۰ کیلومتر مسافت از روستا و شهرک گاوبست تا بالای کوه را باعشق به طبیعت و محیط زیست طی می کنند تا بلکه در نوشیدن جرعه ای آب و ساخت آبشخوری برای جانوران تشنه سهیم شوند.

مدیر حفاظت محیط زیست لارستان می گوید: خشکسالی و نبود آب و علوفه به شدت حیات گونه های جانوری و منابع زیست محیطی در مناطق حفاظت شده و عرصه های طبیعی و زیست محیطی را تهدید می کند.

خدانظر انصاری گفت: امسال با توجه به شرایط سخت کم بارشی و خشکسالی تامین علوفه و همچنین آب شرب مورد نیاز برای وحوش و قوچ و میش های منطقه سخت و طاقت فرسا شده است.

انصاری افزود: خشکسالی و شدت گرما و کاهش محسوس علوفه در سطح مناطق حفاظت شده به گونه ای است که توان پشتیبانی و فرصت یاری رساندن به سایر مناطق و منابع زیست محیطی و طبیعی در منطقه از این نهاد را تا حدودی سخت و سلب کرده است.

یوسف عباسی، مدیر هواشناسی لارستان می گوید: میزان بارش سال زراعی جاری در منطقه لارستان حدود ۱۷ میلی متر بوده که در طول ۳۰ و حتی ۵۰ سال گذشته بی سابقه است.

وی اضافه کرد: دمای هوا در لارستان ظرف روزهای گذشته بین ۴۲ تا ۴۶ درجه در نوسان بوده و برخی مناطق و شهرهای این شهرستان گرمایی بی سابقه داشتند.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.